Cele mai frecvente 5 boli ale sezonului rece și modalități de a le preveni

Cele mai frecvente 5 boli ale sezonului rece si modalitati de a le preveni

Cele mai frecvente 5 boli ale sezonului rece și modalități de a le preveni

Pe scurt

  • Când se apropie vremea rece, apare și tusea, răceala, dar și alte boli frecvente pe care încercăm cu toții să le evităm.

     

    Află de ce se îmbolnăvesc copiii iarna, care sunt cele mai frecvente 5 boli și modalitățile de a le preveni cu succes.

De ce se îmbolnăvesc copiii iarna?

Deși boli precum răceala și gripa apar mai frecvent în lunile de iarnă, motivele nu sunt întotdeauna simple. Un mit este că vremea rece te poate îmbolnăvi, dar nu este adevărat. Frigul în sine nu provoacă boala. Cu toate acestea, când este mai frig afară, copiii tind să petreacă mai mult timp împreună în interior, pasând cu ușurință germenii și infecțiile.

Unii viruși se dezvoltă și se pot răspândi chiar mai bine la temperaturi scăzute și o umiditate mai mică. Mucoasa nazală poate fi mai uscată și mai lipicioasă în timpul lunilor de iarnă, iar acest lucru poate duce la contractarea bolilor cu o ușurință mai mare. În cele din urmă, dacă somnul regulat sau obiceiurile alimentare sunt întrerupte în timpul lunilor de iarnă, sistemul imunitar poate deveni mai vulnerabil și mai puțin eficient în combaterea infecțiilor.

Boli comune în timpul iernii

În această perioadă a anului, există adesea câțiva vinovați în spatele simptomelor copiilor. Iată câteva informații importante despre bolile obișnuite de iarnă și sfaturi pentru a menține copiii, dar și întreaga familie sănătoasă.

1. Infecția cu Coronavirus (COVID-19)

COVID-19 este o boală respiratorie contagioasă care poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv tuse și febră. Copiii pot lua COVID-19 în orice moment al anului, inclusiv în lunile de iarnă. Odată cu răspândirea unor variante foarte contagioase de COVID-19, este important să urmărești cu atenție simptomele și să iei măsuri pentru a preveni infecția.

Nu este deloc ușor să faci diferența dintre COVID-19 și o răceală sau o infecție a căilor respiratorii superioare fără testare. Din acest motiv, cel mai bine este să testezi copilul dacă are simptome sau a fost expus la COVID-19.

Cel mai bun mod de a preveni COVID-19 este ca toți cei eligibili să se vaccineze. Spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștilor de protecție și evitarea aglomerației pot ajuta, de asemenea, la prevenirea răspândirii bolii.

Adresează-te medicului pediatru dacă: copilul are febră sau frisoane, tuse, dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare sau corporale, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, durere în gât, congestie sau rinoree, greață/ vărsături sau diaree. Copilul ar trebui să fie testat pentru COVID-19 dacă se confruntă cu o combinație a oricăruia dintre aceste simptome, mai ales dacă a fost expus la cineva care are COVID-19.

2. Virusul respirator sincițial (VRS)

Virusul respirator sincițial - sau VRS - este o infecție virală respiratorie comună care, la copiii cu vârsta sub 2 ani, provoacă bronșiolită. Deși diferiți viruși pot provoca bronșiolită, VRS este una dintre cele mai frecvente cauze, ceea ce înseamnă că VRS poate fi grav la sugari.

Simptomele includ tuse, febră, congestia căilor aeriene superioare, cum ar fi congestia nazală și respirația șuierătoare, rinoree, respirație rapidă.

La nou-născuți, în prima lună de viață, VRS poate provoca chiar apnee, care este o întrerupere sau o pauză inexplicabilă a respirației.

Simptomele VRS încep de obicei lent în primele 1-2 zile, apoi se agravează între zilele 3-7 și pot dura până la două săptămâni, deși unii copii vor avea simptome până la trei săptămâni.

Pentru a ajuta la atenuarea simptomelor, părinții pot folosi o seringă cu bulb, picături cu soluție salină pentru a elimina fluidele nazale și un vaporizator pentru a menține aerul umed și pentru a facilita respirația.

3. Gripa

Gripa este un virus respirator foarte contagios. Debutul gripei este adesea brusc și asociat cu următoarele simptome:

febră mare (între 39-40°C);
tuse;
rinoree;
congestie nazală;
dureri musculare sau corporale;
conjunctivită ușoară (ochi roșii sau iritați);
posibile vărsături/diaree la copii.

Dacă simptomele gripei sunt detectate devreme, un medicament antiviral poate fi de ajutor. Acest medicament funcționează cel mai bine atunci când este administrat în primele 48 de ore de simptome, doar la recomandarea medicului. Vaccinul antigripal este cel mai bun mod de a preveni gripa și de a minimiza complicațiile.

4. Răceala comună

Răceala este o infecție virală asociată de obicei cu simptome mai ușoare; cu toate acestea, copiii pot avea o febră scăzută la începutul bolii. Deși răcelile apar mai des în lunile de iarnă, ele există pe tot parcursul anului. Mulți viruși diferiți pot provoca o răceală, care poate dura 5-14 zile.

Simptomele unei răceli comune includ congestie nazală sau rinoree, tuse, durere de gât, febră. Vărsăturile și diareea, de obicei, nu însoțesc o răceală.

Atunci când un copil are o răceală obișnuită, este important să-i oferi confort și sprijin. Ajută-l să rămână hidratat și asigură-te că se odihnește din plin.

5. Amigdalita acută streptococică

Amigdalita acută streptococică este o infecție cauzată de o bacterie (Streptococ). Este mai frecventă în timpul toamnei, iernii și primăverii. Este deosebit de frecventă la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani.

Simptomele amigdalitei acute streptococice pot include durere de gât, dificultăți la înghițire, febră, dureri de stomac sau chiar de cap.

Tusea și rinoreea nu însoțesc amigdalita acută streptococică.

Există complicații potențiale ale acestui diagnostic, cum ar fi abcesul gâtului, abcesul retrofaringian și, mai rar, febra reumatică. Dacă copilul are streptococ, tratamentul este foarte important.

Cum prevenim îmbolnăvirea copiilor pe timp de iarnă

Există câteva măsuri preventive pe care le poți lua pentru a reduce riscul de îmbolnăvire a copilului pe timp de iarnă:

Spălarea mâinilor frecvent.
Rămâi la zi cu vaccinările anuale.
Oferă-i copilului alimente sănătoase și multă apă.
Odihna și somnul nu trebuie să lipsească.
Ține copilul acasă dacă nu se simte bine, pentru a preveni răspândirea germenilor.

Prin urmare, mai ales în lunile reci, atenție la o alimentație echilibrată și la un aport suficient de biofactori vitali: vitamina D3, zinc și vitamina C - sistemul imunitar vă va răsplăti!

Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.

Descoperă acum noul fortIMMUNO® Kids plicuri orodispersabile, soluția naturală și complexă de la Dr. Phyto care, datorită combinației eficiente de Lactoferină, Vitamina C, Vitamina D3 și Zinc, contribuie la protejarea imunității celor mici!

Lactoferina prezentă în compoziția fortIMMUNO este eficientă în sistemul de apărare al organismului, acționând ca o barieră în calea virusului SARS-COV-2, a carui aderență va fi diminuată și, astfel, nu ne vom contamina cu acest virus, sau cel puțin cantitatea de material viral va fi mult scazută și atunci și simptomatologia va fi mai ușoară! Aceasta este o proteină funcțională cu numeroase roluri biologice în corpul uman, având efect antibacterian și antiviral.In contextul pandemiei SARS-COV-2, mai multe universități din Europa și Asia au publicat un numar de peste 17 studii, care au concluzionat că lactoferina are un mecanism competitiv cu virusul SARS-COV 2.

Comandă online la un preț avantajos Kitul de imunitate - 3x fortIMMUNO® KIDS

fortIMMUNO® capsule pentru adulți și copiii de peste 12 ani, conține o combinație eficientă de Quercetină, Lactoferină, vitaminele C, D3 și Zn, atât de importantă în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2. Află mai multe despre fortIMMUNO® capsule aici >>

fortIMMUNO® Kids este indicat în:

✅ menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, în perioade de vulnerabilitate crescută;
✅ profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ în cazuri de imunodeficiență temporară;
✅ în perioadele de convalescență.
Poate fi administrat la copii, începând de la vârsta de 3 ani, și în plus, are un gust plăcut.

FORTIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE: Citeste prospectul | Cumpara online


Iată ce beneficii îți oferă fortIMMUNO® Kids:

✅ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
✅ Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
✅ Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
✅ Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge;
✅ Tonifică organismul în perioadele de convalescență.

Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2

Imunodeficiență

În perioadele de convalescență

Cumpara FORTIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE 41.30 lei

ADMINISTRARE

1-3 ani – 1/2 plic/zi

3-6 ani – 1 plic/zi

6-12 ani – 2 plicuri/zi

În prevenție:

10 zile/lună timp de 3 luni

În faza acută:

7-10 zile

În faza de consolidare:

10-14 zile

Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; Vitamina D3 (colecalciferol)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII