Pregătiți de vacanță? Iată ce nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire a copiilor
Deja au început planurile de vacanță? Atunci e momentul potrivit să începi pregătirile pentru călătoria împreună cu cel mic.
Primul pas: îngrijirea ochilor. Astăzi te învățăm cum să cureți ochii copilului de impuritățile care apar la tot pasul atunci când călătoriți. De asemenea, vorbim despre semnele pe care trebuie să le urmărești pentru a identifica un corp străin în ochii celui mic, măsurile de prim ajutor pe care le poți lua tu, ca părinte, dar și despre momentele în care este cazul să apelezi la un medic.
Vei citi:
- „Mi-a intrat ceva în ochi!”
- Cum îți dai seama de prezența unui corp străin în ochii bebelușului/copilului?
- Ce afecțiuni oculare pot să apară dacă nu îngrijești corect ochii?
- Când este necesar un consult urgent la medicul oftalmolog?
- De ce să acorzi o îngrjire specială ochilor copilului în timpul verii?
„Mi-a intrat ceva în ochi!”
E ceva ce o să auzi destul de des, în special în sezonul cald, atunci când se știe deja că numărul afecțiunile ochilor în rândul copiilor crește. Fie că mergeți la plajă sau în explorarea marilor orașe, e important să iei în calcul multitudinea de impurități la care puiul tău va fi expus în timpul călătoriilor: nisip, vânt, insecte, fum, polen, particule mai mari de praf și lista poate continua.
Deși au un sistem propriu de protecție, format din pleoape și gene, ochii nu sunt protejați 100%, iar impuritățile pot pătrunde în ochii copilului și chiar pot rămâne acolo până când sunt eliminate. Cum le eliminăm, deci? În primul rând, asigură-te că te-ai spălat bine pe mâini înainte, cu săpun și apă caldă. De asemenea, este foarte important să îți păstrezi calmul, astfel încât și copilul să rămână calm. Nu apăsa și nu freca ochiul, ci printr-o mișcare lină șterge-l dinspre interior spre exterior, folosind servețele sau comprese sterile cu ser fiziologic.
Dacă impuritățile sunt vizibile, precum particulele de nisip sau insectele, poți utiliza un servețel steril pentru a le îndepărta.
Șervețelele de unică folosință, fără conservanți, Blephaclean, îndepărtează praful și impuritățile fără să agreseze țesuturile, fiind perfecte pentru copiii cu piele hipoalergică. Mai mult decât atat, sunt ambalate individual, astfel încât să le puteți lua cu voi la drum și să le puteți utiliza oricând cel mic are nevoie.
Cum îți dai seama de prezența unui corp străin în ochii bebelușului?
Ca și în cazul adulților, și la bebeluși/copii, simptomele unui corp străin pot varia de la un simplu disconfort la nivelul ochiului, iritație, înroşirea acestuia, prurit ocular (mâncărimi), senzaţie de arsură, lăcrimare excesivă sau imposibilitatea de a deschide ochiul, sensibilitate extremă la lumină, secreții abundente, până la durere intensă sau chiar acuitate vizuală scăzută.
Ce afecțiuni oculare pot să apară dacă nu îngrijești corect ochii?
Majoritatea corpilor străini care ajung în ochi nu dăunează, însă există, bineînteles și situția în care acestea pot cauza afecțiuni grave. Gradul de afectare depinde într-o foarte mare măsură de proprietățile fizice ale acestor particule, precum dimensiunea sau forma. Particulele cu margini ascuțite și forme neregulate vin, cel mai adesea, la pachet cu leziunile oculare.
În primă fază, corneea are reflexul de lăcrimare, cu scopul de a elimina impuritățile în mod natural. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este necesar să mergi cu cel mic la medicul oftalmolog. Intervenția medicală este cu atât mai necesară dacă particulele au ajuns dincolo de straturile superficiale ale ochiului. Rămânând în continuare în ochi, riscul ca acestea să afecteze corneea este destul de mare. Pot provoca zgârieturi sau tăieturi, ce duc la infecții sau chiar pot afecta vederea.
Când este necesar un consult urgent la medicul oftalmolog?
Așadar, dacă observi înroșirea ochilor, lăcrimare sau orice alte simptome care durează mai mult de două-trei zile, este cazul să te prezinți cu cel mic la medicul oftalmolog. Doar așa vei ușura simptomele copilului și vei putea evita complicațiile.
De ce să acorzi o îngrjire specială ochilor copilului în timpul verii?
Grija față de ochii copiilor ar trebui să crească în perioada verii, deoarece micuții își schimbă rutina și activitățile obișnuite, merg la mare sau la piscină, petrec mai mult timp în aer liber. Foarte important să cureți ochii celui mic în mod constant, chiar dacă acesta nu se plânge de senzația de corp străin în ochi. Astfel vei putea preveni o mulțime situații neplăcute. Cel mai bine este să introduci în trusa de îngrijire a copilului și produse pentru îngrijirea ochilor, astfel încât să ai mereu la îndemână o soluție pentru igiena oculară a bebelușilor/copiilor. Șervețelele sterile Blephaclean, îți pot fi de mare ajutor pentru o vacanță în siguranță oferindu-ți soluția excelentă menținerii unei igiene corecte a pleoapelor copiilor. Sunt ușor de folosit și, cel mai important, spre deosebire de alte produse de pe piață, nu conțin conservanți, deci nu irită pielea celui mic.
Recomandare:
Șervețele sterile pentru curățarea delicată a ochilor
Dezvoltate în colaborare cu dermatologi și oftalmologi, șervețelele sterile fără conservanți, BLEPHACLEAN, curăță în profunzime impuritățile din jurul ochilor, fără să irite pielea hipersensibilă a copiilor.
Fără conservanți
Potrivit pentru copiii de peste 3 luni
Recomandat pentru piele hipoalergenică