Nasterea prematura la 30 de saptamani: mica luptatoare de la NICU - nasterea la Filantropia

Nasterea prematura la 30 de saptamani - mica luptatoare de la NICU - nasterea la Filantropia

Nasterea prematura la 30 de saptamani: mica luptatoare de la NICU - nasterea la Filantropia

Toată sarcina am stat cu frica în sân. Întâi și-ntâi să trec de perioada "critică", adică primele săptămâni (în ultimii doi ani am pierdut două sarcini în primele opt-nouă săptămâni)...

Maria Elena a venit pe lume la 30 de saptamani

Maria Elena și-a făcut apariția pe 23 octombrie 2022, la ora 16:24, prin cezariana de urgență, cântărind 940 de grame și măsurând 37 de centimetri în lungime la 30 de săptămâni și 2 zile de sarcina.

Totul a început pe 21 octombrie, când am mers la consultație la medicul nostru de obstetrică-ginecologie la Spitalul Filantropia din București. Acesta a observat că aveam o înălțime foarte mică a fundului uterin și că nu înregistram creștere în greutate. A doua zi, pe 22 octombrie, am efectuat o ecografie cu medicul meu specialist în medicină fetală.

Rezultatele au arătat că nivelul meu de lichid amniotic era foarte scăzut, că bebelușul a câștigat doar 113 grame în 4 săptămâni și că fluxul său sanguin nu era bun.

La acel moment, am fost internată în secția de obstetrică-ginecologie pentru monitorizare continuă, tratament cu sulfat de magneziu și administrare de steroizi, pentru a spori dezvoltarea pulmonară a bebelușei deoarece mai primisem două doze cu 4 săptămâni înainte, când am fost la risc de naștere prematură.

După ce am luat toate medicamentele necesare și am fost pregătită pentru intervenția cezariană, pe 23 octombrie, am efectuat o altă ecografie. A fost atunci când echipa medicală a hotărât că bebelușul trebuie să fie adus pe lume prin cezariană de urgență – situația era chiar mai gravă decât ne-am imaginat. A fost o perioadă extrem de îngrijorătoare și stresantă, dar am avut încredere în medicii și asistentele mele, precum și în echipa de terapie intensivă neonatală (NICU) de la Spitalul Filantropia din București.

Încă din momentul în care am ajuns în camera mea de spital, am inceput sa folosesc o pompă de sân pentru a începe să extrag laptele matern pentru fetita mea. Vroiam să mă asigur că îi ofer tot ce e mai bun – „Aurul meu Lichid”. Acum, pompez între 50 și 60 de mililitri de lapte la fiecare sesiune. Simt că este o binecuvântare să pot furniza această hrana valoroasă pentru fetita mea luptatoare.

La naștere, bebelina a avut câteva complicații și a fost plasată sub ventilație cu presiune pozitivă continuă (CPAP), dar a prezentat semne de îmbunătățire.
A trecut prin perioade de icter sever și a fost supus terapiei cu lumină intensă triplă pentru a trata această afecțiune.

Însă acum, fetita mea a depășit cu succes aceste obstacole și începe să se dezvolte armonios. Este mândria noastră și suntem bucuroși că este în mâinile unui personal medical dedicat de la Spitalul Filantropia din București.

Știm că aceasta va fi o călătorie lungă și anevoioasă pentru bebelina nostra, dar suntem încrezători că se află în cel mai bun loc posibil chiar acum! – Elena M.

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Nașterea la Spitalul Filantropia din București - alte experiențe povestite de mamici

Când ți se rupe apa iar soțul caută dopul în pat. Nașterea naturală la Filantropia - experienta mea

Nașterea naturală a unui pui de urs la Spitalul Filantropia: cu 3 moașe și cu bune și cu rele - experiența mea

Nasterea la Filantropia: Am nascut la 37 de saptamani prin cezariana si e o decizie pe care nu o regret - experienta mea

Nașterea sub hipnoza la Filantropia cu instrucțiunile moașei pe whatsapp - ce mi-a placut si ce NU mi-a placut

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor:  – Elena M., mamica membru DC - Toate drepturile rezervate © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII