Scapă rapid de senzația de greață din preajma sărbătorilor și redă întregii familii bucuria vacanței de iarnă
Prea multe tentații de Crăciun? Se anunță un stomăcel deranjat pentru cel mic, nu?
Consumul de prea mult dulce și preparate grase poate face ravagii în digestia întregii familii, provocând greață și vărsături. Iată câteva remedii la domiciliu pentru a calma problemele digestive din preajma sărbătorilor dar și o soluție ce combate natural senzația de greață și vomă, și care nu trebuie să-ți lipsească din dulapul cu medicamente.
Care este cauza vărsăturilor copilului?
Vărsăturile pot avea mai multe cauze, printre cele mai întâlnite numărându-se infecțiile virale, alergii alimentare, administrarea de medicamente precum antibiotic sau răul de mișcare.
Copiii care vomită pot ajunge foarte ușor la deshidratare, mai ales dacă episoadele de vomă sunt însoțite și de diaree. Semnele de deshidratare sunt lipsa urinării, urină închisă la culoare, plâns fără lacrimi, piele uscată.
Tocmai de aceea este foarte important să îi administrăm copilului săruri de rehidratare, la o oră de la ultimul episod de vomă și treptat, în cantități mici.
Remedii rapide pentru un stomac deranjat
A avea câteva remedii la domiciliu pentru un stomac deranjat poate salva ziua (sau te poate ajuta să treci peste noapte liniștit). Multe dintre ingrediente pot fi găsite în orice bucătărie, iar dacă una nu funcționează, există o listă întreagă de remedii de încercat.
Apă - Oferă-i copilului multă apă pentru a ajuta la spălarea sistemului digestiv și la accelerarea vindecării acestuia. A-ți umple burtica cu apă atunci când ai stomacul deranjat este contra-intuitiv, dar funcționează.
Semințe de fenicul - Folosite mai ales ca plantă culinară, semințele de fenicul pot fi mestecate sau preparate ca ceai (zdrobite mai întâi) pentru a calma stomacul deranjat.
Ceai de mentă - Ceaiul de mentă este un remediu dovedit pentru durerile de stomac. Fierbinte sau rece, îndulcitcu puțină miere și sorbit periodic, până când simptomele dispar.
Apa de orez - Știai că apa de orez ajută la vindecarea vărsăturilor care rezultă din gastrită? Dacă este posibil, dă-i copilul să bea apă de orez alb și vezi magia pe care o face.
Ceai de mușețel - Mușețelul are o dublă sarcină, liniștește stomacul și relaxează corpul, astfel încât copilul să poată dormi.
Ceaiul de lămâie - Ceaiul fierbinte de lămâie, făcut cu sucul de la o jumătate de lămâie și îndulcit cu miere sau nectar de agave, este unul dintre cele mai bune medicamente ale naturii.
Ceai de ghimbir - Rade rădăcină de ghimbir proaspăt în apă fierbinte, înmoaie-o timp de 5 până la 10 minute, strecoar-o și gata. Ghimbirul este un remediu puternic anti-greață. Copiilor s-ar putea să nu le placă...
Ceai de rădăcină de lemn dulce - Ceaiul fierbinte făcut din rădăcină de lemn dulce nu are nevoie de îndulcitor și calmează stomacul.
Cardamom - Amestecă o cantitate mică (1/8 linguriță) de cardamom măcinat în ceai sau lapte cald pentru a calma durerile de stomac.
Iaurt - Iaurtul simplu (bio dacă este posibil) ajută la restabilirea florei intestinale la niveluri sănătoase. Este ușor de digerat pentru majoritatea, iar iaurtul de soia este o alegere bună pentru copiii alergici la lactate.
Pentru a face oricare dintre ceaiurile de plante enumerate mai sus, folosește 1 linguriță de ierburi per cană de apă fierbinte (nu fiartă), acoperă și lasă la infuzat timp de 5 până la 10 minute, strecoară și servește.
Deși niciunul dintre aceste remedii nu este magic sau instantaneu, poate oferi suficientă ușurare pentru a trece peste noapte și pentru a ajuta corpul copilului să se vindece singur.
Emetix® a fost dezvoltat special pentru a combate natural stările de greață și de vomă
Alinan Emetix® și Emetix® comprimate, conțin extract standardizat de ghimbir și vitamina B6.
► Ghimbirul este folosit de secole atât în alimentație, cât și în medicina tradițională, chinezii considerându-l, de altfel, unul dintre cele cinci ingrediente principale în dietoterapie alături de sare, miere, oțet de orez și vin de orez. Acest condiment acționează ca un tonic digestiv, fiind una dintre cele mai eficiente soluții pentru stimularea digestiei. Ghimbirul favorizează trecerea rapidă a conținutului gastric în intestin, îndepărtând astfel una dintre cauzele ce contribuie la apariția disconfortului abdominal după mese.
► Vitamina B6 crește tonusul general al organismului și are acțiune benefică asupra sistemului nervos.
Alinan Emetix® combate natural stările de greață și vomă
Alinan Emetix® are în compoziție gimbir și vitamina B6.
► Ghimbirul, un cunoscut condiment, este folosit și ca tonic digestiv. Prin conținutul său de gingerol, extractul de ghimbir grăbește propulsia conținutului gastric spre intestine îndepărtând astfel una din cauzele ce contribuie la apariția disconfortului abdominal după mesele copioase.
► Vitamina B6 este binecunoscută pentru acțiunea sa benefică asupra sistemului nervos.
Cum se administrează Alinan Emetix
► Copii peste 2 ani: 0.5 ml suspensie la nevoie, dar nu mai mult de 1.5 ml/ zi.
► Copii peste 4 ani: 1 ml suspensie la nevoie, dar nu mai mult de 3 ml/ zi.
► Copii peste 6 ani: 1 ml suspensie la nevoie, dar nu mai mult de 14 ml/ zi.
Administrarea se face cu jumătate de oră înainte de călătorie și poate fi reluată la interval de 4 ore. Mai multe detalii despre Alinan Emetix, aici.
Emetix® comprimate pentru adulți și copii peste 6 ani
Emetix® comprimate are la bază o combinație unică dintre vitamina B6 și extractul de ghimbir standardizat în gingerol, fiind indicat în stări de greață și vomă.
Studiile clinice care au inclus femei însărcinate au permis demonstrarea siguranței utilizării ghimbirului + vitamina B6 pe perioada de sarcină și lipsa efectelor adverse (Borelli 2005; Jenabi Ensieh 2007)
Emetix® comprimate este indicat în stări de greață și vomă, precum:
► răul de mișcare din timpul călătoriilor;
► stările de greață din timpul perioadei de sarcină;
► stările de greață și distensiile abdominale apărute după mesele copioase.
Cum se administrează Emetix® comprimate
► Copii peste 6 ani: 1 comprimat la nevoie, dar nu mai mult de 3 comprimate pe zi.
► Adulți: 2 comprimate la nevoie, dar nu mai mult de 8 comprimate pe zi.
Administrarea se face cu jumătate de oră înainte de călătorie și poate fi reluată la interval de 4 ore.
Comprimatul se înghite ca atare sau se lasă să se dizolve lent în gură.
La copii cu vârstă între 3 și 5 ani poate fi administrat, după prealabila sfărâmare, un comprimat la nevoie, dar un mai mult de 3 comprimate pe zi. Comprimatul sfărâmat se administrează cu puțină apă.