Bebelușul în Săptămâna 41 - odiseea creșterii dințișorilor continuă iar bebe e tot mai energic

Bebelusul in Saptamana 41 - odiseea cresterii dintisorilor continua iar bebe e tot mai energic

Bebelușul în Săptămâna 41 - odiseea creșterii dințișorilor continuă iar bebe e tot mai energic

Casa ta e asa cum ti-o imaginai cand erai gravida: plina de viata, plina de jucarii imprastiate, plina de gangureli vesele. Si da, plina de saliva. Bebelusul tau are 41 de saptamani!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 40 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 41: cat a crescut, ce face, cum arata

Continua odiseea cresterii dintilor. Consoleaza-te cu ideea ca niciun adult nu-si mai aduce aminte cat de rau a durut. E o etapa.

Daca vrei ca bebelusul tau cel urlator sa reduca sonorul, vorbeste-i in soapta. Exista sansa ca el sa taca pentru a te auzi – dar, evident, nicio garantie in acest sens.

Copilul tau musca? Majoritatea trec prin aceasta etapa.

Nu striga la el si nu-l musca si tu, la randul tau. Spune-i calm, dar ferm: „nu musca” si schimba activitatea pe care o aveati impreuna. Daca repeti asta ori de cate ori musca, acest comportament poate inceta. Spune tuturor membrilor familiei cum sa se comporte cu micul muscator, pentru a fi consecventi. Daca gestul lui provoaca rasete, il va repeta.

La aceasta varsta, mai multa mancare este pe hainele bebelusului decat in gurita. Lasa-l sa experimenteze textura si temperatura mancarii, chiar si legea gravitatiei. Desi poate fi frustrant si obositor sa faca asta la fiecare masa, nu uita ca e doar o etapa de care se va debarasa. Deocamdata, e ceva total inedit care merita exploatat cum se cuvine. ingaduie-i sa aiba aceasta experienta. Recompenseaza fiecare reusita prin zambete si felicitari, insa doar reusitele! Chiar daca un castron cu piure de legume turnat in capul sau poate fi o imagine hazlie, nu rade. Va repeta experienta ca sa te amuze, iar cand o face a cincisprezecea oara nu mai este atat de amuzant.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 41 a bebelusului

Ai auzit spunandu-se ca rasul e cel mai bun medicament... chiar asa este! Rasul si buna dispozitie reduc nivelul hormonilor. Ele aduc beneficii si sistemului tau imunitar, actionand ca o linie de aparare impotriva atacurilor virusilor. Incearca sa vezi partea comica a lucrurilor si inconjoara-te de oameni care te fac sa razi.

Cand iesi cu copilul la plimbare, in cercuri de prieteni cu copii sau la locuri speciale de joaca, nu-ti imagina ca trebuie sa cauti doar copii de aceeasi varsta cu al tau. Uneori, cateva ore petrecute in compania unui copil ceva mai mare ca varsta poate sa-l impulsioneze teribil pe cel mic. Poate ca fiul tau sau fiica ta este pe cale sa stea singur(a) in picioare. Faptul ca vede un copil care face deja asta, ba mai si umbla increzator in cautarea jucariilor preferate, poate fi o sursa de motivatie extraordinara.

Te-ai gandit la intarcat bebelusul? Cand o s-o faci? Cum o s-o faci? TREBUIE s-o faci? Unele mame se opresc dupa prima aniversare a celui mic, altele continua pana cand refuza bebelusul. Nu exista raspuns gresit; el depinde de starea mamei si a copilului.

Ad-Extra3:

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 41

Probabil ca ati fost deja in vizita la alti copii, sau ei au venit la voi. in acest caz, v-ati confruntat cu impartitul jucariilor. Faptul ca doi copii isi smulg unul altuia jucariile iti poate parea un gest agresiv si neprietenesc, insa copiii nu inteleg normele sociale cum o fac adultii. Ei vad, pur si simplu, o jucarie care le pare interesanta, iar uneori singurul motiv este ca ea e in mana altui copil. Daca se ajunge la plansete si lupte, poti interveni sa le distragi atentia catre alte centre de interes. Ofera celuilalt copil o jucarie similara. De asemenea, poti sa incerci sa-i convingi sa se joace impreuna, de exemplu poti sa-i incurajezi sa umple o cutie cu jucarii sau sa cladeasca turnuri din cuburi.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 42 saptamani >>

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII