Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan) - cauze si semne

Pierderea spontana a sarcinii sau avortul spontan - cauze si semne

Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan) - cauze si semne

Pierderea sarcinii semnifică eliminarea produsului de concepție (embrionul) fără viață. Este o experiență dureroasă și dificilă pentru orice femeie și familie.

Pierderea sarcinii în primele două până la patru luni de graviditate se numește pierdere de sarcină în stadiu mic de dezvoltare. Unul dintre primele semne este, cu siguranță, sângerarea vaginală. În această situație, se poate vorbi despre o predispoziție pentru pierderea sarcinii. Cu toate acestea, doar în jumătate dintre cazuri sângerarea vaginală conduce la o pierdere de sarcină, în celelalte situații cauzele sângerării fiind altele.

- despre pierderea spontana a sarcinii, veti citi:
Ce este pierdeea spontana a sarcinii?
CAUZELE pierderii sarcinii
RISCUL PIERDERII  DE SARCINA
SEMNELE AVORTULUI SPONTAN
ALTE CAUZE ALE SANGERARII VAGINALE
POSIBILITATI DE EXAMINARE
CE E DE FACUT CAND SE CONFIRMA O PIERDERE DE SARCINA
ASTEPTAREA CA AVORTUL SA SE PRODUCA SPONTAN
CHIURETAJUL
IZOIMUNIZARE Rh
INTERVENTIE MEDICALA DUPA UN AVORT SPONTAN SAU CHIURETAJ
Despre durerea pierderii unei sarcini
Despre pierderea sarcinii mai cititi
Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini
Comunitate si forumuri specializate de discutii pentru aspirante

CE ESTE PIERDEREA SPONTANA A SARCINII ?

Pierderea sarcinii semnifica eliminarea produsului de conceptie – embrionul care este fara viata .
Pierderea sarcinii in primele doua pana la patru luni de graviditate se numeste pierdere de sarcina in stadiu mic de dezvoltare.

Unul din primele semne este cu siguranta sangerarea vaginala iar in aceasta situatie se poate vorbi despre o predispozitie pentru pierdere de sarcina. Numai in jumatatea cazurilor se produce cu adevarat o pierdere de sarcina , in celelalte situatii altele fiind cauzele sangerarii vaginale. Citeste Sangerarile in primul trimestru de sarcina: ce trebuie sa stii

Termenul medical pentru pierderea sarcinii este de avort spontan iar pentru intreruperea de sarcina – avort provocat. Termenul de avort incomplet este folosit de catre medici in situatia in crare o parte din tesuturi a fost eliminata de la sine iar o alta parte a produsului de conceptie a ramas in uter. Tesutul din uter trebuie evacuat. Mai departe vorbim de pierdere de sarcina in stadiu avansat de dezvoltare in cazul in care sarcina se sfarseste dupa patru luni de graviditate. Aceste pierderi tarzii de sarcina din fericire nu se produc prea des .

CAUZELE pierderii sarcinii

Cauza producerii avortului spontan in primele trei luni de graviditate este aproape intotdeauna o anormalitatea cromozomiala ceea ce inseamna ca embrionul nu este tocmai bine format iar natura are in acest sens o rezolvare logica si anume : produsul de conceptie se opreste din evolutie si atunci este eliminat .

Cauzele Pierderii Sarcinii pot fi:

Anomalii Genetice: Anomaliile cromozomiale ale embrionului sunt o cauză comună a pierderii sarcinii. Acestea apar atunci când embrionul are un număr incorect de cromozomi.

Probleme Hormonale: Dezechilibrele hormonale, cum ar fi nivelurile scăzute de progesteron, pot împiedica dezvoltarea normală a sarcinii.

Probleme Structurale:
Anomaliile uterului, cum ar fi fibroamele sau septurile, pot duce la pierderea sarcinii.

Boli Cronice: Afectiuni cronice precum diabetul necontrolat sau problemele tiroidiene pot crește riscul de pierdere a sarcinii.

Infecții: Infecțiile severe pot afecta negativ dezvoltarea embrionului.

Factori de Mediu: Expunerea la toxine, radiații sau anumite medicamente poate crește riscul de pierdere a sarcinii.

O sarcina este formata dintr - un sac embrional si embrionul care intr – o sarcina normala se dezvolta pana la stadiul de copil . La o pierdere de sarcina de multe ori se formeaza numai sacul embrional fara embrion , de fapt exista si un embrion dar care insa inca din faza de inceput nu – a evoluat tocmai bine . Deci embrionul nu se dezvolta sau nu creste  mai departe din cauza unor anormalitati ce au avut loc la momentul formarii acestuia .

Cauza este de cele mai multe ori o anormalitate cromozomiala . Nu este vorba despre o anormalitate ereditara asa incat nu are nici un fel de consecinte pentru urmatoarea sarcina .

La prima pierdere de sarcina nu exista nici un motiv care sa impuna examinarea cauzelor, abia dupa mai multe sarcini pierdute se ia in considerare acest lucru , si chiar si dupa examinare in marea parte a cazurilor nu exista explicatii limpezi referitoare la cauzele pierderii sarcinii .

RISCUL PIERDERII  DE SARCINA

Pierderile de sarcina au loc relativ des:  cel putin una la zece sarcini . Riscul de a pierde o sarcina creste o data cu varsta femeii ; pentru femeile sub 35 de ani, riscul este de 1 la 10, intre 35 si 40 de ani riscul este de 1 la 5 pana la 6, iar intre 40 si 45 de ani riscul este 1 la 3 sarcini .

Femeile care au pierdut deja o sarcina, sunt expuse minimului risc de a pierde o alta, insa cu toate acestea sansa de a duce la bun sfarsit o sarcina este foarte mare.

Se poate preveni o urmatoare pierdere de sarcina ? Daca doriti sa ramaneti din nou insarcinata , este bine sa aveti cat se poate de mult grija de dumneavoastra. Aceasta inseamna sa va hraniti cat mai sanatos si mai variat , fara abuz de alcool , fara tutun si nici un fel de medicamente fara avizul medicului. Chiar daca va supuneti regulilor de mai sus , prevenirea pierderii sarcinii nu este de fapt posibila .

Oricarei femei care doreste sa ramana din nou insarcinata i se recomanda in fiecare zi acid folic ( 0,4 mg ). In situatia in care inainte de pierderea sarcinii nu ati luat acid folic nu trebuie sa va simtiti vinovata. Acidul folic nu micsoreaza riscul pierderii sarcinii ci riscul de a da nastere unui copil cu spina bifida.

SEMNELE AVORTULUI SPONTAN

Sângerare Vaginală: Sângerarea vaginală este unul dintre primele și cele mai comune semne ale pierderii sarcinii. Poate varia de la pete ușoare la sângerare abundentă.

Durere Abdominală sau Pelvină: Cramparea sau durerea în zona abdominală sau pelvină poate fi un semn de avertizare.

Eliminarea de Țesut: Eliminarea de țesut sau cheaguri de sânge prin vagin poate indica o pierdere de sarcină.

Scăderea Simptomelor de Sarcină: O scădere bruscă a simptomelor de sarcină, cum ar fi greața sau sensibil

La o sarcina in primele trei luni , sangerarile vaginale si cateodata crampe asemanatoare celor menstruale pot fi primele semne ale avortului spontan . Insa jumatate din femeile cu mici sangerari si care au dureri abdominale nu au nimic din fericire si duc sarcina fara probleme la bun sfarsit . Deasemenea nu trebuie sa va speriati pentru anormalitati sau alte complicatii .

CAUZE ALE SANGERARII VAGINALE

Sangerarile in primele trei luni de sarcina nu duc mereu la pierderea sarcinii. Poate fi vorba de o anormalitate a uterulu , de exemplu un polip sau o infectie si din a caror cauza acesta sangereaza cu usurinta. Deasemenea sangerarile se mai produc dupa consumarea actului sexual sau dupa un scaun tare (constipatie) .

O alta cauza care poate duce la sangerari vaginale – din fericire nu se produce prea des – este sarcina extrauterina . In aceasta situatie oul, in loc sa se implanteze si sa se dezvolte in uter, creste de obicei in trompa uterina iar volumul embrionului poate cauza o ruptura a trompei. Riscul unei sarcini extrauterine este mai mare dupa o infectie a trompelor uterine sau dupa o operatie a acestora .

Deasemenea o sarcina aparuta in prezenta steriletului poate fi iarasi o sarcina extrauterina. Sarcina extrauterina se poate manifesta prin durei abdominale insuportabile.

Cauze mai rar intalnie ale sangerarii in primele trei luni de sarcina sunt de exemplu pierderea celui de – al doilea embrion la o sarcina gemelara si prezenta unui cheag de sange in uter langa sacul embrional.

Daca dupa examinare nu este foarte limpede care sunt cauzele sangerarii, atunci se poate vorbi despre o sangerare in urma fixarii produsului de conceptie in straturile uterului.

POSIBILITATI DE EXAMINARE

In cazul sangerarilor in primele trei luni de graviditate se examineaza cervixul cu ajutorul speculumului iar uneori are loc si un control vaginal – se examineaza uterul si trompele uterine .

Ecografia poate da o imagine clara despre bunul mers al sarcinii. De obicei cu ajutorul ultrasunetelor se poate vedea daca embrionul are activitate cardiaca iar in situatia in care se constata activitate cardiaca riscul pierderii sarcinii este foarte mic , insa nu exclus. Un sac embrional gol sau un embrion fara activitate cardiaca poate fi usor identificat cu ajutorul ecografiei. La mai putin de doua saptamani de la intarzierea menstrei acest control ecografic nu da rezultate clare, deaceea in astfel de situatii abia dupa aproximativ 4 saptamani se poate constata activitate cardiaca.

Trebuie insa sa realizati bine ca acest control ecografic nu poate schimba cu nimic situatia sarcinii. Un avort spontan este ceva natural si se intampla destul de des si deaceea medicii in general iau o pozitie de expectativa adica daca e sa se intample o sa se intample. Controlul medical sau tratamentul pot da o oarecare siguranta insa medicii nu o fac intotdeauna .

CE E DE FACUT CAND SE CONFIRMA O PIERDERE DE SARCINA

Pentru ca avortul spontan este provocat de o anormalitate a produsului de conceptie sau de moartea embrionului, tratamentul nu este niciodata posibil in astfel de situatii. Medicamentatie sau masuri ca de exemplu : stat in pat sau intreruperea serviciului nu - si au rostul.

Cu toate ca nu exista nici un tratament, exista totusi posibilitatea alegerii felului in care sa sa produca avortul spontan :

- Se poate astepta ca avortul sa se produca spontan

- Chiuretaj : o interventie prin care se curata uterul

Alegerea este o chestiune personala. Amandoua posibilitatile aduc cu sine avantaje si dezavantaje care sunt mai jos prezentate si pe care le pueti discuta cu medicul dumneavoastra . Mai exista de sigur si o solutie de mijloc si anume : puteti astepta o perioada de timp si daca dureaza prea mult in cele din urma sa solicitati totusi un chiuretaj .

ASTEPTAREA CA AVORTUL SA SE PRODUCA SPONTAN

Sangerarile vaginale in primele doua trei luni de sarcina sunt de multe ori semne ale pierderii de sarcina. De obicei un avort se produce la cateva zile dupa primele sangerari insa cateodata poate avea loc si la o saptamana sau chiar mai multe. Incet , incet apar dureri in partea de jos a uterului iar sangerarile devin tot mai abundente, ca si la o menstruatie .

In cateva ore sacul embrional se va elimina iar odata cu acesta se va produce si avortul. Sacul embrional poate fi recunoscut ca fiind un fel de balonas mic umplut, pe langa el mai pot fi identificate si cheaguri de sange care sunt de un rosu inchis si foarte fine la atins .
Unele femei se indoiesc de diferenta dintre un sac embrional si un cheag de sange. Un cheag de sange poate fi strivit intre degete pana nu mai ramane nimc pe cand sacul embrional il recunoasteti dupa forma de balonas umplut. Daca avortul se produce normal atunci durerea ar trebui sa dispara aproape imediat iar sangerarea sa – si piarda direct din abundenta si sa arate ca in ultima zi de menstruatie .

Dupa ce avortul s-a produs, puteti sa va informati medicul. Este bine sa pastrati din tesut si sa - l prezentati medicului pentru a stabili cu siguranta daca este vorba despre un avort spontan sau nu. Tesutul va fi trimis la laborator pentru o examinare microscopica insa aceasta  nu va va spune nimic despre cauzele pierderii sarcinii ci numai va confirma daca avortul intradevar s-a produs. Unii medici chiar nu considera necesara aceasta examinare. Deasemenea nu se poate stabili sexul la o sarcina atat de mica.

Multe femei prefera asteptarea, pentru ca o pierdere spontana a sarcinii este ceva natural si vor ca aceasta sa se intample acasa si nu in alte imprejurari. Avantajul producerii pe cale naturala este ca astfel pot fi evitate eventuale ( foarte rare ) complicatii ale chiuretajului.

Alte femei considera ca din cauza asteptarii devin foarte nesigure si aceasta le tulbura viata de zi cu zi, in timp ce ele inca se mai pot confrunta cu semnele sarcinii. Un alt dezavantaj este riscul de a nu elimina tot tesutul din prima (avort incomplet). In aceasta situatie sangerarile vor continua si se va apela in cele din urma la chiuretaj.

Daca totusi ati hotarat sa asteptati ca avortul sa se produca spontan, atunci ar trebui sa va ganditi bine cat timp sunteti dispusa sa faceti lucrul acesta si sa discutati cu medicul in acest sens. Din punct de vedere medical asteptarea nu dauneaza cu nimic si nu are urmari asupra unei alte sarcini insa din punct de vedere emotional poate fi  foarte dificil . De citit pe larg: Semne ale avortului spontan: de ce e bine sa le stii

CHIURETAJUL

Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se introduce un mic furtunas ce permite aspirarea continutului uterului, se mai poate efectua cu o chiureta. Interventia dureaza circa 5 – 10 minute si are loc in spitale. De obicei se aplica o anestezie de scurta durata si nu veti simti nimic in timpul interventiei . In unele spitale exista posibilitatea de a alege anastezia locala : prin vagin se anestezieaza cu cateva injectii uterul. Destul de des se administreaza si un sedativ , in urma caruia va veti simti molesita si adormita pe toata durata interventiei. Probabil ca veti simti ceva durere insa in general este o durere suportabila daca interventia nu dureaza prea mult . Ginecologul va poate oferi toate informatiile referitoare la avantajele si dezavantajele celor doua feluri de anestezie .

Daca sunteti sanatatoasa, riscul complicatiilor in urma unui chiuretaj este aproape minim, si nu are consecinte asupra unei urmatoare sarcini . O complicatie destul de rar intalnita poate fi sindromul lui Asherman : interiorul uterului poate deveni foarte rigid , fiind nevoie de o interventie chirurgicala pentru inlaturarea acestei probleme.
O alta complicatie este perforarea uterului atunci cand chiureta din greseala trece prin peretele uterului. De obicei aceasta nu are urmari insa uneori se recomanda tinerea sub observatie a pacientei in cauza.

O ultima complicatie este chiuretajul incomplet, situatie in care o parte din produsul de conceptie ramane in uter. In acest caz sangerarile vor continua si este posibil ca parti din tesutul restant sa iasa la un moment dat spontan. Uneori se administreaza si medicamente sau chiar se purcede la un al doilea chiuretaj .

Argumentul femeilor care aleg chiuretajul este acela ca nu doresc sa poarte in uter acel embrion fara viata pana se va elimina de la sine. La fel asteptarea si momentul la care se va produce avortul duc la luarea deciziei de chiuretaj.  Avantajul este ca astfel , sentimentele negative dispar in cel mai scurt timp, cu toate ca tristetea la o pierdere de sarcina va persista o perioada buna de timp . Citeste pe larg: Chiuretajul dupa avort

IZOIMUNIZARE Rh

Multi medici considera necesar dupa un avort spontan administrarea imunoglobulinei – anti – D femeilor cu grupa de sange Rh - negativ . In acest fel se poate preveni producerea anticorpilor Rh - negativ  - acestia putand cauza probleme la urmatoarea sarcina . Daca la ecografie s – a constatat ca sacul embrional este gol sau daca embrionul a incetat sa mai traiasca inca din faza de inceput , atunci nu se administreaza vaccinul protector anti – D , pentru ca se considera ca in astfel de situatii nu exista posibilitatea producerii de anticorpi .
Discutati cu medicul dumneavoastra daca este necesara determinarea RH – ului , si administrarea de anti – D.

INTERVENTIE MEDICALA DUPA UN AVORT SPONTAN SAU CHIURETAJ

Se recomanda avertizarea medicului in urmatoarele situatii :

Sangerari abundente
Daca sangerarile continua ( mult mai abundent decat la o menstra ) atunci poate fi periculos mai ales daca se constata si stari de lesin . In astfel de situatii este nevoie de interventie medicala .

Febra
Daca temperatura este > de 38 grade Celcius in timpul avortului sau dupa , aceasta este de obicei un semn  ca o infectie s – a produs in uter si ca trebuie tratata .

Neliniste
Daca sunteti nelinistita in legatura cu modul in care s – a produs pierderea sarcinii atunci e bine sa luati legatura cu medicul dumneavoastra .

Revenirea fizica si emotionala dupa pierderea sarcinii

De obicei revenirea fizica dupa o pierdere de sarcina sau un chiuretaj este destul de rapida . Timp de o saptamana , doua exista inca sangerari si o secretie de culoare maro , de aceea este interzisa  activitatea sexuala pana ce aceste sangerari nu se opresc . Dupa aceasta puteti ramane din nou insarcinata .

Avortul spontan nu impiedica aparitia unei alte sarcini. De obicei urmatoarea menstra apare dupa circa 6 saptamani , uneori chiar cu cateva saptamani mai devreme sau mai tarziu. Depinde de fiecare organism in parte. Pastrati-va optimismul si aveti incredere in dumneavoastra!

Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:

Durerea pierderii unei sarcini

Durerea pierderii unei sarcini

Pierderea unei sarcini este un eveniment incredibil de trist din viata unei femei. Este o durere imensa. Din nefericire, societatea nu recunoaste pierderea sarcinii ca fiind moartea unui copil, si…

Două liniuțe blestemate după care știu ca trebuie să încerc DIN NOU să fiu mamă - confesiuni

Două liniuțe blestemate după care știu ca trebuie să încerc DIN NOU să fiu mamă - confesiuni

De mică, ți se spune că menirea unei femei este să fie mamă. De când ești de-o șchioapă, începi să te joci de-a „mama și…

Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor crește noi amintiri 💜

Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor crește noi amintiri 💜

Am pierdut sarcina. Nicio altă propoziție din lume nu este mai tăioasă decât asta. Niciuna nu doare mai tare. Și despre niciuna nu ți-ai dori mai mult să fie…


Despre pierderea sarcinii mai cititi

Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi

Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi

Nu există un șoc mai mare pentru o femeie decât să treacă de la încântarea veștii că este însărcinată la dezamăgirea pierderii…

Două liniuțe blestemate după care știu ca trebuie să încerc DIN NOU să fiu mamă - confesiuni

Două liniuțe blestemate după care știu ca trebuie să încerc DIN NOU să fiu mamă - confesiuni

De mică, ți se spune că menirea unei femei este să fie mamă. De când ești de-o șchioapă, începi să te joci de-a „mama și…

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil. Iata o serie de intrebari si raspunsuri care sunt de mare interes pentru femeile care trec prin durerea unui avort spontam.Iata…


Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan

Comunitate si forumuri specializate de discutii pentru aspirante: 

Pentru suport, sfaturi si prietenie, va asteptam pe forumul aspirantelor: Asteptind un ingeras in viata noastra.

autor: Desprecopii.com - 2024
referinte medicale: Clinica Mayo, WebMD

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 95:

  1. Wealth
    Wealthtrimis la 25/8/2021

    Cred că împărtășirea asta cu voi va fi de ajutor, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluÈ"ºie pentru că doctorul a spus că soÈ"ºia mea nu poate rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndreptat către un vrăjitor numit Dr. jasp, È™i i-am explicat problemele mele È™i mi-a promis că totul va fi bine cu noi în 12 zile, i-a dat soÈ"ºiei mele niÈ™te instrucÈ"ºiuni pe care le-am făcut pe toate perfect, am fost la spital pentru test 14 zile mai târziu È™i medicul a confirmat că soÈ"ºia mea a fost însărcinată o săptămână and, iar acum îl am pe frumosul meu fiu È™i soÈ"ºia mea este, de asemenea, însărcinată chiar acum, toate datorită dumneavoastră Dr. jasp, contactaÈ"ºi-o pentru tot felul de soluÈ"ºii, ~~~~ 1) vraja pentru a reveni Ex. dvs. ~~ 2) vraja pentru a rămâne însărcinată. ~~ 3) vraja pentru a opri avortul spontan. ~~ 4) vraja pentru atracÈ"ºia fizică È™i sexuală. ~~ 5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli. Și alÈ"ºii. ~~ Ea este cea mai bună È™i foarte adevărată, ~~ðŸ"˜"¡Ã°Å¸"˜"¡Ã°Å¸"˜"¡Ã°Å¸"˜"¡~~Doctorjaspermagic@gmail.com~~ Sau WhatsApp: 15678037136

    Raspunde la acest comentariu
  2. Wealth
    Wealthtrimis la 25/8/2021

    Cred cÃ"žÃ†"™ împÃ"žÃ†"™rtÃ"žÃ†"™ÃƒË†â"žÂ¢irea asta cu voi va fi de ajutor, m-am cÃ"žÃ†"™sÃ"žÃ†"™torit acum 8 ani fÃ"žÃ†"™rÃ"žÃ†"™ un copil, cÃ"žÃ†"™utam cu disperare o soluÈâۼie pentru cÃ"žÃ†"™ doctorul a spus cÃ"žÃ†"™ soÈâۼia mea nu poate rÃ"žÃ†"™mâne însÃ"žÃ†"™rcinatÃ"žÃ†"™, dar un prieten de-al meu m-a îndreptat cÃ"žÃ†"™tre un vrÃ"žÃ†"™jitor numit Dr. jasp, Èâ"žÂ¢i i-am explicat problemele mele Èâ"žÂ¢i mi-a promis cÃ"žÃ†"™ totul va fi bine cu noi în 12 zile, i-a dat soÈâۼiei mele niÈâ"žÂ¢te instrucÈâۼiuni pe care le-am fÃ"žÃ†"™cut pe toate perfect, am fost la spital pentru test 14 zile mai târziu Èâ"žÂ¢i medicul a confirmat cÃ"žÃ†"™ soÈâۼia mea a fost însÃ"žÃ†"™rcinatÃ"žÃ†"™ o sÃ"žÃ†"™ptÃ"žÃ†"™mânÃ"žÃ†"™ and, iar acum îl am pe frumosul meu fiu Èâ"žÂ¢i soÈâۼia mea este, de asemenea, însÃ"žÃ†"™rcinatÃ"žÃ†"™ chiar acum, toate datoritÃ"žÃ†"™ dumneavoastrÃ"žÃ†"™ Dr. jasp, contactaÈâۼi-o pentru tot felul de soluÈâۼii, ~~~~ 1) vraja pentru a reveni Ex. dvs. ~~ 2) vraja pentru a rÃ"žÃ†"™mâne însÃ"žÃ†"™rcinatÃ"žÃ†"™. ~~ 3) vraja pentru a opri avortul spontan. ~~ 4) vraja pentru atracÈâۼia fizicÃ"žÃ†"™ Èâ"žÂ¢i sexualÃ"žÃ†"™. ~~ 5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli. Și alÈâۼii. ~~ Ea este cea mai bunÃ"žÃ†"™ Èâ"žÂ¢i foarte adevÃ"žÃ†"™ratÃ"žÃ†"™, ~~ðŸâ€˜â€¡Ã°Å¸â€˜â€¡Ã°Å¸â€˜â€¡Ã°Å¸â€˜â€¡~~Doctorjaspermagic@gmail.com~~ Sau WhatsApp: 15678037136

    Raspunde la acest comentariu
  3. Cuia
    Cuiatrimis la 27/4/2019

    Buna, Am pierdut sarcina la 8 săptămâni. S a întâmplat alaltăieri, când am simțit o durere mică la burta. Am mers la baie și am găsit o pata maronie pe chilot. Am mers imediat la spital și dupa ecograf mi s a spus ca nu mai exista activitate cardiaca și ca embrionul pare destul de mic Pt vârsta gestațională de 8 sapt. Dr M a întrebat chiar dacă la ultimul control, la 6 sapt s au văzut bătăile inimii. La 6 sapt s s au văzut bătăile inimii. După ECO, a urmat un control ginecologic și mi au fost confirmate cele mai mari temeri- sarcina se oprise din evoluție, activitate cardiaca nu mai exista. Dr mm a programat Pt un chiuretaj, a doua zi. In următoarea zi am făcut încă un ECO și nu s su văzut bătăile inimii și după o ora intram in operație. M am trezit ci niște dureri suportabile chiar, sângerare mai mică decât la o zi de menstruație și după 4 ore chiar s a oprit sângerarea. Azi e a treia zi. Nu am nici o durere, de fapt chiar după 6 ore de la op nu am mai avut dureri. Am fost la Dr meu ginecolog, a doua zi de la op și mi a spus ca nu e un caz rar ca se întâmpla chiar mai des decât am crezut și ca abia după al treilea avort spontan va fi cazul unei investigații de gena... Durei fizice nu am avut, însă durerea pierderii unei sarcini este cumplita... Vreau sa va spun ca am un băiețel in vârsta de 9 ani, prima sarcinasi nu M am gândit vreodată ca la a doua sarcina se poate întâmpla așa ceva. Am 38 de ani, ma consider o persona anormala, mananc normal, gătesc acasă, am o viața normala, muncesc, sunt mama, merg cu fiul meu afara, facem multe impreuna , adică mu sunt o persoana sedentara, avem și un catel cu care ieșim de câteva ori pe zi in parc... Încă mai caut răspunsuri Pt pierderea sarcinii. Azi e a treia zi și ma gândesc sa mai încerc o data. Doar fiul meu ma face sa ma simt mai bine in fiecare zi. Sper sa îmi treacă supărarea și sa pot sa mai încerc o data.

    Raspunde la acest comentariu
  4. monica
    monicatrimis la 24/10/2016

    buna sambata mia venit menstruatia iar duminica seara cind mam spalt am descoperit ca am eliminat 2bucati de ceva era ca o piele nu am avut dureri .Ce poate fi?

    Raspunde la acest comentariu
    • Munereant Denisa
      Munereant Denisatrimis la 8/4/2021

      Buna...Si eu am trecut prin asta dar eu am eliminat sarcina! Exact asa sa intamplat si la mine într-o sâmbata mi-am facut un test de sarcina de dimineata si mia iesit pozitiv iar seara mia venit menstruatia peste sarcina...duminica am eliminat si eu 2 bucaţi de ceva tesut iar luni cand m-am dus la control sarcina nu mai era....sper ca tu sa fi bine si dute la un control...Ai grija de tine si de bebe

  5. Georgiana
    Georgianatrimis la 22/10/2016

    As avea o problema sunt însărcinat in 22 de saptamani si as dori sa stiu daca pot sa fac avort. Am mare nevoie de avort deoarece tatăl copilului nu il mai recunoaste

    Raspunde la acest comentariu
    • Cristina
      Cristinatrimis la 28/5/2017

      Nu-l omora deoarece este un suflet am pierdut și eu o sarcina la 5luni și este un copil in toată regula faci un mare pacat

  6. Florentina
    Florentinatrimis la 28/4/2016

    Buna seara!am si eu nevoie de ajutor....in luna martie mi-a venit ciclul pe 23 m-a tinut doar 3 zile(imi venea oar cand mergeam la baie) in loc de 5-6 cum ma tinea de obicei...luna aceasta nu mi-a venil deloc....am facut un test de sarcica in urma cu o saptamana si a iesit pozitiv....as vrea sa stiu daca pot lua pastilele pentru provocarea avortului fara reteta sau este necesar sa merg la medicul ginecolog?un raspun cineva care stie va rog!

    Raspunde la acest comentariu
  7. pintili olga
    pintili olgatrimis la 12/5/2015

    buna ziua am avut un avort spontan la 12 saptamini, mi sa inceput ciclul dar este deja o luna si 4 zile dar nu mi sa terminat. vreau sa stiu daca este ceva normal sau a aparut o problema?

    Raspunde la acest comentariu
  8. Roxana
    Roxanatrimis la 12/4/2015

    Vreau un ajutor va rog , am rămas gravida prin implantare de embrion , si la 3 saptamâni am mici pete de sânge maro si pete normale , am fost la doctor si mi-au făcut un scan au văzut sacul copilul si după aia mi-au făcut un test de hormoni , ne-au dat rezultatul mi-au spun k e scăzut hormni din media normala si am pierdut copilul , după aia am făcut un test si e pozitiv k sunt însărcinată , plus cand am făcut scanul am văzut sacul copilul , e normal sa perzi copilul si sacul sa fie acolo , si cum de e pozitiv cand doctori mi-au spun ca nu mai sunt Știe cineva

    Raspunde la acest comentariu
  9. Amelia
    Ameliatrimis la 16/2/2015

    Cel mai complex, complet si informativ articol legat de acest subiect pe care l-am citit... FELICITARI !!!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  10. Olgutza
    Olgutzatrimis la 9/2/2015

    Andreea, am aceeasi situatie exact, doar ca dupa scurgerile maronii au venit singerarile, am fost la medic si am facut USG si sa depistat ca am o sarcina anembrionala, am avut un avort spontan..., de aceea iti recomand urgent sa faci si tu un USG ca sa fii linistita.

    Raspunde la acest comentariu
  11. andreea
    andreeatrimis la 27/1/2015

    Buna ziua sunt insarcinata am 5 saptamani si am dureri de butta,dureri de spate si scurgeri maronii.Vreau ajutorul vostru ma pune pe ganduri as vrea un raspuns.

    Raspunde la acest comentariu
  12. andreea
    andreeatrimis la 22/1/2015

    Buna ziua sunt insarcinata am 5saptamani de 5 zile am dureri de burta ,dureri de spate ,scurgeri maroni .Ati putea sa ma ajutati nu stiu daca bebele meu este bine.

    Raspunde la acest comentariu
  13. lory
    lorytrimis la 26/7/2012

    buna ziua si eu am avut o sarcina op in ev la 7 luni fara nici un simptom de atunci am probleme cu ciclu menstrual si nu stiu dc si acum imi curge lapte de la san cand apas

    Raspunde la acest comentariu
  14. lory
    lorytrimis la 26/7/2012

    buna ziu din nefericire acum un an si jumatate am avut o sarcina oprita in evolutie la 7 luni fara sa am nici un simptom.mam dus pur si simplu la control iar atunci mia zis ca e mort bebele.ma internat mia provocat nasterea in urma acelei probleme a,m facut monomneri de fibrina de atunci am probleme cu ciclul menstrual.am facut toate analizele toate sunt bune .dar nu inteleg dc si acum imi curge de la sanii lapte cand apas.imi8 doresc sa mai fac un bebe dar mie frica.

    Raspunde la acest comentariu
    •  Munereant Denisa
      Munereant Denisatrimis la 8/4/2021

      Buna! Ar trebuii sa mergi la un control ginecologic si sa spui doctorului de problema cu laptele sar putea sa ai prolactina marita...Si posibil din cauza laptelui sa ai si deleglari menstruatie!

  15. Alexandra
    Alexandratrimis la 7/5/2012

    Buna-ziua,sunt insarcinata in 23 de saptamani si in urma mai multor analize a reesit ca trebuie sa imi recolteze lichid amiotic din placenta pt ca mi sa zis ca copilu nu sa dezvoltat cum trebuia are 265 de grame ,e suspect de ceva malformatii la inima si la cap si ca placenta nu e cum ar trebuii.In urma prelevarii as vrea sa stiu daca analizele iasa pozitiv ce se poate face ca nu o sa imi garanteze ca copilu se va naste sanatos nu se mai poate renunta la sarcina daca analizele iasa bune?Ce se poate face in aceasta situatie?Sunt destul de ingrijorata si stresata pe zi ce trece si nu stiu ce sa fac ca sa fie bine si pt copil si pt mine.Astept raspuns...Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
    •  Munereant Denisa
      Munereant Denisatrimis la 8/4/2021

      Buna! Incearca sa nu mai fi stresata si sa nu te mai gândesti la rau...fi un pic mai pozitiva pentru bebele tau si discuta cu medicul tau...Fi puternica

  16. Ram
    Ramtrimis la 9/4/2012

    Pt Claudia: acelasi lucru s.a constatat si la sarcina mea: batai cardiace mai rare> Concluzia: hemofilie. Tratament: injectii seara de seara cu Clexane 0,6. Intereseaza.te la medicul ginecolog si apoi la un hematolog bun. Vezi: dr Uscatescu, Spit. Fundeni.Bafta!

    Raspunde la acest comentariu
  17. alina plugariu
    alina plugariutrimis la 3/4/2012

    si eu am trecut prin asa ceva am pierdut 3 sarcini vina a fost a mea am facut sex abudent in timpul sarcini am consumat droguri alcool si tutun excesiv am facuto cu diferiti barbati fara sa ma mai gandesc la sarcina iubitul meu isi doreste un copil dar eu nu vreau sa raman iar.

    Raspunde la acest comentariu
  18. alexandra
    alexandratrimis la 22/3/2012

    Buna asi vrea sa spun ca si matusa mea avez rh negativ si a nascut o fetita sanatoasa arrive 4 ami fetita dar am inteles ca trebuie sa faci trarament inainte

    Raspunde la acest comentariu
  19. Adina
    Adinatrimis la 20/3/2012

    Din pacate ma numar si eu printre femeile care au trecut prin suferinta de a pierde sarcina la 6 saptamani. S-a intamplat cu 2 seri in urma. A fost chiar ziua in care am facut control si am primit prima poza pentru tati. Mai tarziu am vazut un pic de sange maroniu cand am mers la baie si m-am speriat. Am sunat la medic si a spus ca este normal, dar pe parcursul zilei s-a transformat in mentruatie si seara am ajuns deja la urgente cu dureri cum n-am mai avut in viata mea. Calmantele care mi le-au dat nu si-au facut efectul desi au fost la limita maxima care putea sa-mi administreze. Mi-a spus medicul ca sarcina e pierduta, iar durerile mi-au trecut cand am eliminat sacul embrionar.Am trecut in mai putin de 24 de ore de la extaz la agonie, iar singurul lucru care m-a intarit a fost ca sotul meu a citit acest articol si am realizat ca natura si-a urmat cursul. Ma consolez cu ideea ca nu a fost mai inaintata si incerc sa fiu tare, dar sunt momente in care mi se rupe sufletul.

    Raspunde la acest comentariu
  20. Adelina
    Adelinatrimis la 23/2/2012

    In cazul meu s-a intamplat la doua luni si pot sa spun ca am simtit o diferenta fata de prima sarcina care s-a derulat normal si fara probleme. Fizic, au fost mai putine greturi iar mental, aici am simtit mai tare diferenta. Un fel de-al saselea simt. Nu aveam nici un motiv sa ma ingrijorez. Credeam ca este totul in regula. Si totusi simteam ca nu pot sa

    Raspunde la acest comentariu
  21. claudia
    claudiatrimis la 22/2/2012

    Si eu am pierdut o sarcina la 8 saptamani. Cauza se pare, desi nu stiu ce sa mai cred , a fost rubeola. Acum sunt iar insarcinata, am 6 saptamani, dar doctorul mi-a spus ca are bataile neregulate ale inimii si sa ma astept sa se opreasca din evolutie. De ce nu face ceva? Adica sa astept sa moara, sau cum? Suntem in 2012, ar trebui sa gandeasca altfel, sa imi dea ceva sa iau sa-i intensifice bataile inimii, nu sa astept sa moara. Nu mai pot de suparata ce sunt. Inainte se spunea ca este suficient sa ramai gravida, ca in zilele noastre asta este mai greu, si daca ramai insarcinata se ocupa doctorii in continuare sa fie bine. Nu mai inteleg nimic. Nimeni nu ma intelege. M-am saturat de atata chin. De ce Doamne, de ce? Nu vreau sa pierd sarcina, nu mai vreau.

    Raspunde la acest comentariu
  22. florentina
    florentinatrimis la 20/2/2012

    si eu am pierdut o sarcina la 7 saptamani nu stiu inca motivu de ce dar mie frica sa mai raman iara

    Raspunde la acest comentariu
  23. cristina mihaela
    cristina mihaelatrimis la 17/2/2012

    Buna. eu am avut 3 sarcini . prima am decis s-o elimi iar pe celalalte 2 le-am pierdut (undeva intre2-4 luni). am fost la dactori ginecologi care spun ca as avea rh negativ si ca viitorii copii vor avea grave malformatii in cazul in care ii voi naste vi. cunoasteti sau stiti pe cineva cu rh negativ ce a avut contact sexual cu o alta persoana de rh pozitiv finalizandu-se cu un fat sanatos? eu nu mai am incredere in medici, fiecare spun o idee diferita de alta. as vrea sa aflu raspuns la intrebarea de mai sus

    Raspunde la acest comentariu
  24. alina
    alinatrimis la 14/2/2012

    Din pacate am trecut peste asa ceva, este insuportabil de greu.Am avut sarcina gemelara si la 22 sapt i_am pierdut, avort spontan.Este foarte greu, nici acum nu pot sa_mi revin, dar sper si abia astept sa ma refac sa fiu mamica.Mi se rupe sufletul cand citesc prin ce ati trecut fiecare dar, ridicati capul sus ca veti vedea ca vom reusi si noi

    Raspunde la acest comentariu
  25. Norica
    Noricatrimis la 7/2/2012

    Buna, nu stiu ce sa mai cred, sunt insarcinata in saptamana a 6-a de 3 zile ma confrunt cu sangerare maro-rozalie nu este abundenta,nu am nici un fel de druere, si sanii inca mai simt sensibili .... Sa fie avort spontan? Am fost la dr si mi-a spus ca nu are ce sa imi faca, ca este normal sa am asa ceva, nu mi-a dat sa fac nici un tratament....Sunt disperata, si e prima sarcina...

    Raspunde la acest comentariu
  26. mihaela
    mihaelatrimis la 2/2/2012

    pe data de 1 martie 20010 am primit si eu vestea ca bebelusul meu de 4 luni a murit in burtica mea.a fost o veste care ma terminat,atat pe mine cat si pe sotul meu.a trebuit sa merg la doctor sa il scoatem,nu va pot spune prin ce chinuri am trecut,am vazut iadul.era prima mea sarcina si vroiam acest bebe.chiar la un eco l-am vazut cum isi misca manuta si numai dupa o luna sa aflu ca a murit a fost groaznic.a trecut o luna si inca nu mi-am revenit psihic.nu e zi sa nu ma gandesc la bebelusul meu.am fost pe punctul de a face o depresie dar sotul meu a fost langa mine.si acum cand vad un bebe plang,imi doresc alt copil dar imi este frica sa nu il pierd.am doar 24 de ani si locuiesc in grecia departe de familie nu-l am decat pe sotul meu daca imi puteti da un sfat va sunt recunoscatoare.

    Raspunde la acest comentariu
  27. faur
    faur trimis la 2/2/2012

    Buna ziua,am pierdut o sarcina la 3 luni de la concepere,cred ca e cel mai dureros lucru,nu ii doresc la nimeni.:(

    Raspunde la acest comentariu
  28. elizaromila
    elizaromilatrimis la 1/2/2012

    BUNA,AM AVUT SI EU O EXPERIENTA NEFERICITA ,IN URMA CU PATRU ANI,AM PIERDUT O SARCINA IN A CINCEA LUNA,A FOST DIN CAUZA CA SA RUPT PUNGA CU LICHID ,NU S-A MAI PUTUT FACE NIMIC ,FATUL ERA DEJA MORT SI PENTRU CA ERA MARE A FOST O PIERDERE FOARTE GREA .OK ACUM DE VREO SASE LUNI AM FOST LA UN CONTROL GINECOLOGIC SI MI S-A SPUS CA UTERUL E DESCHIS CA O FLOARE CARE E INFLORITA SI DE ACEEA IN TIMPUL RELATIILOR SEXUALE AM DURERI DECI DACA PENETRAREA E MAI ADANCA ,ACTUL DEFINE DUREROS ,SI ASA E NU POT AVEA RELATII SEXUALE IN ORCE POZITIE DIN CAUZA CA UTERUL A RAMAS DESCHIS DIN CAUZA PIERDERII DE SARCINA,INTREBAREA MEA ESTE ,SE POATE VINDECA EXISTA TRATAMENT PENTRU ASTA?

    Raspunde la acest comentariu
  29. trimis la 25/1/2012

    eu am pierdut acum 6 luni o sarcina si nu mi-am revenit nici acum.am momente cand nu mai stiu ce fac si incep sa plang si sa strig dupa ea,ptr ca era fetita

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII