Hrănirea lui bebe cu biberonul: 4 modalități de a-i oferi dragoste și comunicare

Hranirea lui bebe cu biberonul -  4 modalitati de a-i oferi dragoste si comunicare

Hrănirea lui bebe cu biberonul: 4 modalități de a-i oferi dragoste și comunicare

Hrănirea unui bebeluș cu lapte formula în biberon sau combinarea acestei metode cu alăptarea poate fi o experiență specială și intimă, chiar dacă nu implică direct sânul matern. În aceste momente, legătura dintre mamă și copil este esențială, iar iubirea și atenția sunt ingredientele-cheie la orice masă. Un sfat important este să menții contactul pielii cu piele, să comunici cu blândețe și să privești bebelușul în ochi, toate acestea contribuind la dezvoltarea legăturii emoționale și a încrederii. Stabilitatea unui program regulat de hrănire și răbdarea în timpul procesului de adaptare a copilului la hrănirea cu biberonul sunt elemente cheie pentru a face această experiență plăcută și sănătoasă pentru amândoi.

Iata 4 sfaturi care te vor invata sa faci acea legătura magică cu bebe.

veti citi
 Hrănirea lui bebe cu biberonul - așa ii poți oferi dragoste
1. Nu sprijini biberonul de vreun obiect
2. Stabileşte contactul piele pe piele atunci când este posibil.
3. Alternează braţele.
4. Nu te grăbi.
Alte sfaturi pentru bebelusii hraniti cu biberonul
Despre laptele formula pentru bebelusi - informatii necesare

Hrănirea lui bebe cu biberonul - așa ii poți oferi dragoste

Daca din diverse motive, iti hranesti bebelusul exclusiv cu lapte formula sau il combini cu laptele matern, cel mai important ingredient la orice masa este iubirea.

Contactul piele-piele si ochi-in-ochi care este strâns legat de dezvoltarea neurologică optima si de stabilirea ataşamentului la nou-născut este o caracteristică naturala alăptatului. Dar ea poate fî la fel de bine dezvoltată şi dacă hrăneşti sugarul cu biberonul. Pentru a te asigura ca pastrezi legătura cu bebeluşul în timp ce îl hrăneşti cu biberonul - iata 4 sfaturi de mare importanta.

hranire cu biberonul

1. Nu sprijini biberonul de vreun obiect

S-ar putea sa crezi ca e simplu - sa sprijini sticla de ceva pentru ca tu sa te poti ocupa de facturi sau pentru a verifîca ultimele noutăţi pe telefon de pe Facebook, dar cu certitudine nu este cel mai indicat.

Sprijinirea biberonului de alte obiecte nu doar te va priva de câteva momente pretioase de alint, dar poate spori si riscul de sufocare (chiar dacâ bebe stâ într-o poziţie semi-verticală sau în scaunul de bebeluş), de producere a unor infecţii ale urechii, sau/si de aparitia micutelor perle albe, de carii...

2. Stabileşte contactul piele pe piele atunci când este posibil.

Sunt multe studii care vorbesc despre nenumaratele beneficii pe care le creeazâ contactul piele-pe-piele cu un nou-nascut, inclusiv faptul ca asa-numita „îngrijire tip cangur" ridicâ nivelurile de oxitocina (denumită şi hormonul iubirii), care joacă un major de creare a legăturii dintre copil şi părinte - este un sentiment minunat pentru amandoi.

Asa ca, de fiecare data cand se poate - fa astfel: deschie camasa si creeaza un culcus pentru bebe la bebe la pieptul tâu atunci când îl hrâneşti cu biberonul. Pentru a-i crea o senzaţie şi mai puternică de protecţie, înveleşte-i corpuşorul cu camaşa sau cu hanoracul cu care eşti îmbrăcatâ (sunt chiar bluze create special pentru contactul direct cu pielea).

Acelaşi lucru este valabil şi pentru tati; bebeluşul va adora sâ se cuibâreascâ la pieptul tâu (şi da, îi va plâcea chiar contactul piept pe piept păros).

Ad-Extra3:

3. Alternează braţele.

Şi alăptatul creează această caracteristică (alternarea sânilor înseamnâ şi alternarea braţelor), dar în cazul hrănirii cu biberonul va trebui să nu uiţi să foloseşti ambele braţe.

Schimbatul braţelor în tipul mesei îndeplineşte douâ obiective: în primul rând, îi oferâ celui mic ocazia de a vedea lumea dintr-o alta perspectiva. In al doilea rând, îţi oferâ tie ocazia de a atenua crampele care pot apârea dacâ stai mult timp într-o singura pozitie.

4. Nu te grăbi.

Un bebelus alăptat poate să rămană la sân mult timp după ce sanul s-a golit - pentru confortul şi satisfacţia pe care o oferă suptul.

Bebeluşul hrănit biberonul nu poate face acelasi lucru cu sticla dar există moduri prin care poţi crea acelaşi nivel de satisfactie. Prelungeşte plăcerea mesei lui bebe pălăvrăgind, cântându-i sau gângurind alaturi de el după ce s-a golit biberonul, daca nu adormit deja... Sunetul vocii tale este muzică pentru urechile bebeluşului, ceea ce face ca mesele sa tie si mai speciale.

Daca bebe suge prea repede încearcă să foloseşti tetine cu găuri mai mici (sau cu un debit mai lent), ceea ce îi va oferi ocazia de a suge mai mult timp la aceeasi masa. Sau încheie masa oferindu-i suzeta.

Dacă bebe pare sa fie nemulţumit la sfârşitul mesei, gandeste-te daca i-ai dat sufîcient lapte. Creste dozele cu 30-60 ml pentru a observa dacă foamea îl face într-adevăr irascibil.

Alte sfaturi pentru bebelusii hraniti cu biberonul

Iți hrănești bebelușului cu biberonul? Despre vină și frici. Iată cum să creezi o legatură specială cu bebelușul tău

Cand mama nu doreste sa alapteze

Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII