Cele mai frecvente afecțiuni pe care copiii le iau din comunitate și cum le putem reduce severitatea?

Cele mai frecvente afectiuni pe care copiii le iau din comunitate si cum le putem reduce severitatea?

Cele mai frecvente afecțiuni pe care copiii le iau din comunitate și cum le putem reduce severitatea?

Pe scurt

  • Dacă ești părinte, probabil că știi deja care sunt dificultățile de a avea unui copil bolnavior în casă. Deși multe dintre aceste boli sunt neplăcute, din fericire nu sunt de obicei grave. Cu toate acestea, ar trebui să știi elementele de bază ale celor mai frecvente boli pe care copilul le poate lua din comunitate și cum le poți reduce severitatea.

     

    Iată deci cele mai comune afecțiuni ale copilăriei luate din comunitate ...

Răceala

Nu este surprinzător faptul că răceala este una dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei. Răceala este cauzată de viruși care se răspândesc cu ușurință în medii în care oamenii au contact strâns unul cu celălalt. Nu există un remediu pentru răceală, dar poate fi tratată cu medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen, pentru a gestiona simptome precum febră, dureri musculare sau dureri de cap.

Infecții ale urechii

Infecțiile urechii sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), copiii sunt mai predispuși la infecții ale urechii decât adulții. Infecțiile urechii pot fi cauzate de infecții bacteriene sau virale, iar simptomele includ dureri de ureche, febră, iritabilitate, dificultăți de somn, apetit diminuat/refuzul alimentației.

Gripa

Gripă este determinată de virusul gripal care se răspândește ușor atunci când persoanele infectate tușesc sau strănută. Această afecțiune are simptome care includ febra, dureri în gât, oboseală, dureri de corp și frisoane. Majoritatea cazurilor pot fi tratate acasă prin administrarea medicamentelor simptomatice, hidratare corespunzătoare și odihnă.

Riscul de gripă poate fi redus prin vaccinarea antigripală, în fiecare an. Vaccinarea nu garantează că nu te vei îmbolnăvi, dar poate reduce severitatea și durata simptomelor.

Bronşita

Bronșita apare atunci când căile respiratorii din plămâni se inflamează și produc mucus în plămâni. Acest lucru provoacă tuse, durere în piept, oboseală, dureri de cap, dureri de corp și dureri în gât. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), majoritatea cazurilor de bronșită sunt cauzate de un virus, adesea după o infecție a căilor respiratorii superioare.

Virusul respirator sincițial (RSV)

Virusul respirator sincițial (RSV) este o boală care apare frecvent în copilărie, care afectează sistemul respirator. La majoritatea copiilor și adulților, aceasta provoacă simptome ușoare asemănătoare unei răceli, inclusiv febră, tuse, curgerea nasului și strănut. Cu toate acestea, la sugari și persoanele în vârstă pot apărea complicații, cum ar fi pneumonia.

Conjunctivita

Semnele revelatoare pot fi roșeață, secreții purulente, mâncărime, tumefacție la unul sau ambii ochi. Tratamentul este local, unguent sau picături, recomandate de medicul pediatru sau oftalmolog.

Gastroenterita

Gastroenterita, ca și gripa, este cauzată de un virus care se poate răspândi rapid. Simptomele includ greață, vărsături și diaree. De obicei, simptomele trec în câteva zile, iar tratamentul include odihna și administrarea de lichide pentru a evita deshidratarea cauzată de vărsături și diaree.

Sinuzita

Sinuzita este termenul tehnic pentru o infecție sinusală. Este cauzată de o acumulare de lichid în sinusuri, care permite germenilor (bacterii și viruși) să crească. Majoritatea cazurilor de sinuzită sunt cauzate de viruși, iar simptomele includ curgerea nasului, nas înfundat, cefalee, senzație de presiune sau durere la nivelul feței, dureri în gât și tuse.

Faringita streptococică

Faringita streptococică este o afecțiune a faringelui și amigdalelor. Boala afectează în mod special copiii și este cauzată de cele mai multe ori de streptococul beta-hemolitic de grup A. Provoacă febră, dureri în gât, dureri de burtică. Dacă copilul prezintă aceste simptome, ar trebui să va adresați medicului pediatru.

Când să apelezi medicul pediatru?

Multe boli obișnuite din copilărie trec de la sine, uneori se rezolvă cu odihnă și medicamente. Cu toate acestea, unele simptome sunt indicatori că ar trebui să contactezi medicul. Cere sfatul pediatrului dacă copilul:

 Are are astm, diabet sau o boală cronică.
 Prezintă semne de deshidratare.
 Are febră mare.
 Are dificultăți de respirație.

Cum reducem severitatea acestor afecțiuni?

Cea mai bună strategie de prevenire a acestor afectiuni este timpul de joacă activ regulat, somn suficient și nutriție adecvată. Ajută copilul să aibă o alimentație sănătoasă, bogată în alimente care consolidează imunitatea, cum ar fi peștele, citricele și legumele cu frunze, pentru a preveni apariția sau a diminua severității bolilor.

FRUTDEP® IMMUNO - De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și la tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Iar pentru a oferi sistemului imunitar un pic de sprijin suplimentar pentru a-l consolida, dar chiar și pentru a reduce durata și severitatea infecțiilor de tract respirator, FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este suplimentul alimentar ideal pentru copii.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe, care contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Lactoferina prezentă în compoziția FRUTDEP® IMMUNO este eficientă în sistemul de apărare al organismului, acționând ca o barieră în calea virusului SARS-COV-2, a carui aderență va fi diminuată și, astfel, nu ne vom contamina cu acest virus, sau cel puțin cantitatea de material viral va fi mult scazută, iar atunci și simptomatologia va fi mai ușoară! In contextual pandemiei SARS-COV-2, mai multe universități din Europa și Asia au publicat un numar de peste 17 studii, care au concluzionat că lactoferina are un mecanism competitiv cu virusul SARS-COV 2.

Comandă online la un preț avantajos Kitul de imunitate - 3 x FRUTDEP® IMMUNO

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 57.21 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII