Ce afectiuni indica ochii rosii?
Se spune adesea, metaforic, ca ochii sunt oglinda sufletului, pentru ca exprima cel mai bine emotiile pe care le traieste fiinta umana, datorita expresivitatii lor care nu minte niciodata. Tot ochii ar putea fi insa considerati si oglinda sanatatii organismului nostru, pentru ca aspectul lor poate fi punctul de plecare al unui diagnostic pe care adesea nici nu-l banuim.
Iata cateva simptome localizate la nivelul ochilor, ale unor afectiuni cunoscute precum ochii rosii.
-veti citi:
Ochii sunt oglinda sufletului
De ce sunt ochii rosii?
Alte probleme ale ochilor
Ochii sunt oglinda sufletului
Se spune adesea, metaforic, ca ochii sunt oglinda sufletului , pentru ca exprima cel mai bine emotiile pe care le traieste fiinta umana, datorita expresivitatii lor care nu minte niciodata. Tot ochii ar putea fi insa considerati si oglinda sanatatii organismului nostru, pentru ca aspectul lor poate fi punctul de plecare al unui diagnostic pe care adesea nici nu-l banuim. Iata cateva simptome localizate la nivelul ochilor, ale unei afectiuni cunoscute ca ochii rosii.
De ce sunt ochii rosii?
Ochii rosii sunt asociati de majoritatea persoanelor cu oboseala. Adesea roseata ochilor poate indica alte afectiuni:
Ce pot indica ochii rosii?
Herpesul
Herpesul este un virus pe care 90% dintre noi il poarta si poate aparea in mai multe zone ale corpului, printre care si ochii. Atunci cand herpesul se localizeaza in zona ochilor, de obicei roseata apare la inceput la un singur ochi, insa adesea se extinde si la celalalt. Uneori ochii se inflameaza, roseata fiind combinata cu durere suparatoare in jurul ochilor, cu sensibilitate la lumina (fotofobie) si cu scurgeri apoase. S-ar putea sa aveti nevoie de picaturi antivirale sau de un unguent special. Daca herpesul este localizat la nivelul gurii, spalati-va pe maini dupa ce il atingeti.
Irita
Irita - daca roseata este foarte intensa si insotita de o durere suparatoare, poate fi vorba de o irita sau de o uveita anterioara, adica de o inflamatie a irisului (partea colorata a ochiului). De obicei, aceasta afectiune este cauzata de o reactie a sistemului imunitar, cu toate ca o cauza exacta nu este cunoscuta inca de specialisti. Roseata apare in centrul ochiului si se extinde sub forma unui cerc in urmatoarele 24 - 48 de ore. Nu afecteaza neaparat ambii ochi. Tratamentul include initial picaturi cu corticosteroizi, insa daca este vorba despre o infectie veti avea nevoie de antibiotice.
Hipertensiunea arteriala
Hipertensiunea - petele rosii, persistente pe zona alba a ambilor ochi, pot fi semn al hipertensiunii. Tensiunea marita produce dilatarea sau chiar spargerea vaselor de sange, lasand urme de roseata pe albul ochiului.
Hemoragia
Hemoragia - daca un ochi se inroseste subit, fara alte simptome, atunci ar putea fi vorba de o hemoragie subconjunctivala. Este un fenomen comun, mai ales la persoanele in varsta. Poate fi cauzata de o tuse violenta, de voma, de sangerarile nazale sau de vanatai. Ar trebui sa se vindece de la sine in cateva saptamani.
Ad-Extra3:
Alte probleme ale ochilor, mai cititi
Forum medical cu intrebari si raspunsuri medicale
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
redactor: Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2018
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII