Imunitatea copilului este scutul lui natural de protecție. Consolideaz-o cu atenție!
Pe scurt
Sistemul imunitar are un rol vital: ne protejează organismul de substanțele nocive, germeni și modificări celulare care ne-ar putea îmbolnăvi. Acesta este alcătuit din diferite organe, celule și proteine.
Atâta timp cât sistemul imunitar funcționează fără probleme, nu observăm că există. Dar dacă nu mai funcționează corect - pentru că este slăbit sau nu poate lupta împotriva germenilor deosebit de agresivi - ne îmbolnăvim.
Rolul sistemului imunitar
Fără sistem imunitar, nu am avea cum să ne apărăm organismul de agenții patogeni cu care intră în contact. Principalele roluri ale sistemului imunitar sunt:
✅ de a detecta, lupta împotriva și anihila germenii din organism care cauzează boli (patogeni) precum bacteriile, virusurile, paraziții sau ciupercile;
✅ de a recunoaște și neutraliza substanțele nocive din mediu;
✅ de a lupta împotriva schimbărilor care cauzează boli în organism, cum ar fi celulele canceroase.
Sistemul imunitar este alcătuit din mai multe tipuri de celule, țesuturi și substanțe diferite, a căror sinergie reciprocă joacă un rol cheie în apărarea organismului. Datorită acestora, organismul luptă împotriva substanțelor străine externe - bacterii, virusuri, fungi și toxinele acestora. Cu toate acestea, pericolele pândesc chiar și în propriul nostru organism, așa că o altă sarcină a sistemului nostru imunitar este de a monitoriza și ucide orice celule potențial dăunătoare (de exemplu, celule vechi, deteriorate sau tumorale - practic, luptă contra propriilor celule care și-au modificat forma și structura).
Există o alimentație de consolidare a imunității?
Copiii trebuie să consume suficienți nutrienți ca parte a unei alimentații variate pentru sănătatea și funcționarea tuturor celulelor, inclusiv a celulelor imunitare. Anumite modele alimentare pot pregăti mai bine organismul pentru atacurile microbiene și excesul de inflamație, dar este puțin probabil ca alimentele individuale să ofere o protecție specială. Fiecare etapă a răspunsului imun al organismului se bazează pe prezența multor micronutrienți. Exemple de nutrienți care au fost identificați ca fiind critici pentru creșterea și funcționarea celulelor imunitare includ vitamina C, vitamina D, zinc, seleniu, fier și proteine (inclusiv aminoacidul glutamina).
Alimentația limitată ca varietate și slabă în nutrienți, cum ar fi cea care constă în principal din alimente ultra-procesate și lipsite de alimente minim procesate, poate afecta negativ un sistem imunitar sănătos. De asemenea, se crede că o alimentație occidentală bogată în zahăr rafinat, carne roșie și săracă în fructe și legume, poate promova tulburări ale microorganismelor intestinale sănătoase, ducând la inflamarea cronică a intestinului și imunitate suprimată asociată.
Microbiomul joacă un rol important în funcția imunitară. Intestinul este un loc major al activității imune și al producerii de proteine antimicrobiene, de aceea, alimentația este atât de importantă în a determina ce tipuri de microbi trăiesc în intestinele noastre. O alimentație bogată în fibre, fructe, legume, cereale integrale și leguminoase, pare să susțină creșterea și menținerea microbilor benefici. Anumiți microbi utili descompun fibrele în acizi grași cu lanț scurt, despre care s-a demonstrat că stimulează activitatea celulelor imune. Aceste fibre sunt uneori numite prebiotice deoarece hrănesc microbii. Prin urmare, alimentele ce conțin probiotice (chefir, iaurt, varză murată, legume fermentate) și prebiotice (usturoiul, ceapa, prazul, sparanghelul, bananele, algele marine) sunt benefice.
Cu toate acestea, o regulă mai generală este să mănânci o varietate de fructe, legume, fasole și cereale integrale pentru prebioticele dietetice.
Un deficit de nutrienți unici poate modifica răspunsul imunitar al organismului
Studiile pe animale au descoperit că deficiențele de zinc, seleniu, fier, cupru, acid folic și vitaminele A, B6, C, D și E pot modifica răspunsurile imune. [1] Acești nutrienți ajută sistemul imunitar în mai multe moduri: lucrând ca antioxidant pentru a proteja celulele sănătoase, susținând creșterea și activitatea celulelor imunitare și producând anticorpi. Studiile epidemiologice constată că cei care sunt hrăniți deficitar, prezintă un risc mai mare de infecții bacteriene, virale și alte infecții. [2]
Reține: suplimentele nu trebuie să înlocuiască o alimentaţie completă, ci să fie o completare a unui stil de viață sănătos.
Sistemul imunitar protejează organismul de afecțiuni sau de corpuri străine ce pot pune sănătatea în pericol. Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului. Un sistem imunitar slab nu va face față acestor agenți patogeni, fapt care poate determina îmbolnăvirea.
Descoperă acum noul FortIMMUNO® Kids plicuri orodispersabile, soluția naturală și complexă de la Dr. Phyto care, datorită combinației eficiente de Lactoferină, Vitamina C, Vitamina D3 și Zinc, contribuie la protejarea imunității celor mici!
FortIMMUNO® Kids este indicat în:
✅ menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, în perioade de vulnerabilitate crescută;
✅ profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ în cazuri de imunodeficiență temporară;
✅ în perioadele de convalescență.
Poate fi administrat la copii, începând de la vârsta de 3 ani, și în plus, are un gust plăcut.
Iată ce beneficii îți oferă FortIMMUNO® Kids:
✅ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
✅ Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
✅ Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
✅ Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge;
✅ Tonifică organismul în perioadele de convalescență.
Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2
Imunodeficiență
În perioadele de convalescență
ADMINISTRARE
3-6 ani – 1 plic/zi
6-12 ani – 2 plicuri/zi
În prevenție:
10 zile/lună timp de 3 luni
În faza acută:
7-10 zile
În faza de consolidare:
10-14 zile
Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; Vitamina D3 (colecalciferol)
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII