Îmbrățișează aventura lecturii în vacanța de vară - 6 cărți palpitante pentru copii de toate vârstele!
Vacanța de vară este momentul perfect pentru a ne relaxa, a explora și a ne pierde în lumea minunată a cărților. Însă, pentru a transforma această vacanță într-o experiență memorabilă, am pregătit pentru voi o selecție specială de 6 cărți palpitante, aflate în Top 10 Humanitas Junior la Bookfest 2023, potrivite pentru toate vârstele: de la 3 la 10 ani.
Aceste povești impresionante îi vor teleporta în aventuri fascinante pe micii cititori și le va stârni imaginația în moduri neașteptate!
În această vară aventurile așteaptă să fie trăite
E timpul ca cei mici și mari deopotrivă să deschidă paginile cărților și să pornească într-o călătorie extraordinară prin lumi pline de magie și emoții. Lectura în vacanța de vară nu este doar distractivă, ci și plină descoperiri ce vor rămâne în inimile noastre mult timp.
De la vârsta de 3 ani imaginația copiilor își deschide aripile, iar curiozitatea lor nu cunoaște limite. Prin intermediul cărților, acești mici exploratori vor face cunoștință cu personaje pe care le vor îndrăg, vor afla povești pline de învățăminte și vor trăi aventuri care le vor încânta sufletul și copilăria.
În timp ce răsfoiesc paginile, copiii vor simți magia cuvintelor în sufletele lor, emoțiile se vor contura și imaginația va prinde viață. O carte poate fi un prieten de nădejde care-i însoțește pe plaja cu nisip auriu, sub cerul înstelat sau într-o vacanță la bunici.
Cu fiecare poveste citită, copiii vor învăța lecții prețioase despre prietenie, curaj, generozitate și alte valori importante Cărțile le vor aduce lumina în inimi și vor deschide porțile unor lumi fascinante, unde visurile devin realitate și orice este posibil.
Lectura în vacanța de vară le oferă copiilor un timp prețios de relaxare și dezvoltare personală!
Este o ocazie de a se pierde în paginile unei cărți și de a-și descoperi noi pasiuni și interese. Această experiență magică îi va ajuta să-și dezvolte vocabularul, imaginația și creativitatea, pregătindu-i pentru succesul în viață.
Și totuși, ce cărți oferim copiilor în această vacanță?
Ei bine, probabil vă întrebați cu nerăbdare ce cărți să alegeți pentru copiii voștri, indiferent dacă sunt preșcolari sau școlari. Nu vă faceți griji, suntem aici să vă oferim soluția perfectă pentru a-i captiva și a-i purta în călătorii literare de neuitat. Tocmai de aceea, am răsfoit, testat și citit cu plăcere pentru voi 6 cărți minunate, dintre care 4 aflate în TOP 10 Humanitas Junior la Bookfest 2023, iar alături de Sebi am hotărât să vă recomandăm următoarele titluri, pentru fiecare categorie de vârstă în parte, astfel încât vacanța voastră de vară să fie cât mai palpitantă:
Vârsta recomandată 3+: “Nu e nicio clipă fără o pisică”, de David Grossman
Vârsta recomandată 3-5 ani: “Povești despre speranță”, de Mihai Mănescu
Și 4 titluri în TOP 10 Humanitas Junior la Bookfest 2023:
Vârsta recomandată 6+: “9 Povești cu mustăți despre niște hamsteri cu adevărat adevărați”, de Voicu Bojan
Vârsta recomandată 6+: “Ultimii dinozauri: piticii și uriașii din Insula Hațeg”, de Cristian Ciobanu
Vârsta recomandată 6-9 ani: “Cum am devenit vrăjitor: din carnetul unui explorator”, de Alexandru N. Stermin
Vârsta recomandată 8-10 ani: “KEPLER62 / Cartea a doua: numărătoarea inversă”, de Bjørn Sortland & Timo Parvela
O călătorie magică pentru micii cititori: “Nu e nicio clipă fără o pisică”, de David Grossman
David Grossman, maestrul povestirii, ne invită într-o călătorie magică în cartea sa captivantă "Nu e nicio clipă fără o pisică".
Într-o dimineață specială, Maayan, Alma și colegii lor de la grădiniță descoperă că au avut același vis în noaptea precedentă: o pisică gălbuie cu ochi albaștri le spunea "Nu e nicio clipă fără o pisică", apoi se urca într-un copac și dispărea! Amestecând realitatea cu visul și repetând această incantație magică, copiii descoperă într-un copac de lângă grădiniță o pisică identică cu cea din vis. Cum este posibil așa ceva? Și ce vor face cu micuța felină?
Această carte captivantă își evidențiază punctele forte prin ilustrațiile vesele realizate de Naama Benziman, care redau felul în care desenează copiii, cu culori vibrante și forme mari. Povestea se desfășoară la granița dintre vis și realitate, aducând un strop de magie în viața cititorilor.
David Grossman acordă o atenție deosebită conversației, oferind copiilor-personaje un colț special unde se pot întâlni și discuta orice le trece prin minte. Într-o lume dominată de interacțiunile digitale, este important ca cei mici să înțeleagă valoarea schimbului direct de idei și experiențe.
Prin această poveste, copiii învață că atunci când își doresc cu adevărat ceva, visul lor poate deveni realitate.
Așadar, pregătește-te să te lași prins în farmecul unei povești pline de magie, în care nu există nicio clipă fără o pisică!
O carte plină de emoție și inspirație: “Povești despre speranță”, de Mihai Mănescu
Mihai Mănescu, autorul bestsellerului "Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie", ne aduce acum o nouă carte plină de emoție și inspirație, intitulată "Povești despre speranță", în care găsim cinci istorioare pline de duioșie și candoare, care ne vorbesc despre curaj, generozitate și forța interioară, precum și despre puterea transformatoare a speranței, care ne face să devenim învingători în fața oricăror obstacole.
Cu un umor delicat și nuanțe luminoase, aceste povești creează o lume plină de magie, în care animalele și oamenii învață împreună despre prietenie, bunătate, toleranță și tărie sufletească. Descoperim că aricii pot vorbi atunci când nu sunt oameni prin preajmă și învață să-și accepte diferențele, că puii de urs din Pădurea Verde merg la grădiniță și își ajută prietenii să-și depășească limitele, iar copiii curajoși pot zbura deasupra mării cu ajutorul unei berze uriașe.
Această carte nu este doar o colecție de povești plăcute, ci și un instrument valoros pentru părinți. Ea abordează teme mai dificile, cum ar fi boala, ajutându-i pe copii să înțeleagă și să depășească momentele mai puțin fericite cu care ne confruntăm în viață. Astfel, aceste povești devin arme cu care cei mici pot învăța să lupte cu provocările ca să se dezvolte emoțional, devenind adulți empatici și înțelegători.
Scrise în urma discuțiilor dintre autor și un psihoterapeut care se ocupă de copiii aflați în suferință, aceste povești abordează cinci teme majore: grija față de un copil bolnav, toleranța față de cei care suferă, compasiunea, menținerea demnității în fața unei boli terminale și speranța de a merge mai departe chiar și atunci când pierzi pe cineva drag.
Cu ilustrațiile delicate în nuanțe pastelate create de Bianca Anton, această are emană o atmosferă caldă și aduce bucurie în sufletele cititorilor de toate vârstele.
"Povești despre speranță" este parte a unei campanii de conștientizare a nevoii de îngrijiri paliative, sprijinită de Susțin.org, UP România și Humanitas Junior, în beneficiul Fundației HOSPICE Casa Speranței. Astfel, citind această carte, contribuim și noi la susținerea celor aflați în nevoie și la promovarea unui spirit altruist în societate.
O lume plină de mustăți și distracție: “9 Povești cu mustăți despre niște hamsteri cu adevărat adevărați”, de Voicu Bojan
Voicu Bojan, maestru al povestirii și al aventurilor neașteptate, ne introduce într-o lume plină de mustăți și distracție în cartea sa "9 Povești cu mustăți despre niște hamsteri cu adevărat adevărați".
Cu o curiozitate debordantă și un spirit aventuros, hamsterii Johnny, Tigru, Văcuța, Speedy, Bella, Eta și Murdărici evadează din cușca lor și se aruncă într-o serie de explorări prin apartament, în căutare de noi experiențe. De la evadări ca în filme sub bibliotecă, la scrierea de mesaje enigmatice pe calculator și comunicarea cu extratereștrii în limbi necunoscute, acești eroi plini de energie trăiesc frenetic peripeție după peripeție.
În cele nouă povești, naratorul ne dezvăluie cu umor și ironie fină peripețiile amuzante ale hamsterilor, aducând zâmbete pe buzele tuturor, inclusiv ale părinților. Ilustrațiile moderne și pline de haz ale lui Paul Mureșan, un ilustrator multipremiat și care și-a dovedit talentul în animație, completează povestea într-un mod captivant și proaspăt.
Carte surprinde cu măiestrie relațiile tandre și jucăușe dintre copii și animalele lor de companie, precum și interacțiunile dintre copii și adulți. Universul cărții este complex și aduce în prim-plan diferite perspective: cea a hamsterilor, pentru care o cameră de apartament devine un univers vast, perspectiva copiilor care domină lumea micilor rozătoare ca niște semizei și perspectiva adulților, stăpânii absoluți ai întregului univers, care însă se lasă cuceriți de dragălășenia copiilor și a hamsterilor.
Dacă vrei să te alături acestei aventuri amuzante și să petreci momente pline de hohote de râs și veselie împreună cu hamsterii cu adevărat adevărați, apropie-te și bucură-te de fiecare pagină a acestei cărți magice!
Primul atlas românesc dedicat dinozaurilor de pe acest teritoriu! “Ultimii dinozauri: Piticii și uriașii din Insula Hațeg”, de Cristian Ciobanu
Descoperă tărâmul în care se împletesc știința și legendele, într-un atlas bogat ilustrat și pornește într-o călătorie în timp către era fascinantă a dinozaurilor! "Ultimii dinozauri: Piticii și uriașii din Insula Hațeg", scris de Cristian Ciobanu, îi va purta pe cei mici în vremea când aceste creaturi uimitoare stăpâneau lumea.
În această aventură incredibilă, Cristian Ciobanu, expert în geoturism la Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, devine ghidul micilor cititori, dezvăluindu-le de ce dinozaurii din această regiune erau atât de speciali. Alături de el, Ana Alfianu, autoarea și ilustratoarea bestsellerului "Val și Cetatea Sufletului", creează ilustrații pline de viață, ce redau lumea magică a Insulei Hațeg. Și nu în ultimul rând, cercetătorul Zoltán Csiki-Sava dezvăluie secretele paleontologiei și cum reușește ea să ne aducă în fața ochilor trecutul îndepărtat.
Această carte nu este un atlas obișnuit, ci o poveste captivantă. Veți descoperi că primele fosile de dinozauri de pe teritoriul țării noastre au fost găsite acum o sută și ceva de ani de către Franz Nopcsa, un om de știință hațegan care a vrut să caute adevărul dincolo de superstițiile populare. Descoperirile sale despre animalele dispărute au fost revoluționare și au fost confirmate ulterior cu ajutorul tehnologiei moderne.
Povestea dinozaurilor din Insula Hațeg începe cu milioane de ani în urmă, pe când munții Pirinei, Alpi și Carpați încă nu se formaseră și sudul Europei era un ocean vast. În mijlocul vegetației luxuriante, dinozaurii pitici și pterozaurii uriași au evoluat într-un mod aparte datorită izolării. Acești dinozauri sunt cu adevărat unici în lume și ne dezvăluie secrete fascinante despre evoluția vieții pe Pământ.
"Ultimii dinozauri: Piticii și uriașii din Insula Hațeg" este primul atlas românesc dedicat dinozaurilor de pe acest teritoriu. Autorul, Cristian Ciobanu, este un expert în geoparcuri și lucrează în cadrul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, locul în care au fost descoperite fosilele de dinozauri. Informațiile din carte sunt enciclopedice, la zi și extrem de interesante, iar povestea dinozaurilor și noțiunile științifice sunt explicate într-un mod accesibil și captivant.
Pregătește-te să pătrunzi într-un univers fascinant, unde cunoașterea științifică dă aripi fanteziei!
În căutarea aventurii și a cunoașterii: “Cum am devenit vrăjitor: din carnetul unui explorator”, de Alexandru N. Stermin
În vacanța de vară, când timpul parcă se dilată, iar imaginația prinde aripi, o carte promite să îi transporte pe copii într-un univers fascinant. Se intitulează "Cum am devenit vrăjitor: Din carnetul unui explorator".
Scrisă de biologul Alexandru N. Stermin, această carte nu este doar un jurnal de călătorie, ci o aventură în inima naturii Ilustrațiile magice create de Mădălina Surducan duc cititorii într-o călătorie vizuală la fiecare pagină.
Autorul, cadru universitar pasionat și călător înfocat, a reușit să îmbine știința și povestea într-un mod captivant și autentic. Scriind simplu și convingător, Alexandru Stermin reușește să creeze o legătură puternică între el și cititorii săi, care se cimentează într-o prietenie caldă și durabilă.
În paginile acestei cărți, copiii vor călători din jungla braziliană până în cea mai mare mlaștină din Transilvania, vor explora trecutul îndepărtat al planetei noastre și vor descoperi creaturi fantastice precum lighioanele cu trei ochi sau păsările-dragon.
Dincolo de aventura în sine, autorul își propune să le transmită copiilor importanța iubirii și respectului față de natură. Prin noțiunile esențiale de botanică, antropologie, biologie și ecologie, copiii vor învăța că totul în natură trăiește în armonie și interdependență, iar păstrarea echilibrului ecologic este vitală pentru binele nostru și al planetei.
"Cum am devenit vrăjitor: Din carnetul unui explorator" nu este doar o carte, ci o pledoarie pentru cunoaștere și conexiunea cu lumea înconjurătoare. Autorul își încheie mesajul către tinerii cititori cu următoarele cuvinte: "Indiferent pe ce drum vei alege să mergi, vei vedea că lumea este splendidă şi magică, prin ea trec drumurile tuturor, aşa că nu uita să ai grijă de ea, pentru că de ea depinde şi drumul tău. Povesteşte-le celorlalţi cât de preţioasă şi fantastică e lumea pentru tine, împarte bucuria vieţii cu ei, căci astfel le vei insufla şi lor entuziasmul tău. Nu aştepta să fii înţeles de toţi şi nici să preia alţii iniţiativa, tu fă ce ţine de tine."
O aventură ca-n filme pentru copii curajoși! “Kepler62 - Cartea a Doua: Numărătoarea inversă”, de Bjørn Sortland & Timo Parvela
"Kepler62" - o serie premiată, tradusă în 23 de ţări și aflată în Top 10 Humanitas Junior la Bookfest 2023 - este un adevărat festin pentru imaginația copiilor.
După succesul primului volum al seriei "Kepler62 - Invitația", editura revine cu o continuare spectaculoasă și mai palpitantă, "Numărătoarea inversă". Acțiunea seriei pornește de la un joc video misterios și îi provoacă pe cititori să se alăture eroilor într-o călătorie intergalactică incredibilă.
Cu acțiune cinematografică și puncte culminante surprinzătoare, fiecare pagină îi captivează și îi ține cu sufletul la gură pe cititori, indiferent de vârstă. Personajele carismatice și ilustrațiile dinamice adaugă o notă specială și transformă cartea într-un adevărat regal al imaginației.
Foarte interesant este că în "Cartea a Doua: Numărătoarea inversă" perspectiva se schimbă și narațiunea trece din mâinile a doi băieți în mâinile unei fete curajoase și inteligente de 14 ani. Această schimbare adaugă un plus de dinamism și interes, oferind fetelor cititoare un personaj principal cu care se pot identifica.
Marie, eroina poveștii, simte că în spatele jocului care declanșează acțiunea e un mister de proporții și angajează trei hackeri ca să ajungă la ultimul nivel. Fiindcă are o minte iscoditoare și nu se teme de nimic, ea află că o organizație numită OTNSPCFRVR (Out In Space For Ever) organizează o misiune spațială pentru colonizarea planetei Kepler62 și face în așa fel încât să primească și ea invitația de a se alătura echipajului.
Odată ajunsă în Zona 51, Marie descoperă o mulțime de secrete pe care Guvernul și agenții săi nu vor le dezvăluie populației, precum și un extraterestru ţinut prizonier care o avertizează telepatic să nu plece în călătoria spaţială. Dar ce se poate întâmpla dacă fata nu mai poate - sau nu i se mai permite - să dea înapoi?
Pe parcursul cărții, Marie trebuie să facă față la diverse provocări și întrebări, inclusiv relația dificilă cu tatăl ei. Aceste momente de introspecție le vor permite cititorilor să cât de important sunt sprijinul și căldura familiei în viața noastră.
Această carte nu este doar o poveste palpitantă, ci oferă și lecții valoroase copiilor. Îi învață despre curaj, perseverență, abuzul de tehnologie, schimbările climatice, epuizarea resurselor naturale și cucerirea spațiului. De asemenea, îi inspiră să exploreze lumea înconjurătoare și să își urmeze visurile, indiferent cât de îndepărtate par acestea.
Pune-ți centura de siguranță și pornește într-o călătorie intergalactică alături de Kepler62!
În această vacanță de vară deschideți o carte și învăluiți-vă în farmecul poveștilor
Lăsați-vă copiii să se rătăcească într-un univers de cuvinte, unde aventura se împletește cu emoția și unde visele devin realitate. Descoperiți împreună magia lecturii și creați amintiri de neuitat în această călătorie captivantă prin lumi nesfârșite!
Cărți pentru copii pe libhumanitas.ro
Descoperă selecția amplă de Carte pentru copii din librăriile Humanitas
Bucuria răsfoirii cărților va rămâne mereu în sufletele pasionaților de lectură. Poți să creezi această bucurie și copiilor tăi!
Dacă încă din copilărie aceștia se îndrăgostesc de literatură, ei vor citi toată viața! Cărțile aduc zâmbete, stârnesc imaginația, creativitatea și diverse alte trăiri și emoții, îmbogățind astfel experiența noastră de viață și contribuind la dezvoltarea noastră ca oameni.