Greșeli în alăptare: nu ești echipată cu informații corecte esentiale

Greseli in alaptare -  nu esti echipata cu informatii corecte esentiale

Greșeli în alăptare: nu ești echipată cu informații corecte esentiale

Mami, dacă ai decis că vrei să alăptezi exclusiv, atunci de ce vrei să aduni cele mai utile și corecte informații despre alăptare pentru a începe acest proces minunat cu dreptul!?

Incă din ultimele luni de sarcină informează-te despre alăptare. Citește sectiunea de alaptare de la Desprecopii.

vei citi:
Greșeli în alăptare: nu ești echipată cu suficiente informații
Alte greseli pe care le poate face mami in timpul alaptarii bebelusului
Ghid de alaptare
Cum știi dacă bebelusul mănancă suficient lapte?
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)

Greșeli în alăptare: nu ești echipată cu suficiente informații

Alaptarea este forma naturala de hranire a bebelusului. Insa cuvântul „natural” relativ la alăptare a stabilit o gândire greșită pentru mamele care au primul lor copil. Pare simplu, alăptarea este floare la ureche - „deschizi bluza și mufezi copilul” - IAR a nu fi echipată cu suficiente informații corecte esentiale, aduce probleme atunci când alăptezi bebelușul. Există atât de multe probleme care pot împiedica acest proces natural.

Știind la ce să te aștepți și cum să gestionezi eventualele probleme ce apar pe parcurs, vei căpăta încrederea că poți aborda orice problemă ar putea apărea. De pilda - esential pentru succesul alaptarii bebelusului: nu accepta ca nou nascutul tau sa primeasca lapte formula in maternitate

Alăptarea creeaza noi provocari in primele zile pentru proaspata mămica și bebeluș. Sfatul principal este sa incerci sa te relaxezi. Bebelusul simte stresul, iar daca esti calma, si el va fi la fel. Privarea de somn din cauza alaptatului te poate face iritabila si apar si inevitabilele  mameloanele iritate sau fisurate ...Hai cu lanolina :)

→ Iată o trecere in revistă a primelor fapte despre alaptare dar și a primelor probleme care pot aparea odată cu alăptarea bebelușului. Abordand aceste probleme in cunistinta de cauza te va ajuta să le depașești.

Exemple de greseli pe care le poate face mami in timpul alaptarii bebelusului

Greșeli în alăptare: când mami nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: Nu continui să iei vitamine prenatale

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Cum știi dacă bebelusul mănancă suficient lapte? 11 semne pe care trebuie să le urmărești

Unul dintre motivele de stres maxim ale proaspetelor mamici este grija ca bebelusul sa manance suficient. Fie ca este alaptat sau hranit cu formula de lapte, mamicile sunt mereu tentate sa se ingrijoreze din cauza ca nu stiu exact daca bebelusul a mancat sau nu suficient.

Iata cum stii daca bebelusul papa suficient lapte sau nu primeste suficient lapte si 11 semne pe care trebuie sa le urmaresti.

Atasarea corecta la san a bebelusului (video)

Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes.

Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune sincrona dintre dumneavoastra, prospata mamica, si minunea pe care ati asteptat-o noua luni. Mai departe >>

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII