Reguli de aur pentru diversificarea și susținerea digestiei sugarului

Reguli de aur pentru diversificarea si sustinerea digestiei sugarului

Reguli de aur pentru diversificarea și susținerea digestiei sugarului

Pe scurt

  • Recomandarea de a începe diversificarea alimentației bebelușului între 4 și 6 luni nu este doar un număr arbitrar. În primele șase luni de viață, laptele matern sau formula îndeplinește toate nevoile nutriționale ale copilului. Chiar dacă începi diversificarea la capătul mai tardiv al spectrului, aceste alimente nu sunt menite să înlocuiască laptele matern sau formula.

     

    Primele contacte ale copilului cu alimentele solide vor fi suplimentare, experimentale și vor face parte dintr-un proces de învățare pentru el, mai degrabă decât necesare pentru a-și îndeplini cerințele zilnice de calorii și nutrienți.

Iată 10 reguli de aur pentru diversificarea alimentației bebelușului

1. Solicită aprobarea medicului pediatru

Doar medicul pediatru este calificat să spună dacă bebelușul poate începe sau nu diversificarea alimentației.

2. Laptele trebuie să rămână baza principală a alimentației în primele 6 luni

În paralel cu diversificarea alimentară, bebelușul ar trebui să continue să consume cantitatea obișnuită de lapte. Alimentele solide nu trebuie să înlocuiască laptele!

3. Începe diversificarea cu legume

De la 6 luni, legumele pot fi adăugate în alimentația bebelușului pentru a începe diversificarea ușor. Optează pentru legume care nu au o aromă deosebit de puternică și care se digeră ușor, precum dovleacul, cartoful dulce sau morcovul.

4. Concentrează-te pe arome individuale

Introdu-i o legumă nouă la fiecare 4 zile. În acest fel, bebelușul va învăța să distingă aromele între ele și, de asemenea, vei putea identifica eventualele alergii.

5. Perseverează, în ciuda refuzului

Dacă bebelușul nu vrea să guste o anumită legumă, nu-l forța! În schimb, oferă-i din nou leguma peste câteva zile, pregătită și prezentată diferit, până când o acceptă. Aceeași mâncare poate fi oferită de până la 10 ori, dar nu consecutiv!

6. Oferă-i cereale

Pe lângă legume, oferă-i copilului cereale, dar fără sare adăugată la nici o masă! 

7. Importanța grăsimilor

Grăsimea este foarte importantă pentru dezvoltarea cerebrală a copiilor: adaugă o linguriță de grăsime la fiecare dintre mesele bebelușului. Alege uleiurile care sunt bogate în omega 3, cum ar fi uleiul de rapiță (sau uleiul de nucă), dar nu-l găti. Alternează cu alte uleiuri vegetale (ulei de măsline, floarea soarelui, arahide) sau unt.

8. Integrează fructele

La 15 zile de la introducerea legumelor, poți începe să-i oferi piureuri de fructe. Bebelușul va prefera aroma lor dulce, dar nu uita să continui să-i oferi legume la alte mese!

9. Combină aromele

Sunt unele fructe prea acre? Combină-le cu un măr, banană sau pară pentru o aromă mai blândă.

10. Fă trecerea de la piureuri la alimente tip degețel (bucăți)

Pe la aproximativ 8 luni, oferă-i copilului alimente mai puțin fine - este timpul să simtă bucăți mici de legume sau fructe.

Poate diversificarea să cauzeze probleme cu burtica?

Trecerea de la o alimentație integrală cu lapte matern sau formulă la una care include alte alimente, înseamnă că sistemul digestiv al bebelușului trebuie să se adapteze. Este normal ca bebelușii să întâmpine unele probleme digestive după ce au început diversificarea. Cu toate acestea, dacă începi să observi că bebelușul prezintă simptome de disconfort destul de des, enzimele digestive pentru copii îi pot oferi o oarecare ușurare.

Ce sunt enzimele digestive?

Organele digestive precum stomacul și pancreasul produc enzime care ajută la descompunerea, digerarea și absorbția alimentelor. Anumite enzime sunt responsabile pentru descompunerea anumitor părți ale alimentelor. Când corpul nu produce suficiente enzime, devenim sensibili sau intoleranți la acel aliment.

Unele condiții determină organismul să producă mai puține enzime digestive. Pe de altă parte, unele afecțiuni cresc nevoile de enzime digestive pentru copii. Atunci când corpul nu produce suficiente enzime digestive singur, un copil poate prezenta simptome recurente precum gaze, balonare și disconfort.

Rezolvarea problemelor precum intoleranța alimentară sau malabsorbția din cauza altor afecțiuni este un proces stresant. Cu toate acestea, suplimentarea meselor cu enzime poate susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației și poate contribui la funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

Cum susținem natural digestia sugarului în perioada diversificării alimentației?

ENZYSOL® PLICURI este un supliment alimentar pe bază de enzime digestive care acționează asupra compușilor alimentari, îmbunătățind digestia acestora. Enzimele rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de digerat. Acesta susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației și în plus, favorizează absorbția optimă a nutrienților.


BENEFICII ENZYSOL® PLICURI

Previne și combate dispepsia și intoleranțele alimentare și simptomele asociate acestora (greață, vărsături, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, disconfort sau durere abdominală etc.);
Susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației;
Favorizează absorbția optimă a nutrienților;
Contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

 

Tratamentul și profilaxia dispepsiei funcționale

Tratamentul și profilaxia intoleranțelor alimentare cauzate de deficitul enzimatic

Ameliorarea simptomatologiei cauzate de excesele alimentare, dar și a simptomatologiei generată de dietele vegetariene sau lacto vegetariene

Tratamentul adjuvant în sindroamele de malabsorbție

Cumpara ENZYSOL® plicuri | 39.14 lei

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit

Sugari 6 luni-1 an: 1 plic/zi, cu recomandarea medicului

Copii 1-3 ani: 2 plicuri/zi

Copii 3-12 ani: 3 plicuri/zi

Adulți: 4 plicuri/zi

Fructoză, sorbitol, mix enzimatic (amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinază), bromelaină din ananas 2500 GDU/g (tulpină din Ananas comosus (L.) Merr), aroma de ananas, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant)

*in baza de maltodextrină (agent de ingroşare)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII