Bebe e constipat? 5 sfaturi practice care pot schimba situația

Bebe e constipat? 5 sfaturi practice care pot schimba situatia

Bebe e constipat? 5 sfaturi practice care pot schimba situația

Constipația la bebeluși este una din cele mai frecvente panici ale mămicilor. Multe mămici cred că dacă bebelușul nu are un scaun pe zi, bebelușul este constipat. 

• Dar nu e chiar așa...si avem 5 sfaturi practice care pot schimba situatia.

Vei citi:
Constipația la bebeluși
Atenție!
5 sfaturi practice pentru contipația la bebeluși
Ghidul de cacuta al bebelusului: părintii de bebelusi stiu de ce

Constipația la bebeluși

Constipația la bebeluși este una din cele mai frecvente panici ale mămicilor. Multe mămici cred că dacă bebelușul nu are zilnic un scaun, bebelușul este constipat.

Trebuie însă știut că eliminarea materiilor fecale variază foarte mult la bebeluși - unii au mai multe scaune pe zi, în timp ce alții pot sta 2-3 zile până să elimine un scaun de consitență normală. La bebelușii alăptați la sân, aceste scaune rare se întâmplă destul de des.

Atenție!

Nu folosi laxative sau clisme pentru a trata constipația bebelușului fără să consulți în prealabil medicul pediatru. Utilizarea laxativelor poate afecta funcționarea normală a intestinului bebelușului.

Mămici, aveți probleme cu digestia lui bebe? 5 sfaturi practice pentru contipația la bebeluși

 Pune o compresă călduță pe burtică.
 Dacă îi dai lapte formulă, schimbă marca de lapte.
 Fă-i masajul "mersul cu bicicletă".
 Fă-i masajul "I LOVE YOU".
 Dacă îl alăptezi, schimbă-ți alimentația.

Mai multe despre: Cate scaune trebuie sa aiba un bebelus aici.

Ad-Extra3:

Ghidul de cacuta al bebelusului: părintii de bebelusi stiu de ce

Pana nu ai un bebelus nu ai cum sa devii expert in cacuta

Pana nu esti mamica sau tatic de bebelus nu ai sa intelegi niciodata ce inseamna stresul de a tine sub observatie digestia bebelusului tau. Sau, mai exact vorbind: continutul scutecului bebelusului.

Daca intr-o zi e un pic constipat sau daca in alta zi are cacuta de o culoare usor ciudata ... sau in alta zi verde ca mustarul. Ce o fi si de ce? E bine sau nu e bine? Asa trebuie sa fie? Trebuie pusa intrebare de PANICA la Desprecopii?

Ce inseamna culoarea și consistența conțitutului solid din scutec

Iata asadar, una din grijile proaspetelor mamici de la Desprecopii - este despre ce inseamna culoare si consistenta conitutului solid din scutec... da, vorbim despre cacuta. Iata mai jos un super ghid al descifrarii scaunul bebelusului (cacuta) pregatit de medicii pediatri ai clinicii pediatrice din Cleveland, SUA.

Speram sa iti foloseasca. Asadar, succes in continuare la schimbatul scutecelor. Verifica aici Ghidul de cacuta al bebelusului.


Importanța hidratarii corecte a bebelușului

Corpul omenesc poate detecta si corecta deshidratarea prin mecanisme specifice. Daca organismul dispune de mai multa apa decat are nevoie, va elimina o parte din ea; daca nu are suficienta apa, rinichii vor secreta un hormon antidiuretic ( un hormon care va incetini procesul de pierdere a apei).

Daca bebelusul tau este usor deshidratat in cea mai mare parte a timpului, poate sa prezinte permanent unul din urmatoarele simptome: buze crapate, agitatie, iritabilitate sau letargie, molesala, piele rece

De asemenea, poate sa nu aiba pofta de mancare, un semn foarte intalnit in cazul deshidratarii. Sau poate pur si simplu, sa nu se simta bine in permanenta citeste mai departe aici despre importanta hidratarii corecte a bebelusului.

Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru

Cand bebelusul da semne de boala...

Panica. Acum o orã, copilul tãu se simtea bine si, dintr-o datã, a fãcut febrã. Ce-i de  fãcut? Sã stai calmã si sã vezi cum evolueazã lucrurile sau sã chemi medicul?

Când copilul se îmbolnãveste, orice pãrinte trãieste cele mai cumplite spaime si neputinte. Iar când este vorba despre un bebelus, îngrijorarea este de zece ori mai mare pentru cã cei mici nu pot spune ce-i doare. Totul devine si mai confuz când nu poti sti sigur dacã bebelusul tãu este bolnav si dacã trebuie sã suni la doctor.

Ca sã-ti fie mai clar când trebuie sã actionezi, îti prezentãm mai jos 10 simptome care nu trebuie niciodatã ignorate.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Instaleaza - Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

  autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII