Cum să ne hrănim corect: Obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă

Cum sa ne hranim corect: Obiceiuri sanatoase de la o varsta frageda

Obiceiurile alimentare sănătoase se învață încă din copilărie și joacă un rol crucial în menținerea sănătății pe termen lung. Adoptarea unei alimentații echilibrate nu doar că asigură energia și nutrienții necesari pentru activitățile zilnice, dar contribuie și la prevenirea diverselor afecțiuni. În acest articol, Andreea Stănișor, Diet Coach & Trainer, ne oferă sfaturi valoroase despre cum să ne hrănim corect și cum să-i învățăm pe cei mici să adopte aceste deprinderi sănătoase încă de la început.

De ce este important să adoptăm obiceiuri alimentare sănătoase?

Pentru a ne simți bine în corpul nostru, a fi în formă și plini de energie, este esențial să transformăm schimbările alimentare în stil de viață, nu doar în reguli pe termen scurt. Obiceiurile alimentare sănătoase sunt esențiale nu doar pentru noi, ci și pentru copiii noștri. Andreea Stănișor ne împărtășește câteva principii fundamentale pentru a ne asigura că atât noi, cât și familia noastră, ne hrănim corect.

Urmărește materialul realizat cu Andreea Stănișor, Diet Coach & Trainer >>

Principiile unei alimentații sănătoase

Farfuria perfectă: O farfurie echilibrată trebuie să conțină proteine sănătoase, carbohidrați complecși, grăsimi și fibre. Este important să nu excludem nicio grupă alimentară, deoarece toate au un rol vital în organism.

Diversificare: Consumul unei varietăți largi de alimente asigură expunerea la numeroase vitamine și minerale esențiale.

Obiceiuri alimentare: Nu există alimente nesănătoase, ci doar obiceiuri nesănătoase. O excepție ocazională nu trebuie să fie privită ca un eșec.

Hidratarea: Apa este esențială pentru hidratare. Evitați sucurile și ceaiurile îndulcite. Apa este viață și sănătate!

Legume și fructe locale: Consumați cât mai multe legume și fructe locale și de sezon pentru a beneficia de maximum de nutrienți.

Calorii conștientizate: Este important să fim conștienți de calorii, dar să nu ne lăsăm ghidați strict de ele. De exemplu, o ciocolată poate avea același număr de calorii ca un avocado, dar beneficiile nutriționale sunt foarte diferite.

Soluții pentru probleme digestive

Pentru a face față suprasolicitării cauzate de mese copioase sau alimentație inadecvată, DIGEX® PLUS este o opțiune excelentă. Acest produs conține un amestec complex de enzime digestive care ajută organismul să combată eficient indigestia după mese copioase, reducând disconfortul gastric. De asemenea, DIGEX® PLUS reduce senzația de preaplin și greață, contribuie la eliminarea gazelor intestinale și reduce balonarea, stimulând în același timp secreția biliară. Este recomandat pentru utilizare de la vârsta de 6 ani.

Pentru copiii care se confruntă cu indigestii sau intoleranțe alimentare, Alinan® Digestie ușoară. Acest supliment elimină simptomele neplăcute ale indigestiei și intoleranțelor alimentare, cum ar fi durerile și crampele abdominale, balonarea, senzația de preaplin, eliminarea de gaze, eructațiile, greața și diareea. Alinan® Digestie ușoară favorizează absorbția nutrienților necesari creșterii și dezvoltării organismului, fiind important în special pentru copiii care, deși se alimentează normal, au o greutate corporală redusă. De asemenea, acest produs stimulează dezvoltarea florei intestinale normale, asigurând astfel o digestie zilnică optimă pentru cei mici.

Aspecte importante pentru copiii noștri

Adesea, suntem preocupați de asigurarea unei alimentații sănătoase pentru copiii noștri, însă există și alte aspecte la fel de importante:

Respect pentru sațietate: Este esențial să îi respectăm copilului decizia de a se opri din mâncat atunci când se simte sătul. Mulți copii, la fel ca și adulții, nu cunosc cantitatea necesară de mâncare și tind să consume mai mult decât au nevoie.

Fără presiune: Nu puneți presiune asupra copiilor pentru a mânca într-un anumit fel, mai ales la începutul diversificării. Masa trebuie să fie un moment de conectare și bucurie.

Model de urmat: Suntem exemplele pe care copiii le urmează. Observând relația noastră cu mâncarea, copiii vor învăța cum să se hrănească sănătos.

Dragi părinți, este esențial să ne hrănim la fel de sănătos cum ne dorim să-i hrănim și pe copiii noștri. Având grijă de noi înșine, le oferim copiilor noștri un exemplu pozitiv și le construim baza pentru o relație sănătoasă cu mâncarea. Așa cum spune Andreea Stănișor: „Mănâncă la fel de sănătos cum îi dai și copilului tău. Ai grijă de tine așa cum ai grijă și de el.” În acest fel, copiii noștri vor crește sănătoși și echilibrați, atât fizic cât și emoțional.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Promoții speciale și reduceri

Accesează chiar acum ShopFiterman.ro și profită de reducerile și promoțiile speciale.

În fiecare săptămână descoperi noi surprize la produse pentru tine și cei dragi.

Produse pentru bebeluși
Produse pentru adulți
Produse mămici frumoase
Îngrijire personală
Produse pentru tătici puternici

www.ShopFiterman.ro