Copilul are nasul înfundat și strănută? Atunci află mai multe despre rinita alergică

Copilul are nasul infundat si stranuta? Atunci afla mai multe despre rinita alergica

Copilul are nasul înfundat și strănută? Atunci află mai multe despre rinita alergică

Pe scurt

  • Rinita este o reacție care are loc la nivelul ochilor, nasului, gâtului, și apare atunci când alergenii din aer declanșează eliberarea de histamină și alte substanțe chimice în organism. În mod normal, alergenii sunt inofensivi. Dar atunci când o persoană are alergii, organismul crede că acești alergeni sunt dăunători și îi atacă. Celulele speciale numite mastocite eliberează substanțe chimice, inclusiv histamina. Substanțele chimice irită țesutul nazal din apropiere, iar acest lucru provoacă simptome de alergie nazală.

Ce cauzează rinita alergică la un copil?

Rinita alergică poate apărea pe o bază sezonieră sau pe tot parcursul anului. Adesea există un istoric familial de rinită alergică, eczemă, astm sau alergie alimentară. Cele mai frecvente cauze ale rinitei alergice la copii sunt:

 Polenul copacilor, ierbii, florilor sau buruienilor (de exemplu, ambrozia).
 Sensibilitate la sporii de mucegai din aer.
 Acarieni din praful de casa (saltele, covoare, etc.).
 Scuame/păr de animale.

Mirosurile puternice și fumul de tutun pot provoca simptome similare cu rinita alergică, dar aceste substanțe sunt iritante, nu alergene.

Rinita nonalergică în schimb, implică strănutul cronic sau congestionarea nasului, fără o cauză aparentă. Simptomele rinitei nonalergice sunt similare cu cele ale febrei fânului (rinitei alergice), dar fără niciuna dintre simptomele obișnuite ale unei reacții alergice.

Rinita nonalergică poate afecta copiii și adulții, dar este mai frecventă după vârsta de 20 de ani. Factorii declanșatori simptomelor rinitei nonalergice variază și pot include anumite mirosuri sau iritanți în aer, schimbări de vreme, unele medicamente, anumite alimente și afecțiuni cronice de sănătate.

Ce copii sunt expuși riscului rinitei alergice?

Copiii cu alte boli alergice (cum ar fi eczema, alergia alimentară și astmul) sunt mai susceptibili de a avea și rinită alergică. Majoritatea copiilor cu astm bronșic au și rinită alergică. Pentru acești copii, alergenii sunt o cauză comună a crizelor de astm. Copiii ai căror părinți au alergii prezintă, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta alergii.

Controlul alergiilor poate ajuta la controlul astmului și eczemei ​​la unii copii.

Care sunt simptomele rinitei alergice la un copil?

Fiecare copil poate experimenta diferite simptome, iar cele mai comune includ:

 Strănutul.
 Nasul înfundat.
 Nasul care curge.
 Mâncărimea nasului, gâtului, ochilor și urechilor.
 Sângerări nazale.

Simptomele rinitei alergice se ameliorează ocazional în timp, dar acest lucru poate dura mulți ani și este puțin probabil ca afecțiunea să dispară complet.

Copiii cu rinită alergică pe tot parcursul anului pot avea, de asemenea, următoarele simptome:

 Infecții ale urechii care continuă să revină.
 Sforăit.
 Respirație pe gură.
 O linie sau cută peste podul nasului, cauzată de ștergerea frecventă a nasului.

Simptomele rinitei alergice pot arăta precum alte afecțiuni sau probleme de sănătate, de aceea, discută întotdeauna cu medicul pentru un diagnostic corect.

Cum este diagnosticată rinita alergică la un copil?

În cele mai multe cazuri, medicul va pune diagnosticul pe baza unui istoric complet de sănătate și a unui examen fizic la care poate observa, de asemenea:

 Cearcăne sub ochi.
 Cute sub ochi.
 Țesut inflamat în interiorul nasului.

Dacă acesta este cazul, atunci medicul poate recomanda vizita la un medic alergolog, care este instruit să facă teste de alergie cutanată.

Ar trebui discutat cu medicul dacă:

 Simptomele copilului se agravează.
 Apar simptome noi.

Cum se tratează rinita alergică la un copil?

Rinita alergică din copilărie a fost adesea omisă și greșit înțeleasă. Aceasta poate avea comorbidități semnificative, efecte adverse asupra calității vieții și a performanței educaționale și poate evolua spre astm sau poate înrăutăți controlul astmului existent. Diagnosticul precis și tratamentul eficient sunt importante.

Cu toate acestea, tratamentul va depinde de simptomele copilului, de vârsta și de starea generală de sănătate. Va depinde și de cât de gravă este starea sa.

Opțiunile de tratament pot include:

 Antihistaminice.
 Spray-uri pentru nas.
 Decongestionante.
 Medicamente pentru simptomele astmului.
 Injecții pentru alergii.

Ce pot face pentru a preveni rinita alergică la copilul meu?

Experții nu știu cum să prevină dezvoltarea rinitei alergice, dar poți ajuta la prevenirea simptomelor prin:

 Controlul mediului înconjurător al copilului, cum ar fi utilizarea aerului condiționat în timpul sezonului de polen. Mare atenție la filtre, acestea trebuie curățate periodic.
 Evitarea zonelor în care există mult praf, acarieni, mucegai.
 Evitarea contactului cu animalele de companie.

Prevenția este secretul unei stări bune de sănătate

Copiii sunt deosebit de sensibili la efectele secundare ale decongestionantelor și pot prezenta reacții adverse foarte puternice, precum agitație, confuzie, halucinații, letargie și ritm cardiac rapid. Gama de produse Phytodep poate fi de un real ajutor în acest caz.

RINODEP® spray nazal - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este RINODEP® spray nazal - un spray cu apă de mare concentrată, bogată în săruri minerale și micronutrienți, utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar. Acesta conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA).

Acesta conține coacăz negru, perilla, gălbenele, măceș, arin negru, apă de mare concentrată, brad alb și mangan, toate ajutând la prevenția complicațiilor bacteriene dar și în tratamentul sindromului descendent. Acestea reduc inflamația alergică, inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa, acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind utile în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice, dar sunt eficiente și în rinofaringite recurente cât și in stări inflamatorii ale tractului respirator superior cauzate de alergii.

În urma analizării simptomelor copilului, poți alege RINODEP® spray nazal.

Beneficii RINODEP® spray nazal:

 Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși.
 Combate natural congestia nazală.
 Previne apariția complicațiilor bacteriene.
 Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP® spray nazal | 41.80 lei

Copii cu vârsta de peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară, de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 pulverizări în fiecare nară, de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator.

Perilla

Reduce inflamația alergică și este utilă în tratamentul astmului bronșic.

Gălbenelele

Inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa. Au acțiune emolientă, hidratantă și de reepitalizare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Arinul negru

Acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind util în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice.

Apa de mare concentrată

Este bogată în săruri minerale (calciu, magneziu) și micronutrienți (fier, cupru, mangan, zinc și seleniu), utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar.

Bradul alb

Acționează sinergic cu cele din măceș și coacăz negru fiind eficient în rinofaringite recurente și stări inflamatorii ale tractului respirator superior datorate alergiilor.

Manganul

Este un micronutrient util în tratamentul stărilor alergice ca rinită și hipersensibilitatea tractului respirator superior.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII