Cât trebuie să doarmă zilnic un nou-născut: intrebări și clarificări
Cât trebuie sa doarmă in fiecare zi un nou-născut? Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie pentru ca sunt o mamica proaspata si sunt sub presiunea atator lucruri noi ... - intreaba o mamica de la Desprecopii ....
• Iată care este programul de somn al unui nou nascut.
Cat trebuie sa doarma zilnic un nou-nascut
Cat este bebe considerat nou-nascut?
Nou-nascutul doarme in sesiuni
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Cat trebuie sa doarma zilnic un nou-nascut
Cat trebuie sa doarma in ficare zi un nou-nascut? Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie pentru ca sunt o mamica proaspata si sunt sub presiunea atator lucruri ... - intreaba o mamica de la Desprecopii, la sectiunea de INTREBARI SI RASPUNSURI DE PANICA....
Ei bine, cat ar trebui sa doarma, conform cartilor de pediatrie - nou nascutul?
Raspunsul este clar: Un nou-nascut ar trebui sa doarma in jur de 14-18 ore zilnic.
Cat este bebe considerat nou-nascut?
Si, ca sa clarificam si conceptul de nou-nascut, un bebelus este considerat nou-nascut pana la implinrea a 28 de zile de viata (deci cam pana in jurul a 4 saptamani).
Dar iata si partea mai cruda a lucrurilor - referitoare la orele pe care ar trebuie sa le doarma un nou nascut...
Nou-nascutul doarme in sesiuni
Majoritatea nou-nascutilor nu dorm mai mult de 4 ore intr-o sesiune de somn. Nou-nascutii au nevoie de hrana si trupusorul lor mic stie asta. (si de asta se scoala plangand, pentru ca asa comunica un nou-nascut).
Ad-Extra3:
Majoritatea nou-nascutilor au intre 6-7 sesiuni de somn, la fiecare 24 de ore
Majoritatea nou-nascutilor au intre 6-7 sesiuni de somn, la fiecare 24 de ore. Evident, hranirea (adica alaptarea sau hranirea cu biberonul) are loc intre aceste sesiuni ...
Vise frumoasa nou-nascutului tau, mamico!
► Citeste si Bebelușul nu vrea să doarmă pe spate - ce facem? Sfatul medicului pediatru
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte
Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.
In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Cat de mult doarme un bebelus?
Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.
Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...
Ajutor bebelusul plange, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri si sunt asaltata de sfaturi din care nu mai inteleg nimic. Ce facem cand bebe plange si iar plange? Bine ai venit in clubul mamicilor inteligente ... si iata niste sfaturi de bun simt pe care le poti citi in liniste citeste mai departe aici.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII