Kiwi în alimentația bebelușilor – Beneficii și rețete rapide
Kiwi este un fruct verde cărnos care este cunoscut și sub denumirea de agrișă chinezească. Are un gust dulce - acidulat și oferă copilului o serie de beneficii pentru sănătate, deoarece este o sursă bună de diverse vitamine, potasiu și fibre alimentare. Fructul este, de asemenea, cunoscut datorită antioxidanților care întăresc imunitatea și este, de asemenea, sărac în calorii!
Dar, este fructul sigur pentru bebeluși? Vom afla asta în materialul de mai jos - impreuna cu retete ideale cu kiwi pentru bebelusi.
Vei citi:
Este Kiwi sigur pentru copilul tău?
Când este momentul potrivit pentru a-i oferi celui mic un kiwi
Valoarea nutrițională a fructului de Kiwi
Beneficiile fructului de Kiwi pentru copii
Când nu trebuie să-i oferi copilului Kiwi
Rețete rapide de kiwi pentru bebeluși
Este Kiwi sigur pentru copilul tău?
Kiwi este plin de substanțe nutritive, dar poate fi ușor acid, datorită conținutului de vitamina C și poate provoca bebelușului o durere de burtică. Dar, cu toate acestea, este sigur pentru bebeluși, deoarece nu este un fruct foarte alergen - doar discută cu un medic pediatru pentru a preveni problemele de sănătate.
Odată ce ai confirmat cu medicul că bebelușul poate consuma kiwi, pentru a-l obișnui cu gustul dulce-acru ar putea avea nevoie de ceva timp. Alege un kiwi copt pentru a face un piure, deoarece este mai dulce.
Când este momentul potrivit pentru a-i oferi celui mic un kiwi
Un kiwi poate fi introdus între a 6-a și a 8-a lună de viață a bebelușului. Dacă bebelușul prezintă sensibilitate, cum ar fi o erupție cutanată de scutec sau probleme cu burtica, încearcă din nou după câteva luni.
Felul în care îi introduci un aliment nou va face diferența în modul în care acesta răspunde la aceasta. Introdu kiwi atunci când nu a fost servit niciun alt aliment nou la masa anterioară. Începe cu o cantitate mică și vezi cum reacționează. Odată ce dă semne că-i place fructul, adaugă-l în planul obișnuit de masă.
Valoarea nutrițională a fructului de Kiwi
Acest superfruct este plin de nutrienți vitali, cum ar fi vitaminele K, C și E, potasiu, acid folic, fibre alimentare, cupru, colină, magneziu și fosfor.
Ad-Extra3:
Nutrienți prezenți în 100 de grame de kiwi
Carbohidrați - 14,7 g
Proteine - 1,1 g
Grasimi - 0,5 g
Fibre - 3 g
Apă - 83,1 g
Vitamina A - 0,26 mg
Vitamina C - 92,7 mg
Vitamina E - 1,5 mg
Vitamina K - 40,3 ug
Niacină - 0,3 mg
Vitamina B6 - 0,1 mg
Folat - 25 ug
Calciu - 34 mg
Fier - 0,3 mg
Magneziu - 17 mg
Fosfor - 34 mg
Potasiu - 312 mg
Sodiu - 3 mg
Beneficiile fructului de Kiwi pentru copii
Kiwi oferă o serie de beneficii pentru bebeluși, copii și adulți. Iată câteva beneficii suplimentare pentru sănătate pe care kiwi îl oferă:
Fiind bogat în fibre, este util în ameliorarea constipației.
Este o sursă bogată de antioxidanți care luptă împotriva bolilor și consolidează imunitatea.
Fiind bogat în vitamina C, ajută la consolidarea sistemului imunitar.
Crește absorbția fierului din alte alimente.
Este bogat în fitonutrienți; ajută la repararea ADN-ului și protejează împotriva câtorva tipuri de cancer.
Kiwi poate preveni astmul, hipertensiunea arterială, pietrele la rinichi și obezitatea. Poate reduce grăsimea din sânge și poate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în etapele ulterioare ale vieții.
Fructul promovează pielea sănătoasă.
Induce un somn mai bun, permițând organismului să se odihnească bine și ajută la creșterea și dezvoltarea corespunzătoare.
Când nu trebuie să-i oferi copilului Kiwi
Kiwi nu declanșează alergii; cu toate acestea, este de natură acidă. Aciditatea fructelor poate provoca erupții cutanate în gură sau eritem fesier. Daca bebe prezintă sensibilități cum ar fi probleme cu burtica, erupții cutanate sau scuipă piureul de fructe atunci cand i-l dai pentru prima dată, încearcă din nou după câteva luni. Dacă bebe are reflux de acid, așteaptă un an înainte de a-i oferi kiwi.
Alergia la kiwi este neobișnuită. Cu toate acestea, bebelușii cu febra fânului (rinită alergică) trebuie să stea departe de acesta, deoarece poate provoca iritații ale pielii din jurul gurii. Acest lucru este comun, dar nu dăunător.
Indicațiile alergiilor la kiwi includ durerea gurii, mâncărimea gâtului sau umflarea limbii, gurii, buzelor și feței. Poate provoca vărsături uneori. Alergiile severe includ respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație care ar putea necesita asistență medicală imediată. Este important să știi ce alimente au declanșat reacția alergică, așa că introdu câte un aliment nou pe rând și nu îl amesteca cu alte alimente. Începe cu hrănirea în cantități mici; dacă bebe nu prezintă alergii, crește cantitatea.
Reacțiile alergice la kiwi tind să fie legate de alergii la polen de mesteacăn, alergii la cedru sau alergii la latex. Prin urmare, dacă bebelușul tău este alergic la papaya, ananas, susan, țelină, miere, piersici, mere, banane, avocado, cireșe, prune sau pere, atunci poate fi alergic și la kiwi.
Cum ar trebui să aleg kiwi pentru copilul meu?
Alegerea fructelor organice este întotdeauna cea mai bună alegere. Cu toate acestea, kiwi nu se contaminează din cauza pesticidelor. Pentru a ști dacă un fruct de kiwi este dulce și copt, ține-l între degetul mare și arătător și apasă ușor. Nu alege un kiwi cu exteriorul învinețit sau cu crestături vizibile. De asemenea, evită fructele zbârcite, moi sau care au pete umede. Fructele de kiwi necoapte pot fi puse într-o pungă de hârtie cu o banană, măr sau pară pentru a se coace în două zile. Kiwi poate fi păstrat timp de trei până la patru săptămâni când este refrigerat sau până la o săptămână la temperatura camerei.
Pot să-i dau bebelușului meu semințe de kiwi?
Nu trebuie să îndepărtezi semințele din fructe. Sunt foarte mici și nu prezintă pericol de sufocare. Nu intra în panică, totuși, când le vezi în scutecul bebelușului, deoarece de obicei nu sunt digerate.
Rețete rapide de kiwi pentru bebeluși
Kiwi poate fi oferit celor mici în multe moduri interesante; oți face cocktail-uri cu fructe, smoothie-uri, salate, dips, deserturi, popsicles, piure sau pur și simplu servite cubulețe. Alege modul potrivit pentru vârsta bebelușului.
Cocktail cu fructe tropicale proaspete
1 Kiwi
1/2 Mango cubulețe
1/2 cană bucăți de ananas
2-3 căpșuni
1/2 cană apă
Amestecă fructele spălate, curățate și tăiate într-un robot de bucătărie. Adaugă puțină apă pentru a dilua "cocktailul" pentru sugari.
Smoothie cu kiwi
1/2 cană frunze de spanac
1 Kiwi
1/2 Măr/Pară tăiat cubulețe/felii
Apă - pentru a dilua (opțional)
Blanșează spanacul apoi toacă fructele scurse bine. Amestecă fructele cu spanacul într-un robot de bucătărie.
Poți dilua această rețetă și cu puțină apă.
Dips cu fructe
1 Kiwi
1/2 Piersică coaptă
2 linguri brânză de vaci
Curăță și zdrobește fructele. Se sfărâmă brânza de vaci și se amestecă până la o consistență netedă.
Se servește cu pâine prăjită din grâu integral sau ca unt pe o felie de pâine.
Iaurt cu fructe
1 Kiwi
1 Banană
1/2 Pară
2 linguri cereale zdrobite
1 cană iaurt gras
Se curăță și se toacă fructele. Adaugă cerealele zdrobite și amestecă iaurtul.
Popsicle de Kiwi
Pur și simplu curăță kiwi-ul și feliază-l cu un feliator de ouă. Congelează-l pentru a fi servit cu un strop de miere (peste 1 an) ca desert. Este o modalitate excelentă de a învinge căldura verii sau de a calma gingiile inflamate.
Salata de Kiwi
Această rețetă este potrivită pentru copiii care au fost familiarizați cu toate ingredientele prezentate mai jos și sunt suficient de mari să le mestece și să nu se sufoce cu ele.
1 Kiwi, tăiat cubulețe
1 Măr, tăiat cubulețe
1/4 de cană merișoare (opțional)
1 până la 2 linguri nuci (opțional)
1 până la 2 linguri brânză feta, mărunțită
7 până la 8 Frunze de spanac
Amestecă toate fructele împreună. Adaugă nucile și brânza feta.
Se servește pe un pat de spanac.
Piure de kiwi
4 Kiwi
1/2 cană mere tăiate cubulețe sau suc de struguri
Curăță și taie kiwi.
Adaugă cu zeama într-o oală de mărime medie și fierbe până se înmoaie kiwi. Apoi, stinge focul și fă un piure.
Se poate reduce natura acidă a kiwi-ului combinându-l cu banane, avocado, mango, sos de mere sau pere.
Aici - o selecție unică de 20 de rețete de supe pentru bebeluși, recomandate in functie de varsta bebelusului și de ritmul de diversificare.
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
Forum de Parenting modern
► In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII