De ce zambește bebe în somn sau dialogurile în somn cu îngerii. Iată care este semnificația acestor zambete...
De ce zambește bebelușul in somn? Este oare pentru că viseaza? Si ce visează?
→ Iată ce legătură este intre zambetul in somn al bebelușului și ciclul de somn in care se află - plus ce legătura este cu ingerii. Iată care este semnificația.
veti citi
Zambelete in somn ale bebelusilor nou nascuti - sau dialogurile in somn cu ingerii
De ce rad bebelusii in somn?
Bebelușii visează?
Somnul bebelusului si dezvoltarea zambetului
Despre zambetele bebelusilor
Despre ciclurile de somn ale bebelusilor
Zambetele in somn ale bebelusilor nou nascuti - sau dialogurile in somn cu ingerii
Bebelusii vad ingeri in som?
Am auzit că bebelușii văd Îngeri ... nu stiu daca e sau nu adevarat insa am vazut ca bebele meu 4 săptămâni doame și zâmbește !! A mai observat cineva asta ?? De ce rad bebelusii in somn? - se intreaba o mamica pe formul de nou nascuti de la Desprecopii.
De ce rad bebelusii in somn?
Este dificil să se stabilească de ce uneori bebelușii râd în somn. Experiențele lor de viață limitate nu sunt atat de ample incat sa gaseasca in amintiri ceva amuzant....fie că sunt treji sau adormiți. Exista insa si bebelusi care zambesc in timpul venirii pe lume (a nasterii).
Citeste 11 semne ca ingerul tau pazitor este in preajma ta
Bebelușii visează?
Aceasta ar fi, în mod natural, prima concluzie la care am ajunge când vom căuta răspunsul la zambetul din somn al bebelușilor. Din păcate, nu există nicio dovadă definitivă că bebelușii visează pentru că… ei bine, ei nu pot vorbi.
Dar aceasta intrebare i-a preocupat pe cercetatori de multa vreme. Potrivit psihologului David Foulkes - un expert în visarea pediatrică - bebelușii nu visează. Într-un interviu acordat revistei Live Science, el a declarat că bebelușii au experiență foarte limitată și creierul lor nu este suficient de matur pentru a lucra astfel la o vârstă atât de fragedă.
Pe de altă parte, Dr. Charles Pollak, de la Centrul de somn pentru medicină din New York, susține că, deoarece bebelușii experimentează REM (mișcarea rapidă a ochilor - stadiul de somn în care apar visele) pot dormi, ei pot, de fapt, să viseze.
Deci daca bebelușii visează sau nu este ceva care încă a fost dovedit. Din această cauză, nu putem trage concluzia că râd de ceva ce văd în visele lor.
Citeste si Ce viseaza bebelusii?
Ad-Extra3:
Somnul bebelusului si dezvoltarea zambetului
În schimb, pentru a obține un pic mai multă cunoaștere a ceea ce se află în spatele acestui fenomen, să explorăm subiectele ciclurilor somnului și dezvoltarea zâmbetului.
Somn non-REM (Etapa 1)
Somnul non-REM poate fi numit și somn ușor sau puțin adânc, iar etapa 1 este primul pas între trezire și adormire. Corpurile noastre încep să se relaxeze și respirația devine mai regulată, dar putem fi totuși treziți cu ușurință de cea mai mică mișcare sau sunet.
Somn non-REM (Etapa 2)
Această etapă este prima dintre somnul „ușor” oficial. Frecvența cardiacă începe să crească lent și constant, iar temperatura corpului începe să scadă. Pentru unii dintre noi, în special bebelușii, putem să răsucim ușor sau să mormăim și în această etapă.
Somn non-REM (Etapele 3 și 4)
Nu există o mare diferență fizică între etapele 3 și 4 ale somnului non-REM. Doar atunci când activitatea creierului este măsurată pe un poligraf, puteți spune diferența. Corpul este complet relaxat și, dacă treziți dintr-o mișcare bruscă sau de un sunet, probabil că veți reacționa încet și veți deriva înapoi la somn.
Somn REM
Aceasta este etapa la care trebuie să ajungem în somn, deoarece este important atât pentru bebeluși cât și pentru adulți. Chiar dacă este nevoie de corpul nostru pentru a ajunge la acest stadiu, acesta este, de fapt, foarte ușor și putem fi treziți cu ușurință.
Este, de asemenea, somnul cel mai activ. Aici se întâmplă visele la adulți și, deoarece bebelușii ating și acest nivel de somn, se poate susține că, poate, au și vise.
Această etapă este crucială, cu un flux de sânge crescut la creier, care ajută creierul nostru să crească pe măsură ce copiii și corpul nostru să se repare ca adulți. Hormonii de creștere sunt secretați și în acest stadiu, motiv pentru care bebelușul tău poate dormi mai mult atunci când trece printr-un impuls de creștere.
Somnul REM se caracterizează printr-o frecvență cardiacă crescută și respirație, care poate determina corpul copilului să aibă mișcări involuntare. Ochii bebelusului se vor mișca probabil mult, iar fața, degetele și picioarele i se pot răsuci.
În timpul somnului REM, vedem adesea acele mici zâmbete și râsele scapă de chipul micului nostru ingeras dulce.
Deoarece adulții visează în stadiul de somn REM, putem crede ca asa e si la bebeluși.
Despre zambetele bebelusilor
Un alt argument împotriva posibilității copiilor să zâmbească și să râdă de ceva ce văd în visele lor (posibile) este etapa lor de dezvoltare.
Cu toate că exista si bebeluși care zâmbesc și râd în momentul în care intră în această lume, este posibil să nu fie exact ceea ce pare.
Există mai multe clasificări ale zâmbetelor bebelușilor, în funcție de stadiul de dezvoltare al copilului și de capacitatea acestora de a face un zâmbet conștient.
Despre ciclurile de somn ale bebelusilor
Ai simtit vreodată ca pui capul pe perne si nu te trezesti decat dimineata? Probabil ai simțit că ai dormit toata noaptea ca un bolovan ...dar adevarul este - că toți parcurgem cicluri de somn pe parcursul nopții, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Ne miscam înainte și înapoi între somnul adânc și cel usor și există chiar și unii care au norocul să nu se trezească niciodată până dimineața (daca esti mami de bebelus e imposibil).
Bebelușii sunt la fel, în miscare constantă prin ciclurile somnului, deși mult mai repede decât noi ca adulții.
Aceștia pot experimenta un ciclu de somn repetat de 7 până la 9 ori pe parcursul nopții și de aproximativ 3 ori în timpul unui pui de somn, fiecare durand doar aproximativ 20 până la 40 de minute pentru un nou-născut și 30 până la 60 de minute pentru un sugar (adulții durează de obicei aproximativ 90 de minute între somn cicluri).
Ciclurile de somn sunt alcătuite din diferite etape, repetate într-o anumită secvență, unice pentru fiecare persoană (cum ar fi: treaz, 1, 2, 3, 4, 3, 2, REM) - insa mai multe despre somnologia bebelusului poti citi aici.
Cateva sfaturi despre somnul nou nascutilor
Somnul nou nascutului: trei sfaturi speciale in primele saptamani
Bebe nu doarme? Iata care ar putea fi motivele si ce putem face
Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?
► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII