Simulatorul virtual al nasterii

Simulatorul virtual al nasterii

Simulatorul virtual al nasterii

Simulatorul virtual al nașterii este ultima invenție high-tech pentru viitoarele mămici.

In ultimii ani evolutia rapida a tot ceea ce tine de domeniul IT si-a pus inevitabil amprenta si asupra felului in care ne pregatim sa aducem pe lume un bebelus. De la ecografiile tridimensionale si operatiile intrauterine, care adesea salveaza vieti, la gadgeturile care fac viata mai usoara pentru viitoarele mamici, tehnologia a acaparat discret dar sigur si ceea ce inseamna maternitate.

Simulatorul virtual al nasterii - ultima inventie high-tech pentru viitoarele mamici

In ultimii ani evolutia rapida a tot ceea ce tine de domeniul IT si-a pus inevitabil amprenta si asupra felului in care ne pregatim sa aducem pe lume un bebelus. De la ecografiile tridimensionale si operatiile intrauterine, care adesea salveaza vieti, la gadgeturile care fac viata mai usoara pentru viitoarele mamici, tehnologia a acaparat discret dar sigur si ceea ce inseamna maternitate. Mai cititi si: O zi de neuitat: ziua in care nasti

In curand vom avea parte, se pare, de o noua revolutie in domeniu. Incepand din ianuarie 2013, site-ul borntobealive.fr le pregateste viitoarelor mamici o surpriza - un simulator virtual 3D, sub forma unui joc foarte realist, care are drept scop pregatirea femeilor insarcinate pentru momentul nasterii.

Conform informatiilor de pe site, Born To Be Alive este un joc serios, realist, ineractiv si pedagogic, destinat publicului larg. Acesta permite testarea cunostintelor despre diverse aspecte legate de sarcina, de nastere si de felul in care trebuie ingrijit un nou-nascut in primele ore de viata. Jocul descrie diferitele etape de la finalul sarcinii, inceputul travaliului, ruperea membranelor etc. De asemenea, ofera raspunsuri la numeroase intrebari pe care cineva si le-ar putea pune in legatura cu nasterea.

Ideea jocului, precum si materializarea ei apartin unui grup de cercetatori ai Laboratorului Ilumens, de la Universitatea Paris-Decartes. Intentia declarata a acestei initiative a fost aceea de a oferi viitoarelor mamici si nu numai un instrument util, care sa le ajute sa scape, fie si partial, de frica inevitabila care se instaleaza odata cu apropierea momentului nasterii.

Gratie posibilitatilor oferite de spatiul virtual, aplicatia permite simularea unor situatii variate, utilizatorul putand alege diverse informatii, de la locul in care viitoarea mamica se afla in momentul declansarii travaliului, la numele viitorului tata. De asemenea, aplicatia permite alegerea unor moduri variate de calmare in timpul contractiilor, schimbarea pozitiei corpului etc.

Scopul este invingerea fricii de nastere

Scopul final al aplicatiei este de a le ajuta pe viitoarele mamici sa-si invinga teama de nastere, precum si de a le invata sa-si gestioneze durerea in momentul in care acest lucru se va impune. Programatorul Vassilis Tsatsaris, care a participat la crearea acestui program inedit, a explicat faptul ca simulatorul, care va fi disponibil pe borntobealive.fr din ianuarie 2013, se vrea a fi un instrument complementar informatiilor oferite de medicii ginecologi, de publicatiile de specialitate, insa programul in sine nu poate inlocui ajutorul pe care personalul specializat il ofera in momentul nasterii.

Deocamdata, ideea in sine a generat deja reactii in diverse comunitati virtuale de parinti si de viitori parinti din mai multe tari europene. Utilitatea inventiei se va vedea insa, cel mai probabil, peste cateva luni, cand vor exista marturii ale mamicilor care au folosit-o pentru a-si pregati nasterea.

 

Nasterea acasa, poate surveni in cazuri neprevazute

Nasterile acasa inca, sunt destul de rare, mai ales la primul copil. Ocazional, gravidele care nu prezinta simptome sau doar contractii intermitente, vor simti nevoia sa impinga, ceea ce semnaleaza ca bebe este pregatit si foarte nerabdator sa iasa. Daca prima nastere a fost neobisnuit de rapida, vei dori sa fii pregatita sa receptezi semnalele de intrare in travaliu la o a doua sarcina la spital? Daca insa doriti sa nasteti acasa, in mod intentionat - trebuie sa cititi neaparat: Nasterea acasa: pareri pro si contra  

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019
referinte: WebMD, Oudersonline, Natural News.

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII