De ce plânge bebelușul: 4 motive și 4 sfaturi de la un medic pediatru celebru

De ce plange bebelusul - 4 motive si 4 sfaturi de la un medic pediatru celebru

De ce plânge bebelușul: 4 motive și 4 sfaturi de la un medic pediatru celebru

Bebelușul plânge și iar plânge. Iar totul începe să ia amploare când bebe împlinește 3 săptămâni: seara de seara aceleași "urlete". 😭

Medicii pediatri spun că de vină ar putea fi colicile. Dar, în majoritatea cazurilor, nu durerile de burtă sunt cele care determină nesfârșitele ore de plâns seara. Peste tot în lume, bebelușii sănătoși tipă seara cât îi țin puterile. Și continuă să tipă în ciuda tuturor tentativelor părinților de a-i liniști. Înainte să împlinească 2 săptămâni, nu se pune atât de acut această problemă. Dar tipetele vor începe, vor lua amploare și vor atinge punctul culminant în săptămâna a șasea. 😩

Care este totuși motivul acestor ore de plâns? Cum îi ușurăm suferința? Iată sfatul de la Desprecopii și al celebrului medic pediatru specialist în plânsul bebelușilor, Brazelton. 🍼👶

despre plansul bebelusului veti citi:
Bebelusul plange si iar plange
Dupa varsta de trei luni, plansul bebelusului se rareste
3 Motive: bebelusul are colici, ori e balonat ori nu s-a obisnuit cu laptele ori e deocheat (?)
Poate fi bebelusul deocheat?
Bebelusului nu-i lipseste nimic. Si totusi plange
4 sfaturi: va fi liniste daca nu va stresati prea tare
Recunoasteti plansul dupa tipete ce ii lipseste bebelusului
Cand bebelusul plange din cauza colicilor
Bebelusul si sedativele
Despre plansul bebelusului mai cititi
Comunitatea mamicilor inteligente - haideti alaturi de noi


Bebelusul plange si iar plange

Asadar bebe plange des. Si parca tot mai des. Totul incepe si ia amploare cand bebelusul implineste 3 saptamani: seara de seara aceleasi "urlete". Pare neconsolat :(

Medicii spun ca de vina ar fi colicile. Dar de cele mai multe ori pe bebelusi nu-i doare burtica, ci ii enerveaza lumea cu care inca nu s-au obisnuit. În mod relativ normal, sugarii pot sã prezinte episoade de plâns însotite de o stare de agitatie cu durate de circa 2 ore/zi la vârsta de douã sãptãmâni, 3 ore/zi la 6 sãptãmâni si o orã/zi la 12 sãptãmâni.

Dupa varsta de trei luni, plansul bebelusului se rareste

Dupa trei luni, problema aceasta pare un pic de domeniul trecutului. Orele de urlete din fiecare seara sunt din ce in ce mai rare, in familie se reinstaleaza linistea. Dar pana atunci, serile in care bebelusul are "program" de plans par ingrozitor de lungi. Deseori, parintii sunt exasperati. Orice ar incerca sa faca pentru a-l linisti, micutul continua sa planga.

3 Motive: Bebelusul are colici, ori e balonat ori nu s-a obisnuit cu laptele ori e deocheat :))

"Are colici."- "E balonat." - "Nu s-a obisnuit cu laptele."

Cam asa ceva li se explica parintilor, chiar si in cele mai recente carti pentru ingrijirea copiilor se repeta aceeasi poveste, despre colicile care ii fac sa sufere. Realitatea este ca un copil care striga mult inghite mult aer, ceea ce-i provoaca dureri de burta.

Dar, in majoritatea cazurilor, nu durerile de burta sunt cele care determina nesfarsitele ore de plans seara.

Peste tot in lume, bebelusii sanatosi tipa seara cat ii tin puterile. Si continua sa tipe in ciuda tuturor tentativelor parintilor de a-i linisti. Inainte sa implineasca 2 saptamani nu se pune atat de acut aceasta problema.

bebelusul plange

Dar tipetele vor incepe, vor lua amploare si vor atinge punctul culminant in saptamana a sasea.

Ad-Extra3:

Care este totusi motivul orelor de plans ale bebelusului?

Constatarea a fost facuta, in urma cu multi ani, de un pediatru american, Brazelton. Pana atunci, ii trata si el pe micutii pacienti cu calmante sau picaturi impotriva durerilor.

Poate fi bebelusul deocheat?

Intrebarea (de Radio Erevan) poate produce zambete si glume ... insa, din pacate sunt multe mamici in Romania care cred asa ceva.
Intrebarea care se pune este: CUm poti sa crezi in asa ceva? Nu
nu mai traim in Evul Mediu. Daca doriti totusi sa vedeti angoasele mamicilor care cred in deochi, cititi: Copil deocheat. Stie cineva descantece sau rugaciuni?

80 de sfaturi si invataturi de la babe de citit si: 80 de sfaturi si invataturi de la babe

Concluzia lui Branzelton este urmatoarea:

Bebelusul trebuie sa invete sa se impace cu el insusi si cu lumea din jur. Nou-nascutul receptioneaza cu toate simturile,senzatiile se multiplica, devenind coplesitoare. Avand un sistem nervos nematurizat inca, pentru el constituie o problema prelucrarea tuturor perceptiilor, lumina, voci, galagie, miscari, muzica. Astfel, sistemul nervos este permanent solicitat si din aproape in aproape se va ajunge la inevitabila catastrofa de seara (cand si in familie e mai multa agitatie).

Copilul trebuie sa 'urle' pentru ca sistemul lui nervos este suprasolicitat. Si cum sa procedeze parintii cand aceste ore devin de nesuportat? Sa nu faca nici o miscare si sa-l lase sa planga?

Nu, bineinteles. Copilul este neajutorat si are nevoie de o apropiere tandra. Intai de toate trebuie sa clarificati care este motivul pentru care plange. Are dureri? Ii e prea cald? Prea frig? E umed scutecul? Ii e foame? E obosit?

Bebelusului nu-i lipseste nimic. Si totusi plange

Daca ii veti bombarda sistemul nervos cu excitatii noi, orele respective se vor transforma intr-un supliciu. Si daca toate eforturile dvs. de a-l linisti nu vor face decat sa-I inteteasca plansul, e mai bine sa-l plimbati in liniste prin casa si sa-l asezati din cinci in cinci minute in patut. Multi copii in aceasta perioada nu au nevoie decat sa va simta in apropiere, fapt care ii va permite sa-si regaseasca echilibrul.

Recomandarile suplimentare ale dr. Brazelton sunt urmatoarele: dati-i copilului sa bea din 10 in 10 minute apa calda si daca este posibil, e bine sa regurgiteze (sa ragaie), plimbati-l mai departe sau reasezati-l in patut. Apa calda este linistitoare. Faceti-i o baita!

Parintii trebuie sa accepte totusi ca nu le sta intotdeauna in putere sa-si linisteasca bebelusullusii. Dar este posibil sa actionati in asa fel incat orele de plans sa nu devina insuportabil de lungi. In tarile slab dezvoltate, in care mamele isi poarta copilul in spate sau la san, legat de ele, scancitul bebelusului nu dureaza decat putin, el linistindu-se mult mai usor.

Principalul motiv: apropierea mai mare dintre mama si copil - contactul corp-corp. Prin aceasta, mamele invata mult mai repede limbajul corporal al copilului, mesajul transmis de expresia fetei, de pumnii inclestati sau deschisi.

Citeste si Este adevarat ca plansul intareste plamanii unui bebelus?

4 Sfaturi: Va fi liniste daca nu va stresati prea tare

Prevenirea plansului? Un raspuns ar fi sa invatati sa descifrati semnalele transmise de bebelus.
Jucati-va cu copilul atunci cand este treaz si atent, hraniti-l atunci cand ii e foame, asezati-l sa doarma atunci cand da semne de oboseala. Este important sa reactionati conform dorintelor transmise de copilul dvs.

Un copil care s-a plictisit doreste sa aiba companie, un copil care scanceste de oboseala trebuie sa doarma. Dar tocmai somnul pare a fi imposibil pentru multi bebelusi, in aceste momente. Cum ati putea sa-I ajutati? Parimtii n-ar trebui sa faca decat strictul necesar si cat mai putin posibil, pentru a-si sprijini copiii sa adoarma.

Din experienta de pana acum acest strict inseamna: asezati-l in patut. Puneti-i un batic usor pe fata sau tineti-l in brate, cu capul pe pieptul dvs. Puteti sa nu-i spuneti nimic sau puteti sa-i repetati formule de sugestionare: "Esti foarte obosit, incearca sa adormi. Vei reusi sa adormi." Uneori, incercand sa-l adormiti, veti constata ca priveste intru-un punct fix sau ca-si suge suzeta.

Indiferent la ce procedeu apelati, efectul este acelasi; parintii trebuie sa apeleze insa la ceva care sa nu excite sistemul nervos al copilului si care sa-i comunice: "stiu ce ti s-a intamplat, sunt aici ca sa te ajut."

Daca ati reusit sa depasiti in sfarsit o noapte cu bine, straduiti-va mai departe sa obtineti astfel de rezultate. O anumita rutina si regularitate din timpul zilei va vor ajuta.

Desi bebelusii sunt plini de energie in primul sfert de ora dupa ce au mancat, ei sunt de obicei asezati sa doarma. Mancarea si somnul trebuie sa aiba un program fix. De exemplu, daca un copil adoarme la piept e posibil sa nu-i fie foame. Dar puteti incerca sa-l treziti si sa-i vorbiti usurel:"E timpul sa mananci".

Bebelusul este speriat de prea multe schimbari

Unii copii sunt mai sensibili. Se enerveaza usor, mai ales daca in casa este agitatie. O anumita rutina le va usura adaptibilitatea la aceasta lume.

Recunoasteti plansul dupa tipete ce ii lipseste bebelusului

Cu cat reusesc parintii sa observe ce anume ii lipseste bebelusullusului,cu atat acesta va fi linistit mai usor.

Foame: tipatul este insistent, nu cedeaza deloc; bebelusullusul nu isi poate reprima senzatia de foame, vrea sa manance imediat.

Plictiseala: se aude un scancet la inceput, destul de incet. Bebelusul se opreste din scancit daca va veti juca cu el.

Oboseala: scancet asemanator plictiselii. Deseori veti stii ca e obosit numai stiind ca e ora lui de culcare. Scancetul se opreste daca il veti pune sa doarma.

Durere: de cele mai multe ori tipatul va fi strident, aproape de nesuportat. Dar poate fi si un plans abia auzit, care poate insemna ca nu se simte bine.

Numeroase din cauzele plânsului la sugar sunt evidente: foamea, scutecele murdare, cãldura sau frigul, disconfortul creat de pozitia culcat, dorinta de a fi luat în brate, ace sau obiecte strãine ce-l pot deranja, chiar leza. Multe din aceste cauze sunt, de obicei, rapid recunoscute de pãrinti si corectate, cu timpul acestia învãtând limbajul copilului. Altfel spus, între pãrinte si bebelus se realizeazã o adevãratã relatie de comunicare.

De multe ori, în absenta unui motiv evident, tipãtul înceteazã o datã cu ridicarea copilului în brate. Multi sugari prezintã, însã, episoade frecvente de plâns fãrã cauzã aparentã si orice mijloc de calmare pare ineficient

Cand bebelusul plange din cauza colicilor

Colicile sugarului pot fi unul dintre motivele de plâns. Acestea genereazã perioade de agitatie exageratã, însotite de tipãt, care apar si la copiii sãnãtosi, corect hrãniti si îngrijiti. Plânsul asociat colicilor poate fi intens, de duratã scurtã sau de câteva ore.
Tipic, aceste episoade apar dupã-amiaza târziu sau seara, dar pot sã survinã în orice moment al zilei. Aproximativ 10-20% din sugari au colici, care se instaleazã în primele 2-3 sãptãmâni de viatã si dispar, de obicei, spre vârsta de 3 luni, depãsind doar în unele situatii aceastã limitã. Nu s-au stabilit încã, cu precizie, cauzele ce genereazã colicile.

Tratamentul colicilor:

Plânsul fiind un "eveniment de asteptat la sugar", în unele din situatiile de mai sus, încercarea de linistire a sugarului, legãnatul sau ridicarea în brate, precum si consolarea si cresterea gradului de tolerantã a celor ce se ocupã de copil sunt suficiente. Pentru unii pãrinti, însã, aplicarea acestor tratamente generale nu se soldeazã cu rezultatele asteptate. De multe ori, copiii trebuie tinuti tot timpul în brate, ceea ce face sã sporeascã oboseala si sentimentul de vinovãtie al pãrintilor.

Alte tehnici de linistire ar fi plimbatul cu cãruciorul, jucãriile muzicale ori aplicarea de comprese calde pe abdomen.
Într-un numãr mic de cazuri, sugarii pot prezenta colici cauzate de intolerante alimentare si acestea survin, în special, la copiii alimentati artificial; dar schimbarea laptelui (cu formule hipolactozate sau pe bazã de soia), dupã consultarea medicului, poate duce la rezolvarea dificultãtilor respective.

Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii citeste pe larg: Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii 

Bebelusul si sedativele

Spre marea noastre dezaprobare, stim de pe forumul Desprecopii ca sunt unele mamici care dau sedative bebelusului. Acest lucru este si mai scandalos cand aflam ca medicii pediatri sunt cei care recomanda sedative bebelusului. Administrarea de sedative este recomandatã doar în situatii limitã, când nu se reuseste in nico o forma consolarea copilului. Cu ajutorul lor, ambele pãrti îsi pot permite perioade de odihnã.
Încurajarea pãrintilor de a petrece un week-end departe de sugar reprezintã o altã alternativã terapeuticã eficientã.

Citeste si Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce

Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...

Ajutor bebelusul plange, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri si sunt asaltata de sfaturi din care nu mai inteleg nimic. Ce facem cand bebe plange si iar plange?  Bine ai venit in clubul mamicilor inteligente ... si iata niste sfaturi de bun simt pe care le poti citi in liniste.

Daca aveti un bebelus agitat datorita colicilor si ne-consolabil, o modalitate de a-l calma ar fi administrarea unui remediu pe baza de plante care ii calmeaza burtica. Acesta este disponibil in farmacii insa e important sa consultati medicul pediatru inainte de a-l folosi. Mai puteti de asemeni sa citeste sfaturile in continuare aici.

Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla

Cand bebelusul plange, pare sa aiba o intreaba gama de sunete, chiote, vocale si vocalize la indemana.

De fapt, fiecare fel de plans ne poate spune ceva, daca stim sa interpretam acest gen de comunicare. Afla si tu daca stii sa interpretezi corect plansul bebelusului tau facand acest test minunat, cu 10 intrebari. La final vei afla cat de bine stii sa interpretezi ce vrea si simte bebele tau :) 

SUCCES si apasa pe butonul rosu ce urmeaza 

Despre plansul bebelusului mai cititi:

De ce plange bebelusul: motive si sfaturi
Plansul bebelusului si modul sau de comunicare 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2025
Referinte: Academia Americana de Pediatrie

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 33:

  1. Lory
    Lorytrimis la 4/8/2022

    Buna am un baietel de 3 luni,aproape seara de seara in jurul orei 20:30,21:00 plange de nu se mai opreste, pare ca o criza,se înroÅŸeste tot si plange ingrozitor nu il pot opri din plans,plange in jur de 10min continu si apoi adoarme credeti ca e normal sa planga asa tar

    Raspunde la acest comentariu
  2. Gabriela
    Gabrielatrimis la 12/11/2016

    Buna dimineata.Este posibil ca la 5 zile un copil sa faca colici?Simptomele lui sunt forfaitul burticii si diarie.Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  3. ana
    anatrimis la 11/11/2016

    Buna! puiul meu are acum 3 luni si o saptamana si pana acum 7 zile plangea mereu ziua (culmea, noaptea dormea linistit); nu puteam ziua sa fac nimic ca trebuia tinut numai in brate, cu cantece, cu leganat in nu stiu cate feluri; Si intr-o zi, cand eram la limita cu nervii m-am intrebat ce nu fac bine; Ei bine exista o explicatie: in fiecare dimineata eu beam cate putina cafea (mai bine zis o cafea slaba si mult lapte ca era crem la culoare), insa cafeaua aia putina il deranja pe el si il agita; am 7 zile de cand am renuntat la acea cafea si puiul meu a inceput brusc sa doarma ziua (lucru care nu se intampla niciodata); rade foarte mult, sta in pat singurel si gangureste si noi putem sa ne vedem de treaba in casa. E o schimbare majora; Asa ca, daca alaptati, scoateti cafeaua, excesul de ciocolata, dulciuri sau de alte produse ce pot contine cofeina, merita sa incercati.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Adina
    Adinatrimis la 30/10/2015

    Buna ma numesc Adina si am un baetel de o luna si o saptamana si plangere cand manca si nu stiu ce sau fac am fost la pediatru miau spus k e normal are colici si atât va rog datimi un sfat .

    Raspunde la acest comentariu
  5. Artimonov mihaela
    Artimonov mihaelatrimis la 17/10/2015

    Buna,am si eu o fetita de trei luni,si are momente seara de plange si nu vrea sa ,se potoleask,am incerkat sa o linîstesc,am skos-o putin afara,sa ia aer,si am bagat o in kasa a mai stat linistita vreo ora,dupa aia a inceput sa planga de nu stiu ce sa i mai fak,m pus o sa o culc,niki asa nu vroia,mai rau fakea,se mai si agita am luat o in brate,nimik,dupa ce a plans ea bine vreo ora ,abia sa calmat,dar a transpirat si la cap,manutele si pikiorusele,stie cineva ce ar putea sa aiba,ast ras pe emailul meu,va rog!?

    Raspunde la acest comentariu
  6. natalia
    nataliatrimis la 10/6/2013

    Buna. Am si eu o fetita si un baiat gemeni peste citeva zile inplinesc 7 luni. Fetita mea inainte a fost foarte calma, minca fara probleme, de vreo 2 saptamini a inceput sa plinga in hohote pina si in somn suspina. Noptile nu mai Sunt linistite. Cu mare chin ii dau lapte sa bea. A slabit mult. Ziua doarme foarte putin, cite odata deloc toata ziua. Poate sa ma ajute cineva va rog , ce ar putea avea??? Multumesc mult

    Raspunde la acest comentariu
  7. Roxana
    Roxanatrimis la 4/12/2012

    si copii mei au facut colici foarte severe si le-am dat de la farnacie un produs numit gripe baby water. este extraordinar si foarte eficien. se da la fiecare sfarsit de masa si se incearca sa il faci pe copil sa ragaie.

    Raspunde la acest comentariu
  8. violeta-roz
    violeta-roztrimis la 12/7/2012

    Dragos, bebelina mea a afcut colici la 2 zile de la nastere.Aveau 2 tipuri de picaturi, cu nici unl nu a mers. Mi-a zis ca este ea mai sensibila. Am reusit cu un preparat facut la farmacie sa o linistesc,, am cumparat tot ce era pe piata si nu a dat rezultat o mamica m-a invatat..

    Raspunde la acest comentariu
    • Florian Răruiu
      Florian Răruiu trimis la 27/5/2023

      Cum se numeşte preparatul, va rog?

  9. puiu
    puiutrimis la 19/4/2012

    imi poate spune cineva de ce plange copilul la 7 luni?ce pot sa aibe?concret,ce spune un pediatru,ca am intrebat mai multi si spun diferit,oare au invatat la fel?eu zic ca da

    Raspunde la acest comentariu
  10. Adrian
    Adriantrimis la 20/2/2012

    Pt. Monica.Mierea e contraindicata la copii sub 1 an poate provoca botulism pediatri nu mai recomanda mierea e considerata chiar niciva pt belusi de pana la 1 an

    Raspunde la acest comentariu
  11. monica
    monicatrimis la 9/2/2012

    buna. am o fetita de 3 luni si mi-a facut diaree de la miere de albine si ceai de musetel. Precize ca are si colici foarte severi. Si-a revenit cu diareea insa si-a dat peste cap tot organismul cred pentu ca plange, tipa foarte strident si urat nimic nu pare s-o linisteasca nici ziua nici noaptea, face paturi foarte zgomotoase si plange, se ghemuieste nu mai are acelasi program si comportament. Nu stiu ce s-a intamplat si cum sa procedez. Nici un medicament de colici nu isi mai face efectul, nici plimbarile, nci leganatul. Va og daca ma puteti ajuta. Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  12. Dragos
    Dragostrimis la 6/2/2012

    Este posibil sa apara colicii la doar o saptamana ? Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
    • Daniel
      Danieltrimis la 9/5/2021

      Buna ziua tuturor! Am o fetiţa de 3 saptamâni şi pe timpul zilei plânge mereu,rareori se linişteşte.Cineva ma poate ajuta ?

  13. simona
    simonatrimis la 25/1/2012

    bebitu meu are 5 sap. si medicul mi-a recomandat INFACOL e un sirop pt colici ii dau inainte de fiecare masa iar seara ii dau si dupa ce maninca,maraie putin si adoarme.inca nu am facut noapte alba sau atac de panica. TRATAMENTUL ANTICOLICI TREBUIE ADMINISTRAT LA FIECARE MASA ALTFEL NU DA REZULTATE.asa a spus medicul meu. bafta va pup

    Raspunde la acest comentariu
  14. anna
    annatrimis la 19/1/2012

    am si eu un baietel de 7 saptamani si ziua nu vrea sa doarma ca are colici si il doare foarte tare burtica dar doarme in carut cand il scot afara in schimb doarme noaptea. succes si voua.

    Raspunde la acest comentariu
  15. Acsania Ani
    Acsania Anitrimis la 16/1/2012

    Buna. Am un baietel de 1 an si trei luni si de aprox. 1 saptamana plange cand trebuie sa-i schimb pamapersul si sa-l imbrac.Dati-mi va rog un sfat cum trebuie sa procedez. Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  16. luminita
    luminitatrimis la 19/12/2011

    ceaiul baby calm este f. bun ,bafta. Fetita mea are 4 luni, arata bine pt varsta ei, lumea ma sfatuieste sa trec pe mancare. Mi-e groaza nu stiu cum, ce si cu ce...lingurita nici vb.ajutor...

    Raspunde la acest comentariu
  17. Ana horvath
    Ana horvathtrimis la 13/12/2011

    Buna, am un baietel superb de 6 luni jum . Pana la 4 luni jum 5 luni dormea intre 8-12 ore pe noapte fara sa se trezeasca de loc nici de foame nici de sete , de atunci pana in prezent plange in somn daca ii bag suzeta se linisteste( chiar acuma a plans in somn si dejeaba i-am dat suzeta a trebuit sa-l iau in brate si sa linistit intr-un minut) a fost seara in care a plans si de 10 ori un dintisor avem deja, sa-l frece cum ii ies acuma dintisori, sau viseaza urat sau suzeta ii de vine. Ce sa fac sa fie cum era inainte sau macar pe jumatate di noptile care au fost . Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  18. CRYSTYYNA
    CRYSTYYNAtrimis la 9/12/2011

    of si eu am o fetita de 4 sap ziua cat e de mare plange in continuu spre norocul meu noaptea nu se trezeste decat sa pape colicii nu are ca nu da semne

    Raspunde la acest comentariu
    • Nicoleta
      Nicoletatrimis la 6/9/2021

      Buna, şi eu am aceiaşi problema, bebele meu are 3 sapt şi toata ziua nu reuşesc sa îl liniştesc decât culcand-ul şi trebuie sa îl ţin pe picioare ca se trezeşte şi plânge iar noaptea e ok Ai gasit vreo rezolvare, ţi-a raspuns cineva cu rezolvare?

  19. Catalin
    Catalintrimis la 27/11/2011

    Buna Tuturor Am o problema de vreo 2-3 zile cum ar fi: baiatul meu are 2 luni si cateva zile pina acum il mai calmam pt durerile de colici cu baby calm sau cu gripe water acum de 2-3 zile in urma nu mai are ni un efect am incercat si cu alte solutii si nimik sa va explic sintomele il pune la sin ... maninca apoi devine agitat incerc sa-l adorm si incepe sa urle ... ma rog intr-un final adoarme apoi dupa 5-10 min max de dormit se trezeste brusc parca lar speria cineva si incepe sa urle iar ..... il iau in brate .... reusesc sal calmez din plins dar e tot agitat pompeaza tot timpu din maini si picioruse .... ma rog dupa ce reusesc sal linistesc apoi iar incerc sal adorm ..... am inceput sa-l legan pe picioare urla cat il tine gura timp3-4 min apoi se linistete si adoarme din nou doarme sa spun iar 5-10 min maxim si iar o luam de la kapat. De multe ori nu stiu daca in 24 de ore are 2 ore dormite. Am uitat sa precezez cand sata la tituca si papa se linistete suge putin si adoarme apoi daca il il aseaza pe pat se trezeste brusc si urla iar. De ieri are un fornait in timp ce doarme iam scos din nasuc si tot fornae. Va rog ajutatima care aveti vreo ideie

    Raspunde la acest comentariu
  20. sunt foarte agiati
    sunt foarte agiatitrimis la 8/9/2010

    am nascut prematur de 1600 si nu am avut treaba cu el pana la 2 luni .....am stat o luna si o saptamana in spital cu el pana a luat in greutate iar dupa ce am ajuns acasa a devenit ff agitat......am incercat tot felul de chestii dar in zadar ce as pute sa ii mai fac ?

    Raspunde la acest comentariu
  21. puia carmen
    puia carmentrimis la 31/5/2010

    vreau sa stiu ce pot face pt victora are 8 luni si are gaze multe plinge toate noaptea

    Raspunde la acest comentariu
  22. corina83
    corina83trimis la 19/5/2010

    acest comentariu,sper ca va ajuta mamicile sa treaca mai usor peste aceasta perioada. Fetita mea a facut colici din a 4 zi de la nastere, a fost cumplit copilul meu urla pana se invinetea,am incercat de toate,comprese calde,suflat aer cald cu feonul,culcat pe burta mea, toate potiunile din farmacii: Infacol,Sab Simplex (care au aceeasi substanta simeticona doar aroma e diferita, sab simplex are gustul mai bun), Bonisan (de la bonisan fetita mea vomita),babydrink, ceai babycalm,in fine nimic nu o potolea. imi era si frica sa-i dau tzatza sa nu planga iar. am gasit solutia dupa 3 saptamani de urlete nonstop, ceaiul de marar facut in casa. la 200ml pui o jumatate de lingurita de seminte de marar,lasi sa fiarba 2-3min,eu ii dadeam cate 2ml inainte de fiecare masa si asa i-am adus linistea copilului meu. mi se rupea sufletul cand o vedeam cum se inroseste de plans.colicile au durat la noi pana la 2luni si un pic. multa rabdare mamicilor!

    Raspunde la acest comentariu
  23. gia
    giatrimis la 19/5/2010

    buna mamicilor,al meu bebe de la inceput mia dormit noaptea, chiar daca a avut si putin colici nu iam dat nimic ,acum la 3 luni deja suntem mult mai bine doar ca ziua nu prea vrea sa doarma dar noaptea isi face somnul complet si el si noi .. va doresc multa sanatate.

    Raspunde la acest comentariu
  24. zmole mihai
    zmole mihaitrimis la 10/5/2010

    si al meu plange uneori seara, dar si in timpul zilei, si orice as face, sa il tin in brate, leganat, in patut, mangaiat, vorbit cu el nu se linisteste... arareori dupa o tura de vre-o ora si ceva se calmeaza... si eu sfarsesc cu nervii la pamant... si sotia, si soacra odata cu noi.. bebele adoarme si deabia dupa ce trage un pui de somn bun isi revine... pentru ca mai apoi sa revina la acelasi plans... am inercat sa limitam stimulii exteriori...si sa lasam pe fundal o muzica placuta linistitoare.. care ajuta mult...

    Raspunde la acest comentariu
  25. cristina
    cristinatrimis la 3/3/2010

    sal bebele meu are 4 luni acum si nu prea am avut treaba cu colicii i-am dat in fiecare zi babydrink si in caz ca plangea in puneam un pic de ulei caldut pe burtica, dar bebe poate plange si daca e prea multa agitatie in jurul lui bafta proaspetelor mamici!

    Raspunde la acest comentariu
  26. dana
    danatrimis la 6/10/2009

    copilul meu are 3 luni nu are colici a avut foarte putin dar acum in fiecare seara plinge 5 minute la ora 7 seara si transpira apoi adoarme sau tace dintrodata Ce poate fi,oare vreo criza de colici?

    Raspunde la acest comentariu
  27. nico
    nicotrimis la 4/6/2008

    sal si bebe meu plange noaptea si are abia 3 sapt dar eu zic ca sant colici se foieste si se agita dand din maini si picioruse se crispeaza si se anrosesete toata.noi ai dam baby drink si functioneaza al mai linistete .si noi aveam momente cand nu mai stiam ce sai facem ,dar sper sa i treaca colici cat mai repede .fiti calme si aveti rabdare ca vor trece si lunile astea grele .

    Raspunde la acest comentariu
  28. traian
    traiantrimis la 7/3/2008

    ei.. si fetita mea de 2 luni plange seara. Cred totusi ca sitemul nevos al bebisorilor inca nu este bine pus la punct si atunci apar aceste plansete

    Raspunde la acest comentariu
  29. loredana
    loredanatrimis la 15/3/2007

    eu am un copil de 7 saptamani ziua este cuminte dar seara plange f tare cand il iau in brate deja tace si cand incerc sa-l pun jos sa doarma incepe din nou dar am gasit o metoda:il pun in carut si il plimb prin casa in acel timp adoarme 2 sau 3 ore..succes si voua

    Raspunde la acest comentariu
  30. roxana
    roxanatrimis la 20/1/2007

    imi vine sa ma iau la palme, cat dureaza crizele de plans noaptea ?

    Raspunde la acest comentariu
  31. monica
    monicatrimis la 16/1/2007

    Draga Mihaela acelasi lucru patesc si eu.Si bebe al meu are 4 luni si plinge neincetat.Citeodata imi vine sa tip si eu de nervi.Am incercat toate metodele....insa de citeva zile una dintre metode a cam dat rezultat.Sincer imi este frica sa zic..........l-am scos zilnic cu caruciorul pe la ora 12 cam 2 -3 ore pe zi.si vad ca este mai linistit.I-am dat si ceiut babycalm .Daca te ajuta cu ceva te rog sa-mi spui rezultatul.

    Raspunde la acest comentariu
  32. Costache Mihaela
    Costache Mihaelatrimis la 5/5/2005

    Bebelusul nostru are aproape 4 luni si inca avem probleme cu colicii.Nu are un program de masa prea regulat si mai tot timpul zilei plange. Noaptea este linistit; dupa baita se culca pe la ora 10 seara si se trezeste la 3 si la 5 dimineata pentru a manca. In timpul zilei mananca cam la interval de 2 ore.Dupa ce mananca se joaca cam 30 min. dupa care devine agitat.De cele mai multe ori se linisteste cand e luat in brate.Are 8 kg.(la nastere a avut 4,1Kg). Va multumim si asteptam sfatul dv. la adresa de mail de mai sus.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII