Importanța vitaminelor și mineralelor în perioada de creștere: secretul unei copilării sănătoase
Pe scurt
Ca părinți, ne dorim cu toții să avem copii fericiți și sănătoși. O modalitate de a îndeplini această dorință este să ne asigurăm că aceștia primesc vitaminele și mineralele potrivite pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. În acest articol, realizat cu sprijinul partenerilor și prietenilor noștri de încredere de la Dr. Phyto, vei afla despre importanța acestor suplimente și cum să te asiguri că puiul tău primește cantitățile adecvate.
Ce sunt vitaminele și mineralele și de ce sunt importante?
O alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume, reprezintă baza unei dezvoltări sănătoase și conferă oaselor putere, în timp ce proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea mușchilor.
De asemenea, corpul în creștere al copilului are nevoie de multă apă pentru a-l menține hidratat. Consumul de apă este legat de rezistența oaselor, creșterea părului și dezvoltarea adecvată a creierului. Trebuie să te asiguri că îi oferi copilului multe lichide pe tot parcursul zilei.
Este crucial să-i oferi o bază solidă pentru o creștere sănătoasă. Astfel, vitaminele și mineralele devin esențiale pentru diversele funcții ale corpului, inclusiv consolidarea sistemului imunitar, promovarea sănătății oaselor, sprijinirea dezvoltării cognitive și menținerea stării generale de sănătate. În timp ce o alimentație completă poate furniza majoritatea acestor nutrienți, anumiți factori pot contribui la aportul inadecvat sau la creșterea cerințelor. În astfel de cazuri, suplimentele pot reduce decalajul și pot asigura copilului nutrienții necesari.
Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru creșterea și bunăstarea copilului?
Cunoscută sub denumirea de „vitamina soarelui”, vitamina D este crucială pentru sănătatea oaselor și funcția imunitară. Se obține în principal prin expunerea la soare, dar suplimentele pot fi necesare, în special în regiunile cu lumină solară limitată sau în timpul sezonului rece. Deficiența gravă de vitamina D poate provoca rahitism, întârzierea dezvoltării motorii, slăbiciune musculară, dureri, fracturi și boli osoase.
Dacă vitamina D, calciul, potasiul și fosforul acționează ca și constructori ai dinților, vitamina K acționează ca un protector al dinților în familia mineralelor și vitaminelor pentru dinți. Vitamina K ajută la blocarea substanțelor care slăbesc oasele și dinții și ajută corpul să producă osteocalcină, o proteină care susține rezistența oaselor. De asemenea, vitamina K contribuie la procesul de vindecare.
Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale de consolidare a sistemului imunitar, reducerea slăbiciunii, oboselii și ajută la protejarea împotriva infecțiilor. Se găsește în citrice, fructe de pădure, kiwi, roșii, ardei, broccoli, spanac și alte legume cu frunze verzi.
Majoritatea oamenilor asociază vitamina A cu menținerea sănătății ochilor și a vederii bune, dar aceasta contribuie, de asemenea, la dinți sănătoși. Vitamina A este cunoscută pentru faptul că ajută la păstrarea unei cantități sănătoase de salivă în gură, ceea ce ajută la scăderea acidității mai mari, la un pH mai neutru sau alcalin după mâncare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea eroziunii smalțului dentar al copilului și, prin urmare, la reducerea riscului de carii.
Deficitul de vitamina B12 poate duce la o formă de anemie. Familiile care urmează o dietă vegană pot avea dificultăți în a obține suficientă vitamina B12 din alimentele fortificate, astfel că ar putea avea nevoie să ia suplimente.
Vitaminele B ajută la stimularea activității creierului și a sistemului nervos. De asemenea, ajută organismul să metabolizeze zaharurile, proteinele și grăsimile necesare creșterii organismului. Vitaminele B nu numai că asigură creșterea pielii, a părului, a celulelor sanguine, a fibrelor nervoase, a glandelor endocrine, a sistemului imunitar și a sistemului digestiv, dar contribuie și la relaxarea psihologică, controlul stării de spirit negative, a oboselii și a stresului. Prin urmare, vitaminele B joacă un rol crucial în dezvoltarea fizică și intelectuală a copiilor.
Vitamina E joacă un rol crucial în menținerea sănătății, acționând ca un antioxidant puternic care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Sursele bogate în vitamina E includ nuci, cereale fortificate, semințe de floarea-soarelui, migdale, alune de pădure, pastă/sos de roșii, suc de morcovi, broccoli, cartofi dulci, spanac, verdețuri, germeni de grâu, avocado și kiwi.
Cum te asiguri că micuțul tău primește cantitățile corecte din acești nutrienți?
Deși o alimentație completă și echilibrată ar trebui să furnizeze în mod normal acești nutrienți, există factori care pot contribui la un aport inadecvat sau la creșterea cerințelor.
În astfel de situații, suplimentele reprezintă o soluție eficientă pentru corectarea acestor deficiențe și pentru a te asigura că micuțul primește nutrienții esențiali de care are nevoie. Un exemplu potrivit este VITADEP® picături orale, de primă intenție în prevenirea deficiențelor de vitamine în cazurile de carențe nutriționale mari, aport nutrițional insuficient sau când alimentația nu este suficient de variată pentru a corespunde nevoilor nutriționale. Aceste picături orale reprezintă un supliment alimentar cu vitamine pentru copii, recomandat începând de la vârsta de 1 an, și sunt indicate în perioadele de creștere când aportul suficient de vitamine este esențial pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.
BENEFICII:
Vitaminele D și K contribuie la menținerea oaselor sănătoase;
Vitaminele A și C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Vitamina C contribuie la reducerea slăbiciunii și oboselii;
Vitaminele B contribuie la metabolismul energetic normal.
Perioadele de creștere când aportul suficient de vitamine este esențial pentru o dezvoltare armonioasă.
Copii sub 1 an – cu recomandarea medicului
Copii 1-3 ani – 1ml o data/zi
Copii peste 3 ani – 2ml o data/zi
Soluția se poate dizolva într-o cantitate mică de apă.
apă demineralizată, fructoză (îndulcitor), glicerol vegetal, Vitamina C (acid ascorbic), polisorbat 80 (emulgator), Vitamina B3 (Niacinamidă), Vitamina E (Tocoferil acetat), benzoat de sodiu, sorbat de potasiu (conservanți), gumă de xantan (agent de îngroșare), Vitamina B5 (acid pantotenic), Fluor, Vitamina B2 (Riboflavină), Vitamina B6 (Piridoxină), Vitamina B1 (Tiamină), Vitamina A acetat, Acid Folic, Vitamina K1, Vitamina D3 (Colecalciferol), glicozid de steviol (îndulcitor), Vitamina H (Biotină), Vitamina B12(Cianocobalamină).
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII