Ce este și când devine tusea acută prelungită la copii motiv de îngrijorare?

Ce este si cand devine tusea acuta prelungita la copii motiv de ingrijorare?

Ce este și când devine tusea acută prelungită la copii motiv de îngrijorare?

Pe scurt

  • Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome pe care pacienții le aduc în atenția medicilor. Tusea poate fi desemnată ca acută (o durată < 3 săptămâni), tuse acută prelungită (durată 3 până la 8 săptămâni) sau cronică (durată > 8 săptămâni).

    Utilizarea termenului de „tuse acută prelungită” permite o perioadă de rezolvare naturală a problemei înainte de a se justifica investigații suplimentare. Cei mai afectați de acest tip de tuse sunt copiii cu boli post virale.

Tusea acută la copii

Tusea la copii este cel mai frecvent simptom pentru care părinții se adreseaza medicului de familie sau medicului pediatru. Tusea poate fi foarte supărătoare pentru părinți, mai ales dacă aceasta interferează cu activitățile zilnice și deseori perturbă atât somnul părinților, cât și al copilului. În timp ce tusea poate fi văzută ca un simplu simptom supărător, fără consecințe grave, ignorarea tusei - care poate fi singurul simptom prezent al unei boli respiratorii de bază - poate duce la un diagnostic întârziat și la progresia unei boli grave. La majoritatea copiilor, tusea acută este cauzată de obicei de infecții virale ale tractului respirator superior, cum ar fi o simplă răceală cu bronșită. Mai rar, dar totuși frecvent, agenții patogeni pot implica sistemul tractului respirator inferior, provocând bronșiolită, bronșită, pneumonie, tuse convulsivă.

Cât durează de obicei tusea acută la copii

Majoritatea copiilor cu tuse acută de la o simplă răceală au asociată o bronșită, iar tusea scade în intensitate de obicei după 10 până la 14 zile. Studiile prospective ale tusei acute la copiii mici în practica generală au sugerat că aproximativ 50% se recuperează în 10 zile și 90% în 3 săptămâni, astfel încât 10% dintre copii au încă probleme în a treia până la a patra săptămână (1,2).

Care sunt cauzele tusei acute prelungite la copii

Există informații limitate cu privire la cauzele și evoluția clinică a tusei acute prelungite în literatura pediatrică. Dar este important de reținut că aceste cauze ale tusei cronice la copii trebuie să fi început la un moment dat și să fi trecut prin faza prelungită de tuse acută. Dar, mulți copii se confruntă cu o tuse acută recurentă/tuse acută prelungită, pe care părinții nu o vor distinge cu ușurință de tusea cronică.

Tusea postvirală sau postinfecțioasă este un exemplu de tuse acută prelungită. Tusea postinfecțioasă poate fi definită ca o tuse care a început cu simptome legate de o răceală comună și care persistă. Tusea post-infecțioasă poate fi definită ca o tuse care a început cu simptome legate de răceala comună și care persistă. Aceasta are o rată mare de rezoluție spontană fără nicio intervenție terapeutică.

Unele cauze specifice ale tusei acute prelungite mai sunt:

 sugarii cu bronșiolită acută;
 tusea convulsivă (infecția cu Bordetella pertussis);
 copiii care se recuperează după o pneumonie acută complicată;
 rinosinuzita;
 aspirația de corpi străini;
 bronșită bacteriană persistentă.

Deciderea celui mai bun tratament

Tratamentul tusei este gestionarea simptomelor de bază. De exemplu, ar trebui administrate antibiotice pentru pneumonia bacteriană. Pentru astm trebuie administrate bronhodilatatoare și antiinflamatoare. Copiii cu infecții virale ar trebui să primească îngrijire de susținere, inclusiv oxigen și/sau bronhodilatatoare, după caz.

Antibioticele nu au efect asupra infecțiilor virale; ba chiar pot provoca efecte secundare mai supărătoare decât tusea!

Tusea este un mecanism de apărare al organismului, prin care încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să NU fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici.

Cu TUSSODEP® sirop cel mic scapă natural și rapid de tusea chinuitoare!

Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, siropul TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea, fără a-i inhiba rolul fiziologic: asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului făcându-l mai ușor de eliminat.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră și echinacea, protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea.

Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astfel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII TUSSODEP® sirop:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 51.10 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII