Sânii in timpul sarcinii: transformarile și pregătirea pentru noul rol - iată ce e util de știut dragă mami

Sanii in timpul sarcinii -  transformarile si pregatirea pentru noul rol - iata ce e util de stiut draga mami

Sânii in timpul sarcinii: transformarile și pregătirea pentru noul rol - iată ce e util de știut dragă mami

Sânii unei femei însărcinate trec printr-o serie de transformări fascinante și semnificative. Aceste modificări sunt adesea rezultatul unor schimbări hormonale considerabile declanșate de sarcină și, în principal, sunt pregătiri pentru o misiune viitoare extrem de importantă: alăptarea bebelușului. Această perioadă este plină de întrebări și curiozități cu privire la modul în care hormonii influențează sânii și cum aceștia sunt pregătiți pentru alăptare. 🤰👶🍼

Dincolo de transformările fizice, aceste schimbări hormonale sunt esențiale pentru pregătirea corpului pentru susținerea nutrițională a noului membru al familiei. Este un proces uimitor și complex care contribuie la magia maternității!
Iată cum afectează hormonii de sarcină sânii și cum îi pregătesc pentru alăptare, plus alte întrebări despre sânii unei gravide.

- despre sanii unei gravidute - veti citi:
Sanii in timpul perioadei de sarcina
Dupa nastere, sanii sunt sursa de mancare a bebelusului tau
Toate femeile au sânii mai mari în timpul sarcinii?
Când sã-mi iau alt fel de sutien?
Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?
Dureri, traumatisme, mastitã!
Ti-e fricã de vergeturi?
Aerobicul si sanii
Ce se întâmplã cu sânii tãi în timpul sarcinii?
„Of, Doamne, ai ajuns ca Pamela Anderson!”
Când si cum apare laptele?
Bãrbatul trebuie sã-i sustinã moralul sotiei
Ce se întâmplã dacã nu alãptezi?
Îmi vor intra sânii la apã când îl întarc?
Despre alte neplaceri si transformari in timpul sarcinii, merita sa cititi si:
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii
Calculatoare de sarcina
Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Sanii in timpul perioadei de sarcina

Pe masurã ce organismul tau se pregateste sa-i asigure viitorului copil sursa de hrana, sanii trec prin transformari.
La fel se întâmplã si cu modul în care îi privesti tu, ca sã nu mai spunem cum recepteazã partenerul aceste schimbãri. De la pubertate nu s-a mai întâmplat asa ceva cu sânii tãi. Toate aceste transformãri te pot lua prin surprindere, cãci ei se modificã atât în timpul sarcinii, cât si dupã. Iatã de ce e bine sã stii cum...

Dupa nastere, sanii sunt sursa de mancare a bebelusului tau

Psihologii sunt fermi: dupã nastere, sânii sunt perceputi ca esentiali pentru alãptarea copilului si nu pentru relatia cu sotul. Bãrbatii însisi sunt destul de afectati de aceastã schimbare. Altã problemã tine de noile dimensiuni ale sânului. Nu toate femeile sunt încântate de perspectivã.

Sorina, mama unei fetite în vârstã de sase luni, a fost chiar speriatã de amploarea fenomenului. „Înainte îmi doream sâni mai mari. Am fost mai putin dotatã sub acest aspect: aveam 75 A în momentul când am rãmas însãrcinatã. Când am nãscut, aveam deja 80 D si nu stiu ce sã mã mai fac. Mi-e jenã cã sfârcurile ies atât de mult în evidentã. Sunt silitã sã pun niste tampoane în sutien ca sã nu se observe“, ne spune Sorina.

Cum se simt mamele care alãpteazã? Acasã e una, dar ce te faci dacã pe micut îl apucã foamea când esti într-o vizitã la prieteni? Expertii sustin cã femeile sunt stânjenite când trebuie sã alãpteze într-un loc public pentru cã n-au mai vãzut si alte mame fãcând asa ceva. Si bãrbatii sunt iritati si nedumeriti. Sânul, dintr-un „obiect sexual“, s-a transformat într-o sursã de hranã.

Toate femeile au sânii mai mari în timpul sarcinii?

Se pare cã rãspunsul este afirmativ. Medicii cu experientã sunt unanimi în aceastã privintã: „Unele femei observã doar o usoarã umflare a sânilor la începutul sarcinii. Altele îsi schimbã lunar mãrimea sutienului. Nu se pot stabili standarde, pentru cã nici o sarcinã nu seamãnã cu alta. În medie, însã, de la mãrimea 70 B, dupã 36 de sãptãmâni se ajunge la 80. Pe de altã parte, chiar dacã se înregistreazã o crestere spectaculoasã la prima nastere, nu înseamnã automat cã la urmãtoarele dimensiunile vor fi mai mari. Uneori, modificãrile pot fi de mai micã anvergurã.“

sani in sarcina

Ad-Extra3:

Când sã-mi iau alt fel de sutien?

Pe mãsurã ce sânii se schimbã în timpul sarcinii, trebuie sã-ti schimbi modelul si mãrimea sutienului. E important ca acesta sã ofere permanent sprijinul de care sânul are nevoie. E bine sã mergi la magazin de îndatã ce nu te mai simti bine cu sutienul tãu obisnuit, lucru care se întâmplã cel mai probabil între a 10-a si a 12-a sãptãmânã de sarcinã.

Specialistii nu recomandã modelele cu schelet metalic, pe care se bazeazã multe femei. Ideale ar fi sutienele folosite în sport, care au o întãriturã elasticã în jurul cupei, ce creste rezistenta fãrã sã apeleze la metal ori plastic. Indiferent de model, sutienul trebuie sã se potriveascã perfect. De fiecare datã când simti cã nu-ti mai vine bine, e cazul sã-ti iei mãsura pentru sutien.

Dacã nu ai în vedere acest lucru, trebuie sã stii cã sânii sunt extrem de sensibili în timpul sarcinii si alãptãrii. Traumatismele minore cauzate de un sutien nepotrivit pot avea efecte pe termen lung. Dacã sutienul e prea larg, greutatea sânilor în miscare solicitã ligamentele de sustinere. Dacã e prea strâmt, compresiunea afecteazã glanda mamarã.

Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?

Sutienul cu cadru de sarma, sau push-up nu pare sa fie cel mai confortabil in timpul sarcinii. In plus, exista discutii cum ca NU ar fi sanatos in timpul Odiseei Sarcinii. Care e adevarul? Nu par sa existe dovezi concrete care sa arate ca purtarea sutienelor cu cadru de sarma este daunatoare in timpul sarcinii. Totusi, pare sa existe un risc potential. Cititi pe larg: Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?

Pentru alãptare se recomandã sutienele cu fermoar sau cele a cãror cupe se detaseazã. Moda a început sã-si spunã cuvântul si în acest domeniu. Dacã mamele care alãpteazã gãseau pânã mai ieri doar sutiene albe, astãzi au apãrut modele negre, aproape sexy.

Dureri, traumatisme, mastitã!

În primele zile e posibil sã-ti simti sânii mai grei si sã ai o senzatie de cãldurã localã. Pe mãsurã ce alãptezi aceste simptome vor dispãrea. Ce faci dacã dupã 24 de ore nu vezi vreo ameliorare? Masajul usor poate atenua senzatiile neplãcute. Unele femei spun cã un tricou cãlduros le-a ajutat sã se simtã mai bine. O cataplasmã cu o foaie de varzã introdusã în sutien e un leac „bãbesc“, dar eficace. Specialistii sustin însã cã problemele cele mai frecvente sunt cauzate de traumatizarea sfârcurilor, prin care curge prea putin lapte. Alãturi de mamã suferã si copilul, care nu mai câstigã în greutate.

Cauza: micutul a fost pus incorect la sân. Sugarul trebuie sã poatã apuca nu doar sfârcul, ci si partea de areolã din dreptul bãrbiei. Astfel gingia inferioarã va apãsa chiar pe „bidonasul“ cu lapte. Dacã nu este asezat corect, sugarul nu va putea goli „rezervorul“. Mama se alege cu dureri ale sfârcurilor, iar oferta de lapte scade, pentru cã mereu rãmâne ceva „pe stoc“. O datã ce sugarul este pus la sân într-o pozitie corectã, problemele dispar în mai putin de 48 de ore. Alte neplãceri sunt cauzate de înfundarea canalelor prin care este expulzat laptele. Masajul si cãldura localã ajutã, de regulã. Dacã nu se eliminã blocajul, poate apãrea mastita. Sânii se vor inflama, iar starea generalã va fi asemãnãtoare cu aceea din timpul unei gripe. Pentru a fi pregatita, merita sa citesti: Mastita si blocarea ductelor sanului

Ti-e fricã de vergeturi?

Pe mãsurã ce sânul se dezvoltã, pe piele pot apãrea vergeturile. Sunt niste linii rosii, la suprafata dermului, care se pot transforma în cicatrice albicios-argintii. Pentru a preveni acest fenomen, multe femei apeleazã la masajul cu uleiuri si creme emoliente. Dovezi stiintifice cã ele ar împiedica acest proces nu existã, dar nici nu s-a demonstrat un efect advers. Deci, dacã te simti bine, de ce sã nu le folosesti? Unele femei vor observa cã erectia sfârcurilor dureazã mai mult în sarcinã, altele nu vor simti vreo schimbare. De fapt, forma si mãrimea sfârcului nu au influentã majorã asupra alãptãrii.

Chiar femeile al cãror sfârc e mai retras în interior pot sã alãpteze cu succes. Sugarul are destulã putere sã scoatã sfârcul la ivealã si sã-l foloseascã eficient. Pe mãsurã ce cresc, multi sugari gãsesc mai comode sfârcurile mai putin erecte. S-ar putea ca mama sã constate cu surprindere cã sfârcurile plate înainte de nastere devin mai proeminente în alãptare, ba chiar rãmân asa si dupã. Dacã totusi copilul are dificultãti din cauza sfârcurilor, poti sã scoti laptele cu o pompã de vid si sã-l hrãnesti cu biberonul

Aerobicul conteazã

Sânii sunt alcãtuiti mai ales din tesut gras. De aceea nu-i poti modela prin exercitiu fizic, asa cum ai fãcut cu abdomenul sau muschii gambelor. Însã poti sã-ti fortifici pectoralii, care sustin sânii. Orice exercitiu aerobic este util, dar mai ales înotul. În bazin, o parte din greutatea corpului este preluatã de apã. Totusi, nu e bine sã exagerezi cu miscarea fizicã. Însã la începutul sarcinii organismul secretã relaxina, un hormon care „înmoaie” ligamentele, muschii si articulatiile. Devii mai flexibilã, mai „comodã” pentru copil, dar astfel devii si mai fragilã. Te poti accidenta mai usor. Orice exercitiu e util, excesul trebuie evitat, spun medicii. Dacã vrei sã-ti pregãtesti în special pectoralii prin exercitii ante sau post natale, cel mai bine este sã apelezi la un preparator fizic. Sunt destule sãli de gimnasticã în orasul tãu.

Ce se întâmplã cu sânii tãi în timpul sarcinii?

Sânii, a cãror formã si mãrime diferã de la o femeie la alta, se dezvoltã începând cu pubertatea. Fie cã are sâni mari sau mici, fie cã alãpteazã sau nu, femeia va observa schimbãri majore  în timpul sarcinii. Sânii se pregãtesc pentru noul rol: cel de „fabricã de lapte”. Procesul poate începe chiar înainte sã-ti dai seama cã esti însãrcinatã.

Pe mãsurã ce se dezvoltã celulele producãtoare de lapte si canalele prin care acesta este „colectat”, sânul poate deveni mai sensibil la atingere. Aportul de sânge creste si uneori poti observa reteaua venoasã din zonã, în special dacã ai pielea mai „blondã”.

Areola, cercul de piele închisã la culoare din jurul sfârcului, se înnegreste, ca si micii bumbisori care vor lubrifia sânul în timpul suptului si pe care specialistii îi numesc tuberculii lui Montgomery. Sânii devin mai mari si mai grei.

Poate cea mai bunã stire este cã mãrimea nu conteazã nici la sân. O femeie cu sâni mai mici poate produce la fel de mult lapte ca una cu care natura a fost mai generoasã.

„Productia de lapte“ începe din luna a cincea. În fiecare sân existã o retea complicatã de glande numite alveole, canalicule si canale. Dacã vei alãpta, laptele va parcurge urmãtorul traseu: alveole – canalicule – canale pânã în „rezervoarele” plasate sub sfârc. Copilul va „extrage” laptele prin micii pori cu care este „prevãzut” sfârcul.

Nu te speria dacã observi cã în timpul sarcinii din sân îti curge o secretie lãptoasã. Este colostrul, un precursor al laptelui, extrem de util nou-nãscutului. Scurgerea este normalã. Totul e sub control.

„Of, Doamne, ai ajuns ca Pamela Anderson!”

Ioana, profesoarã, în vârstã de 27 de ani, are un bãietel de sapte luni, pe care îl cheamã Felix. „Eram cam platã înainte de cãsãtorie. Chiar mi-am dorit sã am sâni mai mari, o datã ce am rãmas însãrcinatã. Prin luna a cincea am cumpãrat un sutien sport, mãsura 70 B. În ultima lunã aveam deja 70 D. Pânã sã-mi vinã laptele mã umflasem ca un balon. Mama chiar râdea de mine: «Arãti ca Pamela Anderson», mi-a spus. Acum mãsurile s-au mai «linistit». Am revenit la B, dar noaptea, în special, prefer D.

Desi am fost îngrozitã când mama a fãcut comparatia aceea, acum m-am obisnuit. Nu-i rãu sã mai cresti în aceastã zonã. Si alãptatul l-am gãsit obositor la început, ca sã nu spun cum mã dureau sfârcurile. Însã pediatra m-a ajutat sã gãsesc pozitia idealã si de atunci totul a fost în regulã. Alãptatul este o experientã minunatã. Prima oarã când mi-am dat seama cât tin la Felix a fost atunci când l-am alãptat. Înainte de a naste eram îngrijoratã: ce mã fac dacã va trebui sã alãptez în public? E drept cã am actionat destul de discret, când a fost cazul. Dar, oricum, n-am observat vreo reactie de dezaprobare.”

Când si cum apare laptele?

Secretia lactatã este controlatã de doi hormoni. Prolactina, a cãrei secretie „erupe” o datã cu expulzarea placentei, stimuleazã producerea laptelui în glanda mamarã. Cel de-al doilea hormon, oxitocina, determinã contractia fibrelor musculare ce împing laptele din glandã în ductul mamar. Secretia de oxitocinã creste imediat ce începe suptul. Când cei doi hormoni îsi intrã în functie s-ar putea sã simti o usoarã încãlzire localã, desi fenomenul trece destul de des neobservat. Sânul va produce la început colostrul, un precursor al laptelui, bogat în proteine si anticorpi. Acestia îi vor asigura sugarului protectia împotriva bolilor prin care a trecut mama. Tranzitia de la colostru la un lapte hiperproteic se încheie în 3-5 zile.

Dupã douã sãptãmâni de la nastere se va ajunge la maturarea deplinã a laptelui. Culoarea acestuia variazã în timpul suptului. La început laptele este mai apos, „albindu-se” pe mãsurã ce copilul îsi ia masa. Consistenta si gustul variazã, de asemenea. Este mai lichid la început si mai gros spre sfârsitul mesei. Copilul sesizeazã aceste diferente, la fel cum adultii observã cã au consumat mai multe feluri de mâncare la un prânz.

► De citit Pregatirea sanilor pentru alaptare incepe din timpul sarcinii - iata ce este esential sa stii

Bãrbatul trebuie sã-i sustinã moralul sotiei

Ionut D., economist, si sotia sa, Carmen, amândoi de 33 de ani, au o fiicã, Anca, în vârstã de 10 luni. Tatãl ne povesteste: „Am observat cum bustul sotiei mele se mãreste pe mãsurã ce se apropia momentul nasterii. Nu prea mã pricep la mãsuri, dar am auzit cã a trecut de la B la D. Dupã ce a început sã alãpteze, sânii au crescut si mai mult. Ei nu i-a prea convenit. O deranja cã a trebuit sã-si schimbe stilul, garderoba. I se pãrea cã aratã ca un balon. Eu o gãseam minunatã si i-am spus asta. Faptul cã alãpta nu mi-a schimbat imaginea despre Carmen. O iubeam parcã mai mult, chiar dacã în alt fel. Momentele când Anca îsi lua masa însemnau pentru mine mai mult decât pot spune în cuvinte. O imagine care exprima dragoste si echilibru. Relatia dintre doi soti se schimbã atât de mult când apare un copil, încât n-as putea preciza exact ce influentã are în aceastã nouã ecuatie faptul cã sotia alãpteazã. Dar sunt convins cã este important ca bãrbatul sã-si sprijine sotia, atunci când aceasta alãpteazã. Ar fi extrem de neplãcut pentru mamã sã vadã cã sotul fuge din camerã de fiecare datã când vine ora mesei. Pe de altã parte, m-am simtit uneori pe dinafarã, în aceste momente unice. Într-un fel, cam stiu ce simt femeile care alãpteazã. I-am dat Ancãi lapte cu biberonul, când Carmen a fost plecatã câteva zile. Îmi amintesc cã fetita se uita la mine ca si cum as fi fost mãmica ei, alãptând-o. Si asta înseamnã ceva.”

Ce se întâmplã dacã nu alãptezi?

La sfârsitul anilor ‘70, mamelor care nu doreau sã alãpteze li se prescriau hormoni care sã opreascã secretia lactatã. În zilele noastre, s-a revenit la o abordare mai naturalã. Astfel, vei fi sfãtuitã sã nu recurgi la manevre mecanice pentru îndepãrtarea excesului de lapte, sã nu apelezi la masaj, la bãi sau dusuri fierbinti. Un sutien comod si rezistent e tot ce-ti trebuie. Dacã laptele matern nu este consumat, o enzimã specialã dã semnalul pentru oprirea secretiei lactate. Organismul resoarbe surplusul de lapte din sân. E posibil ca în a treia sau a patra zi dupã nastere sã aparã o senzatie de disconfort în zona mamarã sau chiar de durere la femeile care nu alãpteazã. Masajul sau bãile fierbinti nu fac decât sã întretinã acest proces, chiar dacã par sã atenueze, pe moment, aceste simptome. Mai bine ceri medicului sã-ti prescrie ceva pentru durere. Aceleasi senzatii neplãcute pot apãrea si la femeile care întrerup brusc alãptarea. Cel mai bine este sã treci gradat de la alimentatia naturalã la cea cu lapte praf.

Îmi vor intra sânii la apã când îl întarc?

Nu existã un singur rãspuns la aceastã întrebare. Multe femei au observat cã, dupã ce au nãscut, sânii le-au scãzut în volum, indiferent dacã au alãptat sau nu. Altele pot constata cã au rãmas si dupã nastere cu „acumulãrile” din timpul sarcinii. Diana, în vârstã de 31 de ani, mamã a trei copii, ne spune: „Am, fãrã nici un dubiu, sânii mult mai mari decât înainte de a naste. Mi-am schimbat si mãsurile la tricou: purtam M, acum am L, desi la restul hainelor am rãmas cu vechiul numãr.” Pentru specialisti e limpede cã fiecare femeie reactioneazã diferit la sarcinã si alãptare. Organismul se modificã mai mult sau mai putin. La fel si mãrimea sau forma sânilor.

Despre alte neplaceri si transformari in timpul sarcinii, merita sa cititi si:

Constipatia in sarcina: 10 lucruri care o agraveaza
Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6
Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza
Caruselul emotiilor in sarcina
Hormonii de sarcina - ghid complet
Durerile de cap in timpul sarcinii: cauze, complicatii si ce e de facut
Ametelile in timpul sarcinii: cauze si remedii
Hemoroizii si sarcina
Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  Milena Sadova,redactor  Desprecopii-  Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 19:

  1. Ionela
    Ionelatrimis la 4/12/2020

    Bună am și eu o întrebare se poate sa fiu ansarcinata daca mia venit menstruația cu o săptămână mai devreme decât de obicei specific ca an fiecare luna ami venea doar cu 3 zile mai devreme iar luna asta mia venit și am avut doar 2 zile aștept raspuns mersi

    Raspunde la acest comentariu
  2. velican Lia
    velican Liatrimis la 4/12/2020

    Buna ziua! Am 46 de ani nu am fost niciodata insarcinata , si am ciclul menstrual corect la 28 de zile . Acum am o intarziere de 24 de zile ma dor sani de numai pot , uneori greata,simt ca nu respir corect. oare sunt gravida ??? va multumesc Ce ma sfatuit sa fac , imi doresc un copildin suflet !

    Raspunde la acest comentariu
  3. Elena
    Elenatrimis la 18/5/2016

    Buna!am 47 de la ultima menstruatie sibinca nu mia venit...ma dor sanii foarte tare...mi.am facut un test si mi.a aratat k nu sunt?oare lam facut prea devreme?oare sunt insarcinata?

    Raspunde la acest comentariu
  4. Elena
    Elenatrimis la 24/1/2016

    Buna!am 47 de la ultima menstruatie sibinca nu mia venit...ma dor sanii foarte tare...mi.am facut un test si mi.a aratat k nu sunt?oare lam facut prea devreme?oare sunt insarcinata?

    Raspunde la acest comentariu
  5. andreea deea
    andreea deeatrimis la 6/5/2015

    buna ma numesc andreea ...am 17 ani si imi doresc ff mult sa raman insarcinata :( am tot incercat dar testul de sarcina ma dezamagit.....de aprope 3 saptamani ma tot dor sani...ii simpt mai grei urinari mai dese...intarzierea ciclului nu am avut fiindca nu imi vine regulat...nu am greturi....se intampla fooarte des si ameleli....miam facut un test dar tot negativ...si burtica mia crescut..dar ff putin...ma puteti ajuta cu niste pareri va rog..

    Raspunde la acest comentariu
  6. marinela
    marinelatrimis la 8/3/2015

    Buna ziua am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati!!! Sunt insarcinata in luna a 5a si imi curg un pic sanii dar nu va pot explica ce anume imi curge..vreau un raspuns urgent va rooog..va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  7. mihaela
    mihaelatrimis la 31/1/2014

    buna,va rog sa ma lamuriti si pe mine ,mamicilor,la cat timp de la concepere incep modificarile sanilor,urinarea,mi-a intarziat ciclul o sapt si nu am nici un semn nici ca sunt insarcinata nici ca imi va veni ciclul,imi doresc un bebe si nu vreau sa imi fac planuri ca sunt insarcinata si sa nu fiu ,astept un raspunss,va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8. luiza
    luizatrimis la 14/12/2012

    Buna! Eu sunt in saptamana 23 si am observat ca mi.au scazut dintr.o data sanii, nu.i mai simt greoi si nu mai sunt sensibili la atingere. Ii simt ca si cum nu as fi insarcinata. Asta e a 2 a sarcina. E normal? Va rog dati.mi UN raspuns. Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  9. Florentina Nanu
    Florentina Nanutrimis la 13/2/2012

    Buna!Ma numesc Flori si am o problema.Dupa 5 ani de la nastere inca imi curge colostru din ambii sani care este de culoare alb spre albastru.este normal?Dati-mi va rog un raspuns!! este nevoie de o ecografie sau mamografie cu toate ca stiu ca mamografia se face dupa 40 de ani.Eu am 32 de ani.

    Raspunde la acest comentariu
  10. adina
    adinatrimis la 2/11/2011

    buna sunt adina si de de curand am devenit mamica.si am o problema cu unu dintre sani poate ma puteti ajuta cu un sfat. odata cu alptarea sani mei sau schimbat dar unu a ramas mai mic ca celalalt si si are si mai putin lapte si nu anteleg de ce? mi se antampla asta .

    Raspunde la acest comentariu
  11. olimpia
    olimpiatrimis la 6/10/2011

    buna ziua mamici,abia am aflat ca voi fii mamica,si am o intrebare,,e posibil sa ramai cu sani mari dupa nastere,ai mei sunt cam mici, nu stiu cum se vor dezvolta pe parcusul sarcini,exista vreo metoda de a ramane cu sani mari?va pup

    Raspunde la acest comentariu
  12. dannyela
    dannyelatrimis la 30/8/2010

    chiar daca nu am fost gravida in ultimii 4 ani si nici nu sunt imi curge ceva alb dintr-un san cel stang si nu stiu de ce.astept un raspuns de la cine stie despre ce e vb.va rog mult si va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  13. loredana
    loredana trimis la 29/3/2009

    sunt in a 23-a saptamani de sarcina. Ar trebui sa port sutien si prin casa, sau e suficient 8 ore oe zi la serviciu? As vrea pe cat posibil sa evit lasarea lor.

    Raspunde la acest comentariu
  14. iulia
    iulia trimis la 25/5/2008

    este adevarat si eu fiin slabuta (50 kg)dar totusi cu dar totusi cu niste sani destul de mari in timpul sarcinii am observat o crestere rapida a lor dar acest lucru l-am primit ca pe un dar de la Dumnezeu (poate ca si datorita faptului ca sotul meu era foarte incantat). asa ca eu consider ca ar trebui sa fiti mandre de acest dar adus de sarcina si sa va ganditi ca multe femei sunt invidioase pe voi! Foarte interesant si util acest articol!!!! felicitari!

    Raspunde la acest comentariu
  15. Marinescu Ana-Cristina
    Marinescu Ana-Cristinatrimis la 20/12/2006

    mi-am intarcat copilul acum 5 luni,cand am reinceput serviciul.Am facut acest lucru progresiv,pe parcursul mai multor luni,iar sanii nu au avut de suferit si nici copilul.precizez ca am alaptat timp de 2 ani si ma mandresc cu acest lucru,in ciuda prejudecatilor si a comentariilor rautacioase.Sunt asistent medical la nou-nascuti.(Maternitatea Filantropia).Mult succes celor care vor sa imi calce pe urme..si sa nu se sperie ca sanii se vor deforma,este un mit,eu arat la fel ca inainte de a-l avea pe Alex.articolul este foarte bun!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII