Exercitiile Lamaze si pregatirea nasterii: beneficii - mituri si realitati
Exercițiile Lamaze reprezintă o metodă populară de pregătire pentru naștere, dezvoltată de medicul francez Ferdinand Lamaze în anii 1950. Aceste exerciții se axează pe tehnici de relaxare, respirație și concentrare, cu scopul de a ajuta femeile să se pregătească fizic și mental pentru travaliu și naștere.
Exercițiile Lamaze încurajează femeile să-și cunoască corpul și să dobândească încredere în capacitatea lor de a naște. Acestea implică practici de respirație controlată, tehnici de relaxare musculară și exerciții care ajută la întărirea mușchilor pelvieni. De asemenea, se acordă o atenție specială poziției corecte în timpul nașterii și comunicării eficiente cu echipa medicală.
→ Iata insa care sunt miturile si realitatile despre exercitiile Lamaze - pe larg de la Desprecopii.
- veti citi:
Care este scopul exercitiilor Lamaze?
Cursurile Lamaze
Mitul nr. 1: Lamaze inseamna exercitii de respiratie.
Mitul nr. 2: Exercitiile Lamaze garanteaza o nastere fara dureri.
Mitul nr. 3: Daca faceti exercitii Lamaze nu puteti beneficia de anestezie epidurala.
Mitul nr. 4: Exercitiile Lamaze nu functioneaza.
Mitul nr. 5: Exercitiile Lamaze nu sunt recomandate tuturor.
Nasterea prin metoda Lamaze
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii
Care este scopul exercitiilor Lamaze?
Scopul exercitiilor Lamaze este de a mari increderea gravidei in capacitatea de a naste cu bine un copil. De a o ajuta sa infrunte frica de nastere si sa ii ofere metode de relaxare pentru momentele din timpu travaliului.
Cursurile Lamaze
Exercitiile Lamaze va ajuta sa va descoperiti instinctul pe care il aveti deja, acela de a da viata. In timpul cursurilor va puteti insusi tehnici simple de a ajuta travaliul, inclusiv tehnici de respiratie. In acest scop, femeile invata diferite strategii simple, printre care si tehnicile de respiratie.
Cursurile au ca scop sa ajute femeile „sa invete sa reactioneze la durere in moduri care sa ajute travaliul si sa le mareasca confortul“.
Iata insa care sunt miturile si realitatile despre exercitiile Lamaze - pe larg de la Desprecopii.
Mitul nr. 1: Lamaze inseamna exercitii de respiratie.
Realitatea:
Scopul exercitiilor Lamaze este de a va mari increderea in capacitatea de a naste cu bine un copil. Exercitiile Lamaze va ajuta sa va descoperiti instinctul pe care il aveti deja, acela de a da viata.
In timpul cursurilor va puteti insusi tehnici simple de a ajuta travaliul, inclusiv tehnici de respiratie. Dar tehnicile de respiratie controlata sunt doar unul dintre multele lucruri care va ajuta in timpul travaliului. Miscarea si pozitionarea, ajutarea travaliului, masajul, relaxarea, hidroterapia si folosirea caldurii si a frigului sunt alte cateva dintre lucrurile pe care le puteti invata.
Ad-Extra3:
Mitul nr. 2: Exercitiile Lamaze garanteaza o nastere fara dureri.
Realitatea:
Multe femei se tem de durere, care este o parte normala a nasterii. Durerea din timpul travaliului si a nasterii, ca orice alta durere, are rol de protectie. Reactia la durerile contractiilor – prin schimbarea pozitiei si miscare, prin masaj, prin gemete – de fapt intensifica contractiile, ajuta copilul sa se pozitioneze in pelvis si sa se deplaseze prin canalul nasterii si reduce preceptia durerii.
Unele femei considera ca trecerea prin durerile nasterii si infruntarea lor este similara muncii grele la care sunt supusi dansatorii si atletii. Exercitiile Lamaze va ajuta sa intelegeti valoarea durerii si sa invatati cum sa reactionati la durere intr-un mod care ajuta travaliul si va mareste confortul.
Cititi: Ameliorarea durerilor la nastere
Mitul nr. 3: Daca faceti exercitii Lamaze nu puteti beneficia de anestezie epidurala.
Realitatea:
Exercitiile Lamaze ofera informatii despre optiunile de usurare naturala a durerii, dar si despre anestezia epidurala. Eliminarea completa a durerilor creeaza dificultati de a raspunde la contractii astfel ca sa facilitati travaliul si nasterea. In cazul in care faceti anestezie epidurala, trebuie sa vi se administreze perfuzii, iar fatul trebuie sa beneficieze de monitorizare electronica continua.
Vi se poate recomanda sa ramaneti in pat si va pot fi administrate medicamente pentru intensificarea contractiilor.
Capacitatea de a folosi multe dintre tehnicile de relaxare invatate in timpul cursurilor Lamaze, cum sunt schimbarea pozitiei, plimbarea si hidroterapia pot fi limitate. Cursurile Lamaze va vor ajuta sa luati deciziile personale potrivite, in cunostinta de cauza.
Mitul nr. 4: Exercitiile Lamaze nu functioneaza.
Realitatea:
Faptul ca exercitiile Lamaze „functioneaza“ nu are legatura cu faptul ca simtiti dureri, luati medicamente sau le evitati, sau ca faceti complicatii ce necesita interventii medicale. Cursurile Lamaze va invata ca natura a proiectat nasterea intr-un mod simplu, apropiat de perfectiune, si ca stiti deja cum sa nasteti.
Lamaze functioneaza daca aveti incredere in procesul natural al nasterii, in capacitatea dumneavoastra de a naste; ele va ofera libertarea de a lucra cu propriul corp pe masura ce travaliul avanseaza si fiind ajutata de personal specializat, familie si prieteni care asteapta rabdatori ca natura sa-si produca incredibilul miracol. Exercitiile Lamaze „functioneaza“ daca permiteti functionarea mecanismului natural al ansterii.
Mitul nr. 5: Exercitiile Lamaze nu sunt recomandate tuturor.
Realitatea:
Femeile sunt intotdeauna pregatite pentru nasterea bebelusilor lor. Pana de curand, femeile invatau despre nastere de la mamele si surorile lor. Nasterea avea loc acasa, insotita de ritualuri de familie si traditii care sa ajute mama sa aiba incredere in capacitatea ei de a naste. Femeile erau inconjurate de familie si de femei intelepte si experimentate care ii ofereau alinare si o incurajau in timpul travaliului si in zilele si saptamanile de dupa nastere.
Azi, cursurile Lamaze de nastere va ofera informatiile, atitude si suportul care va pot ajuta sa nasteti cu incredere si bucurie, asa cum se intampla de secole.
Pregatirea pentru nastere cu ajutorul exercitiilor Lamaze chiar este recomandata tuturor femeilor!
Cursuri Lamaze sunt disponibile acum si in Romania, unele gratuit, oferite in cadrul maternitatilor, altele contra cost.
► Citeste si Ghidul contracțiilor in sarcină: tipuri, cum să le recunoști și care sunt cele care anunță nașterea
Nasterea prin metoda Lamaze
Tehnicile Lamaze cresc increderea femeilor in momentele dificile ale nasterii.
Conform sustinatorilor Lamaze, scopul cursurilor Lamaze este de a „mari increderea femeilor in capacitatea lor de a naste“. In acest scop, femeile invata diferite strategii simple, printre care si tehnicile de respiratie.
Cursurile au ca scop sa ajute femeile „sa invete sa reactioneze la durere in moduri care sa ajute travaliul si sa le mareasca confortul“. Iata pe larg despre nasterea prin metoda Lamaze la Desprecopii.com.
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Se apropie ziua cea mare si esti nerabdatoare sa iti tii bebelusul in brate. Insa pe masura ce se apropie momentul X te simti tot mai nesigura pe tine si te cuprinde deseori panica la gandul ca nu vei face fata cu brio experientei unei nasteri naturale, chiar daca tu ai optat pentru aceasta varianta. In mod sigur, nu va fi usor...
Exista insa detalii care iti pot usura durerile, dandu-ti o stare de spirit mai optimista. Iti oferim un mic ghid cu sfaturi care te pot ajuta sa diminuezi considerabil durerea din timpul unei nasteri naturale citeste mai departe aici.
Informatia conteaza
Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei Stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii
Poluarea poate cauza nasterea prematura
Semne si traditii legate de nastere in lume
Motive pentru nasterea prin cezariana
Nasterea pas cu pas
Nasterea prematura
Nasterea cu forcepsul
Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?
Nasterea prin metoda Lamaze
Cand se rupe apa ...
Travaliul de la A la Z
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea prin cezariana
Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Semne prevestitoare nasterii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
din pacate in romania din ce in ce mai multe mamici isi exprima dorinta de a naste prin cezariana pentru ca, parerea mea, nu sunt prea multe persoane dispuse sa le sfatuiasca si sa le sustina in hotararea de a naste natural. sa nasti natural este o experienta unica, la fiecare copil, si care daca exista suport moral, fizic si psihologic(emotional), poate fi o o experienta foarte foarte frumoasa. mamicilor, cautati ajutor si nu veti regreta!!! cu drag Delia
Exercitiile acestea sunt minunate, insa doar pentru mamicile care-si doresc nastera naturala. Din pacate , eu am multe prietene care si-au exprimat dorinta din start de a naste prin cezariana. Sincer nu stiu de ce aleg varianta aceata. Apropo, viitoare mamici, stiati ca acum avem un gel obstetric special(Dianatal parca se numeste) creat pentru ca noi sa nastem mai usor si mai repede? A mai auzit cineva de acest gel?Cu exercitiile acestea si cu gelul , eu ca nicio femeie nu ar mai trebui sa se teama de nasterea naturala . Voi ce spuneti?Acum ,va las , cu drag Caro
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII