Tusea la copii: când devine aceasta un simptom de temut și cum o tratăm corect

Tusea la copii -  cand devine aceasta un simptom de temut si cum o tratam corect

Tusea la copii: când devine aceasta un simptom de temut și cum o tratăm corect

Pe scurt

  • Ca părinte, tusea copilului te poate face să te simți neliniştit. Cu toate acestea, o tuse ocazională nu înseamnă întotdeauna că există o problemă. Tusea protejează corpul copilului eliminând mucusul, substanțele iritante și infecțiile din tractul respirator.

     

    Copiii pot tuși de mai multe ori pe zi sau pot avea episoade de tuse care durează până la câteva săptămâni dacă au infecții virale. Cu toate acestea, tusea care durează mai mult de două până la trei săptămâni ar trebui să te determine să mergi la medic.

Tusea acută la copii, cu durată de două săptămâni sau mai puțin

Majoritatea copiilor au perioade scurte repetate de tuse din cauza infecțiilor virale ale tractului respirator superior, cum ar fi răceala comună. Copiii preșcolari sănătoși aflați în grădiniță pot avea până la 8-10 infecții respiratorii virale cu tuse în fiecare an, fiecare durând aproximativ 10 zile.

Rareori, tusea apare din cauza unui corp străin aflat în căile respiratorii. Acest lucru poate apărea după un episod de sufocare, dar uneori episodul de sufocare ar putea să nu fie observat, în special la copiii mai mici. Consultă rapid medicul.

Tusea cronică la copii

Există multe cauze diferite pentru tusea persistentă sau cronică la copii, de exemplu:

 Astmul - Majoritatea copiilor cu astm bronșic au căile respiratorii inflamate sau umflate, ceea ce provoacă de obicei respirație șuierătoare. Dar uneori singurul simptom este o tuse care este agravată de infecțiile virale sau această tuse are loc în timp ce copilul doarme sau poate fi declanșată de exerciții fizice și aer rece.

 Rinita sau o infecție a sinusurilor (sinuzita) - Acestea pot produce tuse cronică. De obicei sunt prezente alte simptome, dar uneori singurul simptom pe care îl observi este tusea.

 Afecțiuni ale stomacului și esofagului - La unii copii, cauza tusei cronice este lichidul din stomac care se deplasează înapoi în gât. Acest lucru se numește „reflux” și poate apărea fără alte semne, fără arsuri la stomac.

 Infecții post-virale - După ce au avut o infecție respiratorie virală, copiii sănătoși pot avea o tuse care durează săptămâni întregi. Nu există un tratament specific pentru această tuse, care în cele din urmă dispare.

 Infecția bacteriană a căilor respiratorii inferioare - Bacteriile, uneori, pot infecta căile respiratorii inferioare și pot provoca iritații și tuse.

 Un corp străin inhalat - Corpurile străine, cum ar fi jucăriile și alimentele, pot fi inhalate accidental la orice vârstă, dar cel mai frecvent apare la vârsta de 2 până la 5 ani. Astfel tusea poate să persiste multe săptămâni sau chiar luni până când este descoperită cauza.

 Tusea de „obișnuită” - Aceasta este o tuse persistentă care nu are o cauză fizică clară. Ocazional persistă după o simplă infecție respiratorie virală. Tusea este de obicei uscată, repetitivă, și apare de obicei numai când copilul este treaz, nu când doarme. Un tic neuromuscular poate provoca, de asemenea, acest tip de tuse.

 Tuse iritantă - Expunerea la fumul de tutun și la alți poluanți (fum și evacuare de la arderea lemnului, poluarea aerului și evacuarea vehiculelor) poate duce la tuse și poate agrava tusea asociată cu astmul sau rinita.

Ce se întâmplă dacă copilul meu varsă în timp ce tușește?

Copiii pot tuși atât de mult încât să vomite. Vărsăturile pot fi cauzate și de mucusul care se scurge în stomac. Nu te alarma de acest lucru decât dacă vărsăturile nu se opresc sau sunt însoțite de o febră mare.

Dacă copilul varsă, este important să fii atent la semne de deshidratare, cum ar fi lipsa urinării, gură uscată sau lipicioasă, piele palidă sau rece, iritabilitate.

Când trebuie să mergi cu copilul la medic

Vestea bună este că, de obicei, tusea este pur și simplu modul în care corpul copilului procesează o boală, dar există momente când ar trebui să soliciți asistență medicală.

Adresează-te medicului dacă tusea copilului nu dispare după câteva săptămâni sau dacă implică, de asemenea, oricare dintre acestea:

 tuse cu flegmă groasă, galben-verzuie;
 respiraţie şuierătoare;
 febră;
 dificultăți de respirație;
 leșin;
 umflarea gleznelor sau pierderea în greutate.

Solicită asistență de urgență dacă copilul:

 se sufocă sau varsă des;
 are dificultăți de înghițire;
 are o tuse cu sânge sau are o culoare roz;
 experimentează dureri în piept.

Calmează tusea rapid cu ajutorul TUSSODEP® sirop

Dacă copilul dumneavoastră tușește în timpul zilei după o infecție respiratorie virală, de obicei nu are nevoie de niciun tratament specific – mai ales dacă dispare în una sau două săptămâni.

Principalul tratament pentru tusea cronică ar trebui să se bazeze pe cauza de bază. Această căutare a cauzei implică de obicei o vizită la medicul pediatru sau medicul de familie.

Cu TUSSODEP® sirop copilul scapă natural și rapid de tusea chinuitoare! Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, siropul TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea fără a-i inhiba rolul fiziologic si asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului, făcându-l mai ușor de eliminat.

Tusea este un mecanism de apărare al organismului, prin care încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să nu fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră, echinacea, protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea. Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 45.14 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII