Cum învățăm copilul să nu mănânce excesiv?

Cum invatam copilul sa nu manance excesiv?

Cum învățăm copilul să nu mănânce excesiv?

Pe scurt

  • Uneori poate părea că al tău copil mănâncă tot timpul: multe gustări între mese sau mănâncă în exces la o masă. De unde știi dacă acest comportament este îngrijorător sau ceva normal care va trece?

    Ce poți face pentru a ajuta copilul să mențină o greutate sănătoasă și să evite supraalimentarea?


Calea către o sănătate îmbunătățită

Obiceiurile alimentare ale unui copil se dezvoltă devreme, de când este sugar. De aceea, este important ca părinții să învețe și să încurajeze obiceiurile alimentare sănătoase. Aceste exemple ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă și să continue până în adolescență.

Iată câteva modalități prin care poți face acest lucru:

Fii un model bun. Alege alimente și gustări sănătoase pentru tine.
Cumpără gustări sănătoase (fructe, legume, nuci, etc.).
Includeți o mulțime de proteine ​​cu un conținut scăzut de grăsimi, legume și cereale integrale în mesele pe care le prepari.
Oferă-i copilului tău mâncare sănătoasă, chiar dacă nu o dorește. Copiii nu sunt întotdeauna deschiși la lucruri noi. Dar dacă continui să-i oferi alegeri sănătoase, vei îmbunătăți șansele ca acesta să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase.
Învață copilul cum să facă alegeri sănătoase.
Evită preparatele fast-food. Dar dacă o faci, alege cele mai sănătoase preparate disponibile.
Evită băuturile zaharoase, cum ar fi băuturile răcoritoare și ceaiurile dulci. Limitează copilul la cel mult un pahar de suc de fructe pe zi.
Uită de regula farfuriei goale. Copilul ar trebui să mănânce doar cât poate.
Nu folosi mâncarea ca recompensă. În schimb, recompensează comportamentele bune cu o activitate distractivă în familie (de exemplu, mergi la bowling, mai degrabă decât la o înghețată).

Când este normal ca un copil să mănânce mai mult decât de obicei?

Uneori este normal ca un copilul să mănânce mai mult decât de obicei, de exemplu, chiar înainte de un puseu de creștere.

Dar pentru unii copii, supraalimentarea poate fi un semn al unei probleme alimentare. Aceasta ar putea include alimentația emoțională sau o tulburare de alimentație.

Ce este mâncatul emoțional?

Consumul emoțional înseamnă să mănânci pentru confort, din plictiseală sau ca răspuns la emoții, mai degrabă decât să mănânci pentru hrană sau pentru că ți-e foame. Consumul emoțional poate duce la supraalimentare, deoarece de obicei nu este vorba despre o nevoie de nutrienți sau calorii. Corpul copilului nu are nevoie de mâncare. În timp, consumul de calorii suplimentare poate duce la creșterea în greutate și la supraponderabilitate sau obezitate. Mâncarea excesivă poate determina, de asemenea, copilul să se simtă vinovat sau jenat.

Cum învățăm copilul să nu mănânce excesiv în 10 pași

Fii realist. Recunoaște că obiceiurile alimentare nu se vor schimba neapărat peste noapte. Dacă familia ta este obișnuită cu alimente ce au un conținut ridicat de grăsimi, deserturi și fast-food, ia în considerare eliminarea preparatelor treptat. Fă modificările încet, pentru a evita frustrarea și a crește șansele de succes!
Alege alimente sănătoase care îi plac copilului. De exemplu, înlocuiește un desert cu fructele preferate sau în loc de cartofi prăjiți obișnuiți cu un hamburger, încearcă cartofi prăjiți la cuptor.
Controlul porțiunilor. Utilizează farfurii mai mici.
Practică alimentația atentă. Cu toții mâncăm pe fugă, fără să gustăm și fără să savurăm ceea ce mâncăm. În consecință, percepem că ne este foame tot timpul. Reintrodu cina în familie. Fă din mâncare o activitate fără televizor, nu mânca din mers, nu mânca în fața ecranului unui computer sau a telefonului.
Fă o listă de gustări. Colaborează cu copilul pentru a dezvolta o listă de gustări sănătoase. Gustările ideale sunt bogate în proteine ​​și fibre și sărace în zahăr.
Înlocuiește sucurile cu apă. Adaugă infuzii de fructe dacă copilul vrea ceva mai multă aromă.
Respectă regula de 20 de minute. Dacă copilul tău este încă flămând după ce a mâncat, așteaptă 20 de minute și vezi cum se simte. Acesta este în mod normal timpul necesar pentru a te simți plin după terminarea mesei.
Alte probleme... Copiii care mănâncă compulsiv folosesc adesea alimente pentru a combate o altă problemă, cum ar fi plictiseala, anxietatea sau depresia. Discută cu copilul pentru a ajuta la identificarea sursei problemei.
Nu curăța farfuria. Nu forța copilul să termine tot din farfurie sau nu-l face să se simtă vinovat pentru că a lăsat mâncarea neterminată. Poți salva oricând resturile pentru mai târziu.
Fără recompense. Nu folosi mâncarea ca recompensă pentru un comportament bun sau note bune. Această practică poate crea o legătură nesănătoasă între mâncare și succes și poate încuraja copilul să mănânce atunci când nu-i este foame.

Supraalimentarea și durerile de burtică

Supraalimentarea poate provoca disconfort abdominal pe care copilul îl consideră dureros.

Indigestia (în termeni medicali numită dispepsie), poate fi recunoscută ușor, cele mai frecvente simptome fiind durere și disconfort în partea superioară a burticii.

Întrucât copiii mănâncă deseori repede și nu cunosc dezavantajele dureroase ale acestui lucru, au tendința de a mânca până când au stomacul plin. Apoi simt disconfort sau durere abdominală, greață, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, etc. Cum ajutăm copilul în această situație?

Cum prevenim și combatem dispepsia/indigestia la copii?

De primă intenție în ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsie și intoleranțe alimentare generate de deficitul enzimatic este ENZYSOL® plicuri - un supliment alimentar pe bază de enzime digestive care acționează asupra compușilor alimentari, îmbunătățind digestia acestora. Enzimele rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de digerat.

ENZYSOL® plicuri : Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Previne și combate dispepsia și intoleranțele alimentare și simptomele asociate acestora (greață, vărsături, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, disconfort sau durere abdominală etc.);
 Susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației;
 Favorizează absorbția optimă a nutrienților;
 Contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

Tratamentul și profilaxia dispepsiei funcționale;

Tratamentul și profilaxia intoleranțelor alimentare cauzate de deficitul enzimatic;

Ameliorarea simptomatologiei cauzate de excesele alimentare, dar și a simptomatologiei generată de dietele vegetariene sau lacto vegetariene;

Tratamentul adjuvant în sindroamele de malabsorbție.

Cumpara ENZYSOL® plicuri | 32.40 RON

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit.

Sugari 6 luni-1 an: 1 plic/zi, cu recomandarea medicului;

Copii 1-3 ani: 2 plicuri/zi;

Copii 3-12 ani: 3 plicuri/zi;

Adulți: 4 plicuri/zi.

Fructoză, sorbitol, mix enzimatic (amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinază), bromelaină din ananas 2500 GDU/g (tulpină din Ananas comosus (L.) Merr), aroma de ananas, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant)

*in baza de maltodextrină (agent de ingroşare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII