Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut

Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasa pentru femeile insarcinate nevaccinate si pentru femeile care tocmai au nascut

Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut

Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut.

Femeile gravide sunt mai vulnerabile la COVID-19, deoarece sistemul lor imunitar este adesea reglat diferit. De asemenea, au nevoie de mai mult oxigen și inima lor trebuie să bată mai repede. Femeile însărcinate infectate cu COVID-19 prezintă un risc mai crescut de complicații severe ale sarcinii: preeclampsie, eclampsie, sindrom HELLP, terapie intensivă, naștere prematură. Riscul de mortalitate maternă a fost calculat la 1,6%, de 22 de ori mai mare în grupul de femei însărcinate și infectate cu virusul SARS-CoV-2.

vei citi:
Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut
Majoritatea femeilor însărcinate internate în spital cu COVID-19 în Olanda nu sunt vaccinate
Sunt însărcinată. Ar trebui să mă vaccinez? Care sunt riscurile dacă fac COVID-19 în timpul sarcinii?

Varianta Delta a coronavirusului este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut.

Un studiu tocmai publicat in presa olandeza atentioneaza ca varianta Delta a coronavirusului  - care este deja dominanta in Romania -  este mai periculoasă pentru femeile însărcinate nevaccinate și pentru femeile care tocmai au născut. Acest lucru este raportat de ziarul olandez Trouw alre la baza cifrele din sistemul național olandez care înregistrează boli grave în timpul sarcinii și în primele 42 de zile după naștere (NethOSS).

Din iulie 2021, când varianta delta a devenit dominantă în Olanda, spitalizarea în rândul acestor femei a condus la admiterea în unitatea de terapie intensivă (IC) de două ori mai mare.

În august, medicii au avertizat cu privire la impactul variantei delta asupra femeilor însărcinate și a femeilor care tocmai au născut. Cercetările britanice au arătat anterior că femeile însărcinate nevaccinate prezintă un risc mai mare de simptome grave din cauza variantei delta.

De la jumătatea lunii iulie, optzeci de femei însărcinate și femei cu COVID-19 au fost spitalizate în Olanda. 22 dintre acestea (28%) au ajuns la Terapie Intensiva. În perioada de vârf a variantei alfa din aprilie și mai, aceasta a fost de doar 16%. Insa nu trebuie sa uitam un detaliu important  - rata de vaccinare a populatiei in Olanda este de peste 72%.

Majoritatea femeilor însărcinate internate în spital cu COVID-19 în Olanda nu sunt vaccinate

Majoritatea femeilor însărcinate internate în spital cu COVID-19 în Olanda nu sunt vaccinate, relatează ziarul Trouw pe baza a doi experți.

Numărul admiterilor la Terapie Intensiva în alte grupuri a rămas aproape același

Hans Duvekot, ginecolog la spitaul universitar Erasmus MC din Rotterdam relateaza in articolul publicat de ziarul Trouw că dintre cele 26 de femei însărcinate care au fost admise la ICU de la începutul pandemiei, jumătate au ajuns în ultimele patru luni. Uneori femeile insarcinate vin intr-o stare atat de grava incat copilul trebuie să fie scos mai devreme. Două femei de la Erasmus MC și-au pierdut copilul.

Femeile gravide sunt mai vulnerabile la COVID-19, deoarece sistemul lor imunitar este adesea reglat diferit. De asemenea, au nevoie de mai mult oxigen și inima lor trebuie să bată mai repede.


Sunt însărcinată. Ar trebui să mă vaccinez? Care sunt riscurile dacă fac COVID-19 în timpul sarcinii?

Există riscuri asociate cu COVID-19 în special în a doua jumătate a sarcinii. Pacientele însărcinate care fac COVID-19 sunt mai susceptibile de a avea nevoie de terapie intensivă comparativ cu persoanele infectate care nu sunt însărcinate. Conform articolului care a studiat evoluția persoanelor însărcinate în intervalul martie – octombrie 2020 ( când nu erau încă circulante variantele de acum, care se dovedesc a fi mai infectioase), femeile însărcinate infectate cu COVID-19 prezintă un risc mai crescut de complicații severe ale sarcinii: preeclampsie, eclampsie, sindrom HELLP, terapie intensivă, naștere prematură. Riscul de mortalitate maternă a fost calculat la 1,6%, de 22 de ori mai mare în grupul de femei însărcinate și infectate cu virusul SARS-CoV-2. În rândul femeilor însărcinate cu COVID-19, asimptomatice, aceste riscuri sunt mai scăzute, mai puțin riscul de preeclampsie care rămâne destul de ridicat.

Nașterea prematură și pierderea sarcinii sunt mai frecvente decât în ​​mod normal la pacientele însărcinate care se infectează cu virusul SARS-CoV-2, iar bebelușii lor sunt mai predispuși să fie internați în unitățile de terapie intensiva neonatală. BMJ oferă un rezumat actualizat periodic al cercetărilor din acest domeniu, pe care îl puteți găsi aici.

Citeste informatii corecte despre  Vaccinarea împotriva COVID-19, fertilitatea, sarcina și alăptarea

► Citeste si M-am vaccinat anti-Covid 19 chiar dacă incă alaptez - jurnal de mami de bebe scump

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.


 Stire preluata din NU.nl

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII