La mare sau la munte cu familia: Trusa esențială de prim-ajutor
O trusă de prim-ajutor este esențială într-o călătorie
O trusă de prim-ajutor este un element important pe care este bine să îl ai la îndemână, ca părinte, mai ales atunci când călătorești cu copilul/copiii, pentru că oricând pot apărea situații neprevăzute atunci când cabinetul medicului nu e tocmai aproape.
Să recunoaștem, cu toții am pățit-o: fie cel mic s-a julit la genunchi, fie a atins iederă otrăvitoare în timp ce explora natura din jur, fie l-au pișcat țânțarii... toate aceste experiențe sunt destul de neplăcute și aduc disconfort. Un episod de acest fel te prinde scotocind în rucsac, sperând că vei găsi ceva util. În acest caz, o trusă de prim-ajutor de vacanță bine aprovizionată este tot ce ai nevoie.
Multe mini „urgențe” în aer liber, în general, nu pun viața în pericol, dar sunt mult mai ușor de gestionat atunci când ești echipat/ă corespunzător.
Trusa de prim-ajutor pentru întreaga familie
Pentru că fiecare familie are nevoi și preocupări sau activități diferite, cele mai multe truse de prim-ajutor gata pregătite nu conțin toate articolele de care ai putea avea tu nevoie. În plus, unele truse sunt pur și simplu prea mari și nu le poți strecura în bagajul deja neîncăpător pentru lucrurile de care are nevoie întreaga familie în vacanță.
De aceea, indicat este să îți pregătești singur/ă trusa de prim-ajutor, deoarece tot ce vei pune în ea va fi pliat pe nevoile familiei tale. De exemplu, dacă ai copii care au alergii severe la înțepăturile de insecte, va trebui să ții cont de asta. Dacă ai un temerar pe bicicletă, atunci s-ar putea să fie nevoie să ai pansamente suplimentare și bandaje. Ia mereu în considerare circumstanțele speciale în care te vei afla.
Ce ar trebui să ai în trusa de prim-ajutor?
În primul rând, evaluează care sunt activitățile voastre de familie (la munte, la mare etc.) Trusa de prim-ajutor ar trebui să conțină ceea ce ai nevoie pentru a gestiona rapid afecțiuni și răni minore. Aceasta va include o varietate de lucruri, dar nu trebuie să iei după tine întreg dulapul de medicamente, ci strictul necesar și esențial.
Trusa de prim-ajutor ar trebui să conțină următoarele articole:
Mai întâi, o cutie mică sau o geantă cu fermoar. Apoi, adaugă în ea articolele din lista de mai jos, folosind recipiente de dimensiuni de călătorie sau eșantioane, atunci când este posibil, pentru a economisi spațiu. Iată tot ce ar trebui să includă trusa ta de prim-ajutor, astfel încât să fii pregătit/ă pentru orice problemă medicală minoră.
Articole de prim-ajutor de bază
Niciun kit de urgență de călătorie nu este complet fără aceste elemente de bază:
Șervețele antibacteriene: șervețelele care ucid germenii pot fi utile pentru curățarea instrumentelor și a mâinilor.
Dezinfectant pentru mâini: înainte de a atinge orice tăietură sau zgârietură, utilizează un dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool.
Mini-pungi cu gheață instant: aceste pachete de unică folosință se răcesc rapid pentru a ameliora loviturile, vânătăile și arsurile minore.
Calmant pentru dureri de cap sau entorse.
Foarfece: s-ar putea să ai nevoie de acest instrument pentru a tăia tifon, bandaje sau pentru a deschide pachetele de medicamente - dar dacă vei călători cu avionul, asigură-te că le împachetezi în bagajul de cală.
Bandaj autoadeziv: înfășoară genunchii, gleznele sau alte leziuni cu un bandaj autoadeziv, care nu necesită alte instrumente.
Termometru: verifică dacă copilul are febră cu ajutorul unui termometru de încredere și curăță-l cu un șervețel antibacterian după folosire.
Pensete: instrumente esențiale pentru îndepărtarea acelor de pe urma înțepăturilor, așchiilor și căpușelor.
Articole esențiale pentru problemele pielii
Pune aceste elemente în trusa de urgență de călătorie pentru a avea grijă de accidentele cutanate:
Gel calmant: alege un gel calmant cum ar fi unul pe bază de arnică, foarte util în cazul echimozelor, contuziilor sau chiar oboselii musculare.
Antiseptic: un antiseptic sub formă de spray sau șervețele este perfect pentru curățarea murdăriei și a germenilor de la tăieturi și zgârieturi minore.
Loțiune de calamină: aceasta poate ameliora simptomele cauzate de iedera otrăvitoare, urticarie și alte afecțiuni pruriginoase.
Tifon: alege tampoane de tifon și o rolă de tifon pentru leziuni mai mari care necesită mai mult decât un simplu bandaj.
Leucoplast tip bandă: vei avea nevoie pentru a fixa tifonul.
Medicamente pentru problemele digestive în timpul călătoriilor
Nimănui nu-i place să aibă probleme digestive - și este și mai rău când ești departe de casă. Fii pregătit cu aceste articole:
Antiacide: acestea vor combate arsurile la stomac sau indigestia ușoară.
Medicamente anti-diaree: remediile pentru diaree sunt o soluție rapidă dacă suferi de diareea călătorului. Nu uita sărurile de rehidratare!
Laxative: acestea sunt mereu utile în caz de constipație.
Medicamente pentru răul de mișcare: chiar dacă tu sau copilul nu sunteți predispuși la rău de mișcare, păstrează câteva tablete în trusă pentru orice eventualitate. Fii conștient/ă de faptul că unele pot provoca somnolență (nu e cazul acadelelor pentru copii)!
Trusa de prim-ajutor pentru probleme respiratorii
Strănutul și tusea sunt o problemă când călătorești. Dacă familia ta are acest tip de simptome, iată ce nu trebuie să îți lipsească din trusă:
Antihistaminice: loratadina sau difenhidramina pot fi utile pentru alergiile sezoniere.
Medicamente pentru ameliorarea răcelii: ia siropuri/pastile pentru a ajuta la calmarea simptomelor specifice răcelii.
Spray nazal cu soluție salină: acesta curăță ușor nările pentru o oarecare ameliorare în cazul alergiilor și congestiei.
Cum să te pregătești pentru o călătorie
Înainte de călătorie, consultă-te cu medicul de familie. Asigură-te că toți membrii familiei sunt la curent cu vaccinurile sau alte asistențe medicale preventive. Dacă ai nevoie de rezerve pentru orice medicamente eliberate pe bază de rețetă, acum este momentul să le obții.
Cu puțină planificare și o geantă bună (cu fermoar), poți să călătorești liniștit/ă, știind că vei putea face față cu brio loviturilor, vânătăilor, cucuielor sau altor afecțiuni minore ce s-ar putea ivi de-a lungul vacanței.