Protejează-ți copilul de durerile în gât cauzate de nemiloasa răceală, inhibând replicarea virusului
Pe scurt
Copiii sunt cei mai predispuși la îmbolnăviri în lunile de iarnă, iar durerile de gât sunt printre cele mai frecvente motive pentru o vizită la medic. Durerea în gât, cunoscută din punct de vedere tehnic sub numele de faringită, este un efect secundar al multor afecțiuni, inclusiv răceala comună și gripa.
Deși rar este periculoasă, o durere în gât poate fi dureroasă și ar trebui luate măsuri adecvate pentru a diagnostica cauza și a prescrie un tratament.
Opțiuni de diagnostic și tratament pentru durerea în gât
În general, durerile în gât, pot fi de cauza virală sau bacteriană.
Durerea bacteriană este cea cunoscută sub numele de „streptococ”, cauzată de bacteria Streptococcus pyogenes (sau streptococul de grup A). Streptococul este larg răspândit în rândul copiilor mici, dar, din fericire, este destul de ușor de diagnosticat și tratat. Un exudat rapid al gâtului și o analiză efectuată chiar în cabinetul medicului ORL, medicului de familie, al pediatrului, pot da un diagnostic, iar dacă rezultatele sunt pozitive, se pot prescrie antibiotice.
Durerea de gât virală este adesea rezultatul unei răceli, gripe sau alt virus. Durerea de gât de cauză virală poate fi prezentă în gripă, răceală, sau alte viroze. Medicul va recomanda medicație simptomatică, care va ajuta la atenuarea simptomelor, iar copilul ar trebui să se odihnească cât mai mult posibil pentru a accelera recuperarea.
Tratamentul la domiciliu poate ajuta copilul să se simtă mai bine, mult mai devreme. Antibioticele nu sunt necesare decât dacă copilul are o infecție bacteriană streptococică.
Îngrijirea ulterioară este o parte cheie a tratamentului și siguranței copilului. Asigură-te că mergi la medic dacă copilul are probleme și să păstrezi o listă cu medicamentele pe care copilul le ia.
Dureri cronice în gât, la copii
Dacă copilul suferă de dureri cronice în gât, există șanse mari ca amigdalele să fie predispuse la infecție. Amigdalectomia, sau îndepărtarea amigdalelor, este o procedură rapidă și sigură care poate ajuta copiii cu amigdalită cronică.
Cum poți avea grijă de copilul tău acasă?
Dacă medicul i-a prescris antibiotice copilului, administrează-le conform instrucțiunilor. Nu înceta să i le administrezi doar pentru că se simte mai bine. Copilul trebuie să urmeze tratamentul complet de antibiotice.
Pune copilul să facă gargară cu apă sărată, caldă, de mai multe ori pe zi pentru a ajuta la reducerea inflamării și ameliorarea durerii. Se amestecă ½ linguriță (2,5 g) de sare în 1 cană (250 ml) de apă caldă. Majoritatea copiilor pot face gargară de la vârsta de 6 ani.
Administrează-i copilului paracetamol sau ibuprofen, pentru durere. Citește și urmează toate instrucțiunile de pe etichetă. Nu se administrează aspirină copiilor sub 18 ani! Aceasta a fost asociată cu sindromul Reye, o boală gravă.
Oferă-i copilului multe lichide. Băuturile precum ceaiul cald sau supa caldă pot ameliora durerile de gât.
Ține copilul departe de fum. Nu fuma și nu lăsa pe altcineva să fumeze în preajma copilului sau în casă. Fumul irită gâtul.
Pune un umidificator lângă patul copilului sau aproape de acesta. Acest lucru poate ajuta copilul să respire mai ușor.
Inhibă multiplicarea virusurilor și ameliorează durerea de gât
În prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian (faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite) poți apela cu încredere la produsele Dr Phyto.
De primă intenție la primul semn al inflamației mucoasei orofaringiene este LARIDEP® spray oral, ce conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian.
Hialuronatul de sodiu din compoziția LARIDEP® este un polizaharid cu acțiune hidratantă la nivelul mucoasei cavității bucale. Acesta formează un film protector la suprafața mucoasei ducând, astfel, la inhibarea aderenței virale și a pătrunderii în celule.
Laridep® este soluția Dr. Phyto eficientă în prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian, acum și în varianta pentru adulți - Laridep® comprimate de supt!
Spray-ul oral LARIDEP® este eficient în calmarea durerii și a senzației de uscăciune provocate de inflamație. Câteva din ingredientele cheie din LARIDEP® spray oral sunt cimbrul de cultură (ce are acțiune spasmolitică și antiinflamatoare, dar și uleiuri volatile cu efect antimicrobian), echinacea (care consolidează sistemul imunitar, are proprietăți antibacteriene și antivirale), propolisul (cu acțiune antiinflamatoare, dezinfectantă și antivirală), lemnul-dulce (cu acțiune antiinflamatoare și imunomodulatoare) și Acerola (care conține o cantitate crescută de vitamina C, cu proprietăți antioxidante puternice).
În plus, este ușor de administrat și are un gust excelent, îndrăgit de copii.
Iată ce beneficii îți oferă Laridep® spray oral:
LARIDEP® spray oral nu conține alcool, alergeni și gaz propulsor.
BENEFICII:
Reduce inflamația mucoasei orofaringiene;
Inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei;
Calmează durerea și senzația de uscăciune cauzate de inflamație;
Regenerează mucoasa orofaringiană.
Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Copii 3 luni-3 ani: 1 pulverizare de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
Copii peste 3 ani: 2 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
Adulți: 4 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
În faza acută, în primele două zile, se recomandă administrarea produsului din oră în oră.
echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII