Scapă rapid de tusea chinuitoare a copilului, prin soluții naturale, blânde și eficiente

Scapa rapid de tusea chinuitoare a copilului prin solutii naturale, blande si eficiente

Scapă rapid de tusea chinuitoare a copilului, prin soluții naturale, blânde și eficiente

Pe scurt

  • Este din nou acel moment al anului - temutul sezon al răcelii și gripei - iar tusea neîncetată a copilului tău ține întreaga familie trează noaptea, iar pieptul și burtica sunt tot mai dureroase din cauza efortului depus în timpul tusei.

     

    Tusea are un rol important în eliminarea secrețiilor sau a corpilor străini de la nivelul arborelui traheo-bronșic, dar tusea persistentă nu este deloc plăcută, ba chiar dureroasă, obositoare. Deci, ce facem?

Cum tratăm tusea copilului?

Tusea și răcela sunt adesea cauzate de virusuri și trec de la sine în decurs de o săptămână. Dacă copilul a răcit, antibioticele nu îl vor ajuta să se recupereze, deoarece antibioticele pot ajuta doar la tratarea infecțiilor bacteriene. Alte medicamente precum decongestionantele și antihistaminicele nu s-au dovedit a ajuta copiii să scape de tuse și răceală și nu sunt recomandate copiilor mici.

Cel mai bun tratament pentru tuse și răceală este odihna, astfel încât sistemul imunitar să poată lupta împotriva virusului. De asemenea, ce mai poți face:

Ține-i copilului capul ridicat peste noapte

Dacă micuțul tău are peste 1 an, aranjează-i câteva perne sub spate, umeri și cap, astfel încât să poată dormi într-o poziție ușor verticală, permițându-i o respirație mai ușoară.

Pentru un bebeluș, așează o pernă sub salteaua pătuțului pentru a ridica zona în care își sprijină capul. Cel mai bine este să discuți cu un medic în prealabil pentru a cunoaște riscul de SIDS și sufocare.

Aburii și umezeala fac bine tusei

Transformă baia într-o mini-saună. Pur și simplu fă un duș fierbinte sau lasă apa fierbinte să curgă, închide ușa și stai înăuntru cu copilul timp de 15 minute înainte de culcare și din nou timp de 15 minute dimineața (jucați-vă cu jucăriile sau citește-i o carte pentru a-l distrage). Aburul ajută la slăbirea congestiei toracice și nazale, iar tusea și respirația vor fi mai ușoare. Iar dacă copilul te lasă - încearcă tapotajul, bate-l pe spate și pe piept (unde sunt plămânii) pentru a ajuta la eliminarea congestiei de acolo. Folosește-ți palmele deschise și bate cu palmele mai tare decât ai face-o dacă l-ai ajuta să eructeze, dar nu atât de tare încât să-l doară.

Utilizează un umidificator

De asemenea, folosirea unui umidificator cu ceață rece pe timp de noapte poate menține căile respiratorii ale copilului curate și umede. Dimineața, deschide ferestrele și aerisește camera; umiditatea de peste noapte poate provoca dezvoltarea mucegaiului.

Încurajează-l să bea multe lichide

Știm cu toții că ar trebui să bem mai multe lichide atunci când suntem bolnavi, dar de ce? Chiar ne face bine? Da, deoarece lichidele, prin hidratarea corpului, pot subția secrețiile de mucus, ceea ce le permite să fie expulzate din organism mai eficient. Păstrează apă lângă patul copilului pe timp de noapte. Evită totuși sucul de portocale, deoarece poate irita gâtul deja dureros de la tuse.

Cu toate acestea, dacă copilul are o tuse lătrătoare, stridor (zgomot) atunci când inspiră, respirație șuierătoare când expiră, febră de 38.8 C sau mai mare (sau are febră dar bebe are mai puțin de 3 luni), tuse cu sânge, tuse care durează mai mult de două săptămâni sau are dificultăți mari de respirație, sună la 112.

Calmează tusea iritativă și productivă cu ajutorul TUSSODEP® sirop

Cu TUSSODEP® sirop copilul scapă natural și rapid de tusea chinuitoare! Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, siropul TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea fără a-i inhiba rolul fiziologic si asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului, făcându-l mai ușor de eliminat.

Tusea este un mecanism de apărare al organismului, prin care încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să nu fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră, echinacea, protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea. Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți.
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice.
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 51.10 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII