Semne de alarmă in primele săptămani de sarcină

Semne de alarma in primele saptamani de sarcina

Semne de alarmă in primele săptămani de sarcină

Primele săptămani de sarcină sunt critice pentru sarcină. Iată care sunt câteva semne de alarmă pe care e bine să le știi.

→ In primele saptamani de sarcina - acestea sunt semnalele de alarma care trebuie sa te indemne sa iti suni medicul: 

Sangerari vaginale
Crampe severe
Varsaturi persistente
Pierderea sarcinii: cum se poate preveni
Factori de risc in sarcina

Primele saptamani de sarcina: saptamanile cu multe panici

Primele saptamani de sarcina - in special intre saptamana 3 si saptamana 13 de sarcina, este perioada cand gravidutele au multe intrebari de PANICA pe care le posteaza pe boardul intrebarilor la Desprecopii. Dar, odata ajunsa in saptamana 14 de sarcina, vestea buna este ca din aceasta saptamana, riscul unui avort spontan s-a diminuat la aprox 2%.

Sângerari vaginale

In afara de mica sangerare de implantare care este de obicei mai usoara decat o perioada obisnuita de menstruatie - sangerarile care apar in primele saptamani de sarcina pot fi in semn de ingrijorare pentru sarcina.

De cele mai multe ori, o mica pata nu inseamna neaparat si ceva grav. Dar sunati-va medicul si lasati-l pe el sa decida daca este periculos sau nu. Sangerarile severe pot fi un semn al avortului spontan, embrion implantat in locul gresit (sarcina ectopica) sau o dezlipire de placenta.

Daca totul este bine in urma ecografiei si a testelor de sange, se presupune ca sangerarea este rezultatul unei dezlipiri de placenta si recomandarea este odihna la pat, fără efort. La sfârsitul săptămanii 13 de sarcină, toate organele bebelusului sunt formate. De acum doar vor creste si isi vor imbunatăti functionarea.

Crampe severe

Cele mai multe femei insarcinate au crampe ocazionale in zona pelviana, cel mai adesea in primul trimestru. Acestea sunt asemanatoare crampelor menstruale si de obicei sunt normale. Durerea severa in schimb, nu este normala. Durerea situata pe o parte mai mult decat pe cealalta, de asemenea, nu este normala. Citeste mai multe detalii aici Durerile abdominale in timpul sarcinii

Durerile severe pot insemna un avort spontan sau sarcina extrauterina (ectopica)  - mai ales daca crampele sunt insotite de sangerari vaginale.

Ad-Extra3:

Varsaturi persistente

Femeile insarcinate pot suferi de greata si varsaturi, unele mai putin, dar altele mai mult si mai grav. Aceste femei sunt adesea deshidratate si subnutrite, pentru ca elimina tot continutul stomacului. Uneori, spitalizarea este necesara, astfel incat, sunati medicul si explicati-i situatia.

Pierderea sarcinii: cum se poate preveni

Nu exista un soc mai mare decat trecerea de la incantarea vestii ca sunteti insarcinata la dezamagirea pierderii ei. Totusi, una din cinci sarcini se termina astfel; 60 de procente dintre avorturile spontane sunt datorate anomaliilor genetice (adesea, triplarea unui cromozom) ce nu pot fi evitate. Desi de obicei nu puteti controla cauza unui avort spontan, va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen avand grija de propria sanatate. Iata, Desprecopii.com va sfatuieste cum va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen citeste in continuare aici.

Despre avortul spontan trebuie sa stii ca este foarte frecvent, producandu-se in circa 15% dintre sarcini. Totusi, din fericire, cele mai multe avorturi spontane se petrec inainte ca femeile sa-si dea seama ca sunt insarcinate.

De multe ori se intampla din cauza unor anomalii cromozomiale sau a altor factori genetici.

Factorii de mediu pot influenta uneori riscul de pierdere a sarcinii. Vestea buna este ca femeile care pierd sarcinile reusesc adesea sa conceapa un alt copil si sa duca sarcina la termen. Daca aveti antecedente de avort spontan la inceputul sarcinii, ar trebui sa contactati medicul pentru a primi mai multe sfaturi si informatii. Trebuie numai sa retineti ca nu toate durerile abdominale duc la avort spontan. Citeste pe larg: Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan)

Daca treci in revista numarul postarilor femeilor insarcinate pe DC, vei vedea ca durerile abdominale usoare si periodice din timpul sarcinii sunt foarte normale pentru multe dintre femei. 

Factori de risc in sarcina

Stresul viitoarelor mamici creste riscul aparitiei ADHD la copii
Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu
Antidepresivele si sarcina
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Probleme cu diabetul in timpul sarcinii
Prevenirea malformatiilor congenitale ale bebelusului: sfaturi importante

cititi pe larg: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii, Sarcina ta: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Aplicatia ODISEEA SARCINII - SARCINA TA este necasara fiecarei gravidute care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2025)

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII