Hiperactivitatea puiului tău este un impediment pentru o vacanță liniștită? Nu și cu ajutorul acestui aliat!

Hiperactivitatea puiului tau este un impediment pentru o vacanta linistita? Nu si cu ajutorul acestui aliat!

Hiperactivitatea puiului tău este un impediment pentru o vacanță liniștită? Nu și cu ajutorul acestui aliat!

Pe scurt

  • Vacanțele ar trebui să fie distractive, nu?!? Adevărul este că vacanțele nu sunt întotdeauna perfecte. De fapt, pot fi de-a dreptul epuizante și stresante, mai ales când apare hiperactivitatea la orizont.

     

    Dar nu trebuie să fie așa! Cu aceste sfaturi sigure de călătorie, toată familia se va bucura de vacanță!

Cum să recunoști ADHD

În timp ce unii copii se mulțumesc să coloreze ore întregi sau să se joace în liniște cu niște cuburi jumătate de zi, alții par să nu stea nemișcați nici două minute, mai ales într-o vacanță. Ei se agită, sar, și literalmente se cațără pe pereți de cele mai multe ori. Cineva s-ar putea grăbi să sugereze că un copil energic are o tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Dar acesta nu este singurul motiv pentru care un copil poate fi hiperactiv.

Aproximativ 9% dintre copii au ADHD, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.(1) ADHD este o afecțiune neurobiologică care provoacă simptome precum impulsivitate, afectarea concentrării și o activitate crescută. Simptomele ADHD legate de hiperactivitate descrise în Manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor de sănătate mintală (DSM) includ:

 Dificultatea de a sta nemișcat; zvârcolindu-se continuu și mișcând picioarele și mâinile sau stând în picioare și mișcându-se atunci când alții sunt așezați.
 Alergatul sau escaladarea diverselor obiecte la momente nepotrivite.
 A nu putea participa calm la activități de joacă.
 A vorbi în mod constant, ceea ce poate cauza probleme la școală și în mediile sociale.
 Dificultatea de a face cu rândul o activitate/joc.
 A întrerupe alte persoane.

Discută cu medicul pediatru dacă unele simptome par a indica ADHD. Deși nu există un test specific pentru această afecțiune, un medic pediatru poate efectua o evaluare și poate trimite copilul pentru o evaluare suplimentară, dacă este necesar. Dacă ADHD este diagnosticat, există tratament disponibil (care poate include sau nu medicamente).

Cauzele hiperactivității non-ADHD

Nu toți copiii agitați au ADHD. Uneori, alte cauze stau la baza nivelului ridicat de activitate al copilului:

 Stresul - copiii devin adesea hiperactivi atunci când se confruntă cu un eveniment stresant. Chiar și schimbările pozitive pot crea mult stres unui copil. De aceea, asigură-te că puiul tău are o rutină consecventă și previzibilă.

 Probleme de sănătate mintală - caută ajutor profesional. Tratamentul poate reduce o gamă largă de simptome, inclusiv hiperactivitatea.

 Starea medicală - o tiroidă hiperactivă, de exemplu, poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv anxietate și hiperactivitate. Dar există și alte probleme genetice care pot duce la creșterea activității. Discută cu medicul pediatru despre simptomele copilului.

 Lipsa exercițiului fizic - copiii ar trebui să fie activi și energici. Fără suficient exercițiu, se vor lupta să stea nemișcați. Neavând ocazia de a alerga și de a se juca, se poate agrava hiperactivitatea.

 Lipsa somnului - fie că este vorba de un pui de somn pierdut la amiază sau de o oră târzie de culcare, un copil obosit din cauza lipsei de somn poate părea mai sprinten ca niciodată.

Deși este normal ca cei mici să aibă multă energie, hiperactivitatea poate interfera cu viața lor. Copiii trebuie să poată sta nemișcați suficient de mult pentru a învăța, de exemplu. Dar este important să te asiguri că ai așteptări realiste de la copilul tău.

Ghid de călătorie prietenos cu hiperactivitatea

Am început articolul cu o notă de vacanță, am continuat prin a explica posibilele cauze ale hiperactivitatii, dar acum, ce faci? Ai dreptul la o vacanță liniștită. Ai muncit incredibil de mult pentru această săptămână prețioasă departe de stresul cotidian. Așa că nu renunța la ea din cauza hiperactivității copilului, el nu are nicio vină de ceea ce simte să facă și își dorește cu aceeași ardoare să aibă o vacanță de neuitat. Iată câteva sfaturi foarte utile de călătorie:

1. Alege locul potrivit de vacanță

Dacă nu călătorești pentru a vă vizita familia, alege o destinație care se potrivește intereselor copilului. Asigură-te că locația include activități de care toată lumea se poate bucura. Implică copilul în procesul de planificare.

2. Fă introduceri și setează așteptări clare

Dacă veți sta la rude în timpul vacanței, arată-i copilului poze cu acestea, spune-i povești despre ei pentru a atenua anxietatea față de oamenii noi și pentru a-l face să se simtă mai confortabil odată ce ajunge acolo. De asemenea, pregătește-ți rudele explicându-le comportamentul copilului, astfel încât acestea să înțeleagă mai bine orice probleme se vor ivi.

3. Stabilește reguli pentru drum

Regulile obișnuite de comportament se vor aplica chiar și în vacanță, dar copilul trebuie să știe asta foarte clar. Apoi, adaugă reguli suplimentare doar pentru călătorie.

4. Pregătirea pentru aeroport

Dacă zburați, îmbrăcați-vă corespunzător pentru a ușura trecerea de securitatea și oferă-i copilului o geantă Ziplock, pentru a nu-și pierde obiectele golite din buzunar. Folosește timpul înainte de îmbarcare pentru a-i consuma energia suplimentară plimbându-vă prin aeroport. Pune o copie a itinerarului și a numărului de telefon mobil în buzunarul copilului, pentru orice eventualitate.

5. Împachetează o geantă de divertisment

Împachetează o geantă de divertisment pentru copil și pune-l să te ajute, aleagând articole precum cărți, puzzle-uri și jocuri preferate de drum. Nu uita de gustări. Dacă copilul tău nu se poate opri din vorbit, dă-i un magnetofon cu care să vorbească și să facă un jurnal verbal al călătoriei. Utilizează o diagramă de recompense care arată regulile de drum.

6. Menține rutina de somn

Copiii obosiți sunt copii nervoși, iar faptul că nu dorm suficient poate exacerba simptomele hiperactivității. S-ar putea să rămână treaz mai târziu în vacanță, dar încearcă să nu de depărtezi prea mult de orele normale de culcare, ori de câte ori este posibil.

Soluția naturală și delicată pentru puiul tău agitat

Pentru micuții hiperactivi, Dr. Phyto a creat siropul ANSIODEP®, care conține extracte din plante standardizate din tei, mușețel, mac californian și floarea pasiunii cu acțiune demonstrată în stări de agitație și tulburări de somn.

Siropul ANSIODEP® este soluția naturală și delicată pentru puiul agitat. Acesta este indicat în: tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, tratamentul stărilor de agitație, tratamentul tulburărilor de somn.

De primă intenție pentru calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi. Vacanță placută dragi părinți!


BENEFICII

 Reduce stările de agitație la copii, favorizând somnul;

 Scade nivelul de agitație și hiperactivitate;

 Susține somnul natural, fără a genera somnolență;

 Nu creează dependență.

 

Tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, la copii

Tratamentul stărilor de agitație

Tratamentul tulburărilor de somn

Cumpara ANSIODEP ® sirop 150 ml| 46.20 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la nevoie

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la nevoie

Adulți: 10-20 ml pe zi, la nevoie

Ca adjuvant în tratamentul tulburărilor de somn se recomandă a se administra cu 30 de minute înainte de culcare.

Recomandări de administrare

Se recomandă administrarea pe o perioadă de 3 luni, sau la nevoie până la remiterea simptomatologiei.

suc concentrat de prune (Prunus domestica), tei (Tilia platyphyllos)/(2:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), mac californian (Eschscholtzia californica)/(3-4:1), floarea pasiunii (Passiflora incarnata)/(5-6:1), portocală dulce (Citrus sinensis).

* extracte standardizate

ANSIODEP® sirop nu conține zahăr și gluten.

Teiul

Are acțiune calmantă și relaxantă și susține somnul natural. Este folosit cu succes în cazuri de agitație, anxietate și hiperexcitabilitate sau la pacienți cu simptome de somatizare a anxietății. Este foarte utilizat în pediatrie întrucât nu are efecte adverse tipice anxioliticelor de sinteză, cum ar fi dependența, somnolența pe timpul zilei.

Mușețelul

Are acțiune anxiolitică, sedativă și spasmolitică datorită apigeninei, favorizând somnul, la copii. Noaptea induce un somn restaurator, iar în timpul zilei contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate și nervozitate.

Macul californian

Acțiunea sedativă și analgezică este datorată protopinei, principalul alcaloid, în timp ce fitocomplexul din macul californian inhibă parțial activitatea enzimelor care degradează endorfinele, stimulând astfel acțiunea biologică a enkefalinelor și beta-endorfinelor. Studiile clinice au mai demonstrat că extractele hidroalcoolice ale acestuia inhibă degradarea enzimatică a catecolaminelor și sinteza adrenalinei, ca și activitatea dopamin-betahidroxilazei, monoaminoxidazei B și diaminoxidazei, menținându-se un nivel crescut al catecolaminelor în creier, fără a cauza senzație de oboseală la trezire.

Florarea pasiunii

Este eficientă în tratamentul stărilor de agitație. Datorită flavonoidelor și alcaloizilor, are proprietăți sedative, anxiolitice și antispastice. Studiile indică faptul că poate influența receptorii acidului gamma-aminobutiric (GABA) de la nivelul creierului.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII