Cum scapam de buzele uscate?
- Indiferent de anotimpul in care ne aflam, uscarea buzelor este un fenomen extrem de neplacut si de inestetic, care poate afecta negativ un look impecabil. Pe langa alti factori care contribuie la uscarea buzelor, temperatura scazuta din anotimpul rece este un motiv in plus care ar trebui sa ne faca sa acordam o atentie speciala acestui fenomen iarna.
Indiferent de anotimpul in care ne aflam, uscarea buzelor este un
fenomen extrem de neplacut si de inestetic, care poate afecta negativ
un look impecabil. Pe langa alti factori care contribuie la uscarea buzelor,
temperatura scazuta din anotimpul rece este un motiv in plus care ar trebui sa
ne faca sa acordam o atentie speciala acestui fenomen iarna.
Care este cauza uscarii buzelor?
Desi, in mod normal, stratul de piele care acopera buzele are o capacitate de regenerare uimitoare, acesta este si cel mai predispus efectelor negative ale unei varietati de factori. Cel mai adesea, buzele se usuca din cauza deshidratarii, fie ca este vorba de deshidratarea produsa sub impactul vantului, al temperaturii prea ridicate sau prea scazute sau de deshidratarea asociata unei boli. De asemenea, uscarea buzelor se produce si sub influenta anumitor produse cosmetice care, in mod normal, ar trebui sa hidrateze, cum ar fi strugurelul, luciul de buze sau unele rujuri cu substante care le fac rezistente la apa. De altfel, in cazul acestora din urma, de cele mai multe ori, firmele producatoare recomanda folosirea lor in combinatie cu o crema hidratanta pentru buze.
Cum eliminam pielea uscata de pe buze? Asa cum ne exfoliem periodic corpul si fata, tot asa si buzele au nevoie din cand in cand de un tratament ce implica exfolierea. Producatorii de cosmetice au inventat in acest scop produse speciale. Stickul exfoliator de la Avon se aplica foarte usor pe buze apoi se sterge cu un tampon demachiant, fiind foarte eficient. Foarte eficient este si exfoliantul pentru buze BeFine, care foloseste enzime extrase din ananas. Nu este insa nevoie neaparat sa cumparati un produs special pentru a va exfolia periodic buzele. Este suficient sa folositi o crema hidratanta pe care sa o masati usor pe buze cu |
ajutorul unei periute de dinti, apoi sa clatiti cu apa calduta. Sau, daca vi se pare ca periuta este prea dura, presarati pe buzele unse cu crema cateva granule de zahar si masati usor cu varful degetelor, dupa care clatiti. Puteti sa faceti acest lucru in fiecare dimineata, inainte de a aplica produsele cosmetice pentru machiaj.
Cum ne pastram buzele frumoase peste zi?
Exfolierea este un procedeu eficient, insa e foarte important ca dupa exfoliere buzele sa fie in permanenta hidratate pentru a le mentine fine. Altfel riscati ca buzele sa se usuce si mai tare si sa arate inestetic in combinatie cu rujul. Folosirea unui balsam de buze pe parcursul intregii zile este solutia salvatoare, mai ales daca umblati prin frig. Daca rujul s-a imprastiat neuniform dupa catva timp, demachiati buzele inainte de a le ruja din nou. Daca simtiti ca buzele vi s-au uscat, evitati sa le umeziti cu varful limbii. Acest lucru nu face decat sa le usuce si mai tare. Demachiati-le rapid cu putin balsam si cu un servetel umed, apoi aplicati din nou balsam de buze si, daca tineti neaparat, ruj. Si inca ceva... nu uitati sa consumati suficiente lichide, pentru ca hidratarea este cuvantul cheie in mentinerea unor buze frumoase.
Va recomandam sa mai cititi si:
Sfaturi de moda
Noi tendinte in materie de
bijuterii
Trenduri de primavara-vara 2007: pietre si
stralucire
Blugii si modelul care ne
avantajeaza
Mihai Albu: Lucrez pentru oameni celebri si nu numai&
LAURA OLTEANU: Îmi place sa vad femeia ca pe o
Diva
Ghidul de piese esentiale in functie de
trup
Ghidul de piese esentiale pentru femeile
inalte
Ghidul de piese esentiale pentru femeile
scunde
Ghidul de piese esentiale pentru femei
slabe
Ghidul de piese esentiale pentru femei
plinute
10 greseli majore de imagine
Forum unde comentam cu placere
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Buzele uscate sunt o problema mica comparativ cu candida bucala de care am scapat cu greu. Am avut noroc ca mi-a recomandat o prietena site-ul adiocandida.com si am urmat sfaturile prezentate in cartea dupa site. Chiar m-au ajutat foarte mult, acum ma simt din nou foarte bine.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII