Cum este tratata paralizia cerebrala

Cum este tratata paralizia cerebrala

Cum este tratata paralizia cerebrala

  • Paralizia cerebrala denumeste un grup de boli care afecteaza controlul miscarii si al posturii. Din cauza afectarii zonelor din creier care controleaza miscarea, un copil afectat de boala aceasta nu-si poate misca muschii in mod normal. Desi simptomele variaza de la usoare la severe, boala nu se inrautateste pe masura ce copilul creste. Prin tratament, cei mai multi copii isi pot imbunatati semnificativ abilitatile. Iata totul despre paralizia cerebrala la copil - de la Desprecopii.com:

Cum este tratata paralizia cerebrala?

O echipa de medici lucreaza cu copilul si familia pentru identificarea nevoilor copilului si creeaza un plan individualizat de tratament pentru a ajuta copilul sa-si valorifice potentialul la maxim. In general, echipele au un medic coordonator si pot include pediatri, medici de medicina generala si specialisti in recuperare, chirurgi ortopezi, specialisti in terapie fizica si ocupationala, oftalmologi, specialisti in vorbire si limbaj, asistenti sociali si psihologi.

Copilul incepe de obicei terapia fizica imediat dupa stabilirea diagnosticului.
Terapia imbunatateste aptitudinile motorii (ca statul in sezut si mersul), imbunatateste puterea muschilor si ajuta la prevenirea contractiilor (scurtarea muschilor ce limiteaza miscarea articulatiilor).

Uneori sunt folosite proteze, atele sau ghips impreuna cu terapia fizica pentru a ajuta la prevenirea contractiilor si a imbunatati functionarea mainilor si a picioarelor.

In cazul in care contractiile sunt severe, poate fi recomandata chirurgia pentru a lungi muschii afectati. Uneori sunt recomandate medicamente pentru a atenua spasticitatea sau a reduce miscarile anormale.

Din nefericire, tratamentul cu medicamente administrate oral nu ajuta prea mult. Uneori ajuta injectiile cu substante precum botoxul (toxina botulinica) direct in muschii spastici, iar efectele injectiilor dureaza cateva luni (permitand o eficienta mai mare a terapiei fizice in acest timp). Un nou tip de medicamente pare sa fie promitator la copiii cu spasticitate moderata sau severa. In timpul unei proceduri chirurgicale, este implantata sub piele o pompa care elibereaza in mod continuu medicamentul anti-spasmodic numit baclofen.

Mai cititi:

La unii copii, la care spasticitatea afecteaza ambele picioare, o procedura chirurgicala numita rizotomie dorsala selectiva poate reduce permanent spasticitatea si poate imbunatati capacitatea de a sta in sezut, in picioare si de a merge. In cadrul acestei proceduri, medicii identifica si taie unele dintre fibrele nervoase care contribuie mai mult la spasticitate. Aceasta procedura este executata de obicei cand copilul are intre 2 si 7 ani.

Conform specialistilor, procedura este recomandata de obicei numai copiilor cu spasticitate severa a picioarelor, care nu au reactionat bine la alte tratamente.

Terapeutii ocupationali lucreaza cu copilul pentru imbunatatirea aptitudinilor necesare vietii de zi cu zi, ca hranirea si imbracarea. Copiii care au probleme de vorbire lucreaza cu un logoped sau, in cazurile mai grave, invata sa foloseasca un sintetizator de voce computerizat ce poate vorbi in locul lor. Computerele au devenit un instrument important pentru copiii si adultii cu paralizie cerebrala din punctul de vedere al terapiei, educatiei, activitatilor recreative si gasirii unui loc de munca.

Unii copii care au paralizie cerebrala pot beneficia de multe mecanisme de ajutor disponibile in prezent, ca mergatoare, dispozitive de pozitionare (pentru a permite unui copil cu postura anormala sa adopte pozitia corecta), scaune cu rotile personalizate, scutere si triciclete special adaptate problemelor pe care le au.

Informatii si grup de suport pe cel mai popular site pentru parintii din Romania: Desprecopii.com

Daca aveti un copil care are paralizie cerebrala, aveti nevoie de informatii noi de tratament dar si de suport moral. Iata cateva topicuri in care puteti schimba informatii cu parinti ca dvs:

Mai cititi despre Paralizia cerebrala la copil:

  • Poate fi prevenita paralizia cerebrala?
  • Paralizia cerebrala la copil
  • Cauzele paraliziei cerebrale
  • Cum este diagnosticata paralizia cerebrala

Unde pot gasi mai multe informatii ?

Daca aveti un copil care are paralizie cerebrala, aveti nevoie de informatii de tratament dar si de suport moral. Iata cateva topicuri in care puteti schimba informatii cu parinti ca dvs:

autor: Desprecopii.com, Redactor Daniela Slavu, Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2010

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Amînă
    Amînătrimis la 1/4/2017

    Sunt interesată

    Raspunde la acest comentariu
  2. ioana mada
    ioana madatrimis la 24/5/2016

    Si eu caut inform pentru a ajuta o fetita care la 2 ani s a inecat, de atunci ramanand cu tetrapateza spastica severa( stare vegetativa)! Va rog sa imi dati inform legate de firma de la care as putea achizitiona un scaun special pt afectiunea ei si unde putem gasi un logoped care sa poata invata fetita sa inghita ( macar saliva, in prima faza), cu ajutorul unui aparat care ii stimuleaza musculatura fetei! Va multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  3. iacob oana
    iacob oanatrimis la 24/1/2013

    Am o fata de 7 ani jumate si de 3 ani sta ;la pat.La varsta de 4 ani jumate a facut meningo-encefalita.A intrat in coma si acum are retard sever tetrapareza spastica.Nu mananca nu vorbeste adica nu mai are ratiune(constiinta)daca cunoasteti vreun remediu sau daca ma puteti ajuta cu ceva asteptam sa me contactati la antoniuoana@yahoo.com.Va multumesc si astept o umbra de speranta de la dvs

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII