Factori care compromit sistemul imunitar al copilului și cum îl putem susține în perioada de vulnerabilitate imunologică

Factori care compromit sistemul imunitar al copilului si cum il putem susține in perioada de vulnerabilitate imunologica

Factori care compromit sistemul imunitar al copilului și cum îl putem susține în perioada de vulnerabilitate imunologică

Pe scurt

  • Copiii sunt expuși continuu la bacterii și viruși, mai ales dacă sunt în colectivitate (la gradiniță sau la școală). Dar acest lucru poate fi de fapt sănătos pentru sistemul lor imunitar.

     

    De ce? Află citind mai departe:

De ce contactul cu bacteriile este sănătos pentru sistemul imunitar?

Sistemul imunitar se dezvoltă prin expunerea la o varietate de germeni, deoarece, pe măsură ce intră în contact cu aceștia, organismul începe să producă, în mod natural, anticorpi. În timpul unei boli, poți contribui la consolidarea sistemului imunitar al copilului, susținându-i capacitatea de a lupta cu infecția si de a o depăși, mai degrabă decât suprimându-i simptomele, cum ar fi febra cu medicamente.

Una dintre principalele roluri ale sistemului imunitar este menținerea corpului într-o stare continuă de echilibru, între microbii benefici și patogeni. Când este dezechilibrat, copilul poate fi mai vulnerabil la răceli, gripă sau boli mai grave.

Dacă copilul se îmbolnăvește ocazional cu o răceală obișnuită, amintește-ți că acesta este un proces normal de dezvoltare imună și concentrează-te pe consolidarea sistemului imunitar. Atunci când copilul tău se îmbolnăvește frecvent sau se străduiește să-și revină dintr-o răceală, copilul tău poate avea o imunitate slăbită.

Factori care afectează sistemul imunitar

Există diferiți factori care pot afecta negativ sistemul imunitar. Unii dintre factorii cheie care vor afecta dezvoltarea sistemului imunitar al copilului includ:

Alimentația copilului

Pentru a construi un sistem imunitar robust, alimentația copilului trebuie să fie bogată în nutrienți. Consumul de alimente procesate, zahăr și, în general, alimente lipsite de valoare nutrițională poate duce la suprimarea sistemului imunitar și la o apărare slăbită împotriva infecțiilor.

Mediul înconjurător

Mediul în care copilul crește se referă direct la numărul și tipurile de diferiți microbi la care este expus.

Sănătatea intestinală

70-80% din funcția imunitară are loc în intestine, deci nu este de mirare că diversitatea microbiomului intestinal al copilului este esențială pentru imunitate. Alimentația, mediul, sănătatea mamei, metoda nașterii, boala, utilizarea antibioticelor, sunt doar câțiva dintre numeroșii factori care pot compromite sau modifica microbiomul intestinal.

Modul de viață

Somnul copilului, activitatea fizică, timpul petrecut afară în soare, expunerea la aerul curat, vor avea un impact major asupra capacității sistemului imunitar.

Igiena copilului

Utilizarea excesivă a produselor de igienizare și îngrijire personală anti-orice a dus la ceea ce se numește „ipoteza igienei”. Nevoia constantă de a fi curat și de a elimina orice urmă de microbi afectează expunerea copilului la germeni și, la rândul său, sănătatea și imunitatea intestinală.

Expunerea la substanțe toxice

Expunerea frecventă la substanțe chimice toxice poate compromite și potențial slăbi sistemul imunitar. Toxinele sunt peste tot în casa noastră și în mediul extern. Deși nu le putem evita pe toate, ne putem reduce expunerea făcând alegeri corecte.

Stresul

Stresul este un factor important în cazurile multor boli și poate duce la supra-stimularea sau suprimarea sistemului imunitar. Copiii experimentează tot felul de factori de stres, de la schimbări mari de viață, zgomote excesive, presiune socială, hiperactivitate și factori declanșatori precum diverse evenimente (da, pandemia actuală contribuie la o mulțime de probleme de sănătate mintală în rândul celor mici).

Cum putem consolida sistemul imunitar al copilului?

Susținerea sistemului imunitar al copilului se reduce la revenirea la elementele de bază ale unui stil de viață sănătos.

Suplimentele sunt utile, dar nu vor completa o alimentație săracă sau un stil de viață nesănătos.

Deci, de unde să începi? Cum ajuți copilul să-și construiască un sistem imunitar robust?

Începe prin adăugarea mai multor alimente integrale în alimentația sa, și eliminarea celor procesate. Alege fructe proaspete, legume și surse de proteine ​​de calitate.
Redu produsele bogate în zaharuri rafinate, cum ar fi biscuiții, prăjiturile, acadelele, batoanele de musli.
Elimină sucurile comerciale, laptele aromatizat și băuturile răcoritoare. Apa este cea mai bună alegere!
Introdu alimente care susțin imunitatea, prietenoase cu intestinele, cum ar fi probioticele, prebioticele, iaurturile și supele.
Încurajează copilul să se joace afară atunci când este soare.
Implementează o rutină de somn. Limitează timpul pe mijloacele media cu 1 oră înainte de culcare, bucurați-vă de activități liniștite, încurajează atenția și asigură-te că doarme suficient pentru a se recupera. Oferă-i oportunități pentru odihnă și timp în liniște.
Alege produse de curățenie și de îngrijire personală naturale, evită pesticidele de grădină, schimbă recipientele din plastic cu cele din sticlă ...
Lasă copilul să se murdărească!

Când ai acești stâlpi ai sănătății bine ancorați, poți lucra la completarea golurilor sau la consolidarea sistemului imunitar. Și aici vorbim despre suplimente alimentare cu extracte din plante.

Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică

VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietati antioxidante, antiinflamatoare si protectoare la nivelul mucoasei cailor respiratorii, plus o actiune antibacteriana si mucoreglatoare.

Măceșul din compoziția VIRODEP® este bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator.

Alături de măceș, echinacea crește capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, inhibând replicarea virusului în celule.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.


VIRODEP® - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficiile picăturilor orale VIRODEP®:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picaturi orala 30 ml | 39.89 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6-12 ani: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare

Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII