Ziua 12: Încurajează recunoștința - Advent Calendar pentru părinți

Ziua 12: Incurajeaza recunostinta - Advent Calendar pentru parinti

Ziua 12: Încurajează recunoștința - Advent Calendar pentru părinți

Într-o lume agitată, în care deseori alergăm după „mai mult”, uităm să ne oprim și să apreciem ce avem deja. Recunoștința ne ajută să vedem binele din viața noastră, să ne bucurăm de prezent și să cultivăm o atitudine pozitivă. Studiile arată că recunoștința nu doar îmbunătățește fericirea, dar întărește și relațiile, încurajează empatia și oferă copiilor o perspectivă sănătoasă asupra vieții.

La copii, aceste momente simple de „mulțumesc” sunt semințe care cresc în apreciere, generozitate și bucurie. Atunci când îi întrebi „Ce lucru bun ți s-a întâmplat azi?”, îi ghidezi să-și îndrepte atenția asupra momentelor frumoase, oricât de mici ar fi ele. Poate a fost o îmbrățișare, o zi de joacă sau un zâmbet.

În spiritul sărbătorilor, Desprecopii a pregătit pentru voi 14 sfaturi până la Crăciun care te vor transforma într-un părinte mai bun! Fiecare zi aduce o idee simplă, dar profundă, pentru a crea o legătură mai strânsă cu copilul tău. Nu uita să distribui aceste sfaturi și altor părinți. Revino zilnic pentru mai multe idei!

Ziua 12 din Advent Calendar pentru părinți: Încurajează recunoștința

Cum poți încuraja recunoștința?

 Creează un „jurnal al recunoștinței”

Un caiet simplu poate deveni o adevărată comoară emoțională. Încurajează-l să deseneze sau să scrie 3 lucruri bune care i s-au întâmplat în ziua respectivă. Poate fi ceva amuzant, ceva ce l-a făcut să se simtă iubit sau ceva ce a descoperit.

➡️ „Azi m-a ajutat mami să termin un puzzle.”
➡️ „Am mâncat clătite cu ciocolată!”
➡️ „Prietenul meu mi-a dat jucăria lui preferată pentru o oră.”

Acest exercițiu îi ajută să-și formeze un obicei frumos de a căuta zilnic motive de bucurie.

 Jucați „Ce iubesc la tine”

Fiecare membru al familiei spune un lucru frumos despre celălalt. Este un joc simplu, dar incredibil de puternic. Copilul învață să aprecieze ce este special la cei din jur, dar și să primească cu bucurie cuvintele de apreciere. În plus, aceste momente construiesc conexiuni puternice și aduc zâmbete sincere.

➡️ „Îmi place că ai fost bun azi cu sora ta.”
➡️ „Ador cât ești de creativ când ne jucăm!”

Ad-Extra3:

 Organizați „Ziua mulțumirilor”

Încurajează copilul să-și arate aprecierea față de cineva special din viața lui: bunici, profesori, frați sau chiar vecini. Poate desena o felicitare, spune „mulțumesc” sau face un mic gest care să arate recunoștința. Acest obicei îi va ajuta să înțeleagă cât de importante sunt micile gesturi în relațiile cu cei din jur.

Puterea recunoștinței

Cultivarea recunoștinței nu este doar un exercițiu zilnic, ci o lecție de viață. Copiii învață că fericirea nu vine doar din lucruri mari, ci și din micile bucurii pe care le trăiesc zi de zi. De la o plimbare în parc până la un „Te iubesc” spus sincer, aceste momente îi vor ajuta să devină adulți mai echilibrați, mai pozitivi și mai empatici.

Amintește-ți: Când îi înveți pe cei mici să aprecieze, îi ajuți să vadă lumea printr-un filtru mai bun, unul care îi va însoți toată viața.

Azi, ce lucru bun ți s-a întâmplat?

Revino mâine pentru următorul sfat din Advent Calendarul nostru!

Un Craciun memorabil pentru copilul tau: 11 sfaturi pe care trebuie sa le aplici

Este cea mai frumoasă perioada a anului! Daca lasam la o parte agitatia de dinainte, oboseala acumulata intr-un an de munca, migala activitatilor de curatenie generala a casei, orele de truda culinara in bucatarie pentru a crea cele mai gustoase mancaruri pentru familia ta... citeste mai departe 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII