Bebelușul în Săptămâna 23 - un mic orator și mim în devenire!
La aceasta varsta, puiul tau este in plin proces de achizitie a limbajului. Gangureste cat e ziua de lunga, silabiseste pe limba lui si chiar mimeaza expresiile faciale.
→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 23 de viata >>
Despre bebelus in saptamana 23: cat a crescut, ce face, cum arata
Daca vrei sa-l ajuti pe bebelus sa-si dezvolte abilitatile de orator, iata ceea ce trebuie sa faci:
Vorbeste-i rar si clar.
Repetarea e mama invatarii, chiar si la varste atat de fragede. Repeta-i acelasi cantecel, aceleasi versuri de zeci de ori.
Repeta, la randul tau, sunetele pe care la scoate bebelusul. E tentat sa incerce din nou cand te aude?
Introdu cititul ca un obicei al casei. Pune-i intrebari pe masura ce ii citesti, aratandu-i imaginile.
Nu vorbi ca bebelusii, vorbeste-i corect.
Da-i timp sa ”raspunda”. La varsta de 23 de saptamani, cu siguranta ca nu foloseste cuvinte, dar lasa-i un timp sa reactioneze prin gangureli si mimica.
Ai vrea sa-l vezi mergand, nu? Si mai mult, ai vrea sa-i cumperi pantofiorii aceia draguti pe care i-ai vazut in vitrina. Ai rabdare! E inca mult prea devreme pentru mers, acesta incepe doar de la 9-12 luni. Chiar si atunci cand incep deja sa mearga, medicii pediatri recomanda mersul descult in cea mai mare parte a timpului, pentru a permite piciorului sa-si urmeze dezvoltarea normala.
Cum se schimba viata parintilor in saptamana 23 a bebelusului
Ai probleme cu somnul? Nu reusesti sa adormi? Vorbeste cu medicul pentru a-ti sugera niste remedii fara reteta medicala, pe baza de plante. Poate ca corpul tau are nevoie doar de cateva zile de odihna profunda pentru a-si reveni la parametri normali.
Dormitorul tau este propice somnului? tine camera curata, asta te va ajuta sa adormi mai repede. Salteaua ta este suficient de confortabila? Ai draperii care sa blocheze lumina? Ai o temperatura adecvata?
Incearca sa te relaxezi inainte de culcare. Fa o baie calda, incearca niste exercitii de respiratie, poate niste pozitii de yoga, asculta muzica relaxata.
Exercitiile fizice din timpul zilei (asta daca bebelusul nu suplineste cu succes orice activitate sportiva) te pot ajuta sa adormi mai usor si sa ai un somn profund si odihnitor.
Nu uita ca timpul zboara! Fa suficiente fotografii care sa-ti aduca aminte de toate momentele semnificative din primul an de viata al bebelusului tau.
Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 23
Daca aveti calatorii de facut, atentie la detalii!
Alegeti cu atentie lucrurile de care aveti nevoie. Nu vreti sa va treziti la destinatie fara jucaria preferata a bebelusului, dar nici sa platiti pe suplimentul de bagaj cat ati platit in total pentru intregul bilet de avion.
Aflati daca nu puteti imprumuta obiecte mari la destinatie (un carucior de la o ruda, patut pliant de la un copil care a crescut etc) pentru a nu incarca bagajul.
Puneti un schimb de imbracaminte la indemana, nu in fundul geamantanului cel mare din cala avionului. Accidente cu scutecelul se pot intampla des.
Incercati sa adaptati, pe cat posibil, programul calatoriei cu cel al copilului. Porniti noaptea, daca sunteti cu masina. Respectati programul de somn din timpul zilei, altfel veti avea un bebelus care plange isteric.
Mergem mai departe la: Bebelusul la 24 saptamani >>
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII