Codul lui Da Vinci si fertilitatea - iata ce este raportul de aur cand e vorba de dimensiunile perfecte
Un ginecolog belgian, a condus un studiu care sugereaza ca femeile cu un uter cu proportii matematice perfect sunt cele mai fertile.
Bazat pe "raportul de aur" al numarului 1.618, care provine de la "proportia de aur" a lui Fibonacci. Fanii filmului "Codul lui Da Vinci" al lui Dan Brown isi vor aminti secventa in care protagonistul, profesorul Langton explica modul in care matematica si arta se unesc prin "Raportul de Aur".
- veti citi:
Uterul perfect si fertilitatea
Numerele fertilitatii
Raportul de aur
Fertilitatea si influenta Feng Shui
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR
Uterul perfect si fertilitatea
Un studiu recent sugereaza ca femeile cu un uter de dimensiuni perfecte sunt cele mai fertile .
Bazat pe "raportul de aur" al numarului 1.618, care provine de la "proportia de aur" a lui Fibonacci. Fanii filmului "Codul lui Da Vinci" al lui Dan Brown isi vor aminti secventa in care protagonistul, profesorul Langton explica modul in care matematica si arta se unesc prin "Raportul de Aur". Pentru cei care nu au citit thriller-ul populist, acesta este numarul 1.618 care a fost scos din secventa faimoasa a lui Fibonacci.
Numerele fertilitatii
In aceasta secventa fiecare numar este suma celor doua numere anterioare, asa ca iau nastere: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,24. Daca luati doua numere succesive raportului lor este foarte aproape de 1.618. Acest lucru nu este atat de impresionant prin el insusi. Pana cand realizam ca acest raport este cheia pentru orice, de la criptarea datelor informatice, la numarul de spirale pe care le are Floarea-Soarelui si membrele noastre, pana la a gasi motivul pentru care Mona Lisa este atat de placuta ochilor.
De curand, un ginecolog belgian a descoperit ca acest raport se poate aplica si in interiorul corpurilor noastre. Dr. Jasper Verguts, de la Spitalul Universitar Leuven din Belgia, a lansat teoria conform careia femeile care sunt cele mai fertile au uterul de proportii perfecte; raportul dintre lungimea si latimea uterului fiind 1.618.
El a masurat pantecele a 5000 de femei folosind ultrasunetele, si a intocmit un tabel al ratei medii de lungime si latime pentru diferite varste. Dr Verguts a constatat ca raportul este in jurul valorii de 2 la nastere, dar acesta scade odata cu varsta la 1,46. El a fost incantat sa constate ca la varsta la care femeile sunt cele mai fertile (16-20 ani) raportul este de 1,6.
Discutand cu Alex Bellos de la The Guardian, el a spus: "Este prima data cand cineva priveste asta si sunt foarte mandru ca s-a demonstrat atat de usor ."
Mai cititi si: Fertilitatea scade odata cu avansarea in varsta
Raportul de aur
Unii au sustinut ca, deoarece insiruirea pare sa creasca intr-un mod organic, "raportul de aur" poate juca un rol in natura. Raportul de 1.618 a fost deja gasit pe partile externe ale intregului corp uman. El marcheaza, de obicei, proportia dintre mana dvs. si antebrat, precum si distanta dintre cele trei degete pe fiecare deget.
Numarul spiralelor dintr-o floare de Florea-Soarelui va totaliza intotdeauna un numar Fibonacci in timp ce impartindu-le pe cele orientate spre stanga si spre dreapta vom obtine doua numere consecutive Fibonacci legate de raportul 1.68. Aceleasi modele spiralate le gasim de asemenea in ananas, conopida si conuri de pin.
Numarul de petale din majoritatea florilor urmeaza de aseamenea insiruirea. Deci, un Iris are 3, o Ciubotica-Cucului are 5, o Dolphinium 8, sunatoarea 13, ochiul boului 21, margaretele 13,21 sau 34.
Sirul lui Fibonacci este numit dupa Leonardo Fibonacci , un italian nascut in jurul anilor 1170, care a popularizat conceptul în Occident. Au existat speculatii ca Leonardo Da Vinci a folosit insiruirea la proportionarea fetei Mona Lisei. Multi sustin ca persoanele cele mai placute estetic au fete care se potrivesc acestui raport.
Cu toate acestea, expertii in matematica, inclusiv Keith Devlin de la Universitatea Stanford, au contestat afirmatia lui Dan Brown, conform careia Da Vinci a folosti "raportul de aur" cand a pictat "Omul Vitruvian".
Ad-Extra3:
Fertilitatea si influenta Feng Shui
Fertilitatea sau infertilitatea poate fi influentata de Feng Shui.
Specialistii filozofiei chineze sunt de parere ca sunt multe lucruri pe care le puteti face pentru a va mari fertilitatea folosind Feng Shui. Desi Feng Shui nu ar trebui sa inlocuiasca vreodata asistenta medicala, poate si trebuie sa fie un ajutor suplimentar in viata dumneavoastra atunci cand va aflati in cautarea fertilitatii. Iata toate secretele despre fertilitate si Feng Shui.
Despre conceperea unui copil, va recomandam sa cititi neaparat :)
Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR
Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.
Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!
autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII