Ce este hiperactivitatea și cum ajutăm copilul cât mai natural posibil?

Ce este hiperactivitatea si cum ajutam copilul cat mai natural posibil?

Ce este hiperactivitatea și cum ajutăm copilul cât mai natural posibil?

Pe scurt

  • A face față unui copil hiperactiv poate fi dificil. Un copil hiperactiv poate părea instabil, sare de la o activitate la alta cu o energie aparent nelimitată, poate părea să aibă dificultăți de a asculta sau de a urma instrucțiuni, poate avea performanțe slabe la școală și chiar probleme de comportament.

    Deși nu există un răspuns corect la cum să ne purtăm cu un copil hiperactiv, următoarele sfaturi ne pot face viața un pic mai ușoară, tuturor.

Ce este un copil hiperactiv?

Comportamentul hiperactiv se referă de obicei la o activitate constantă, un copil ușor distras, impulsiv, cu o incapacitate de concentrare, agresivitate și comportamente similare.

Comportamentele tipice pot include:

Agitație sau mișcare permanentă;
Comportament haotic;
A vorbi prea mult;
Dificultăți de a participa la activități liniștite (cum ar fi cititul).

Hiperactivitatea nu este ușor de definit. Depinde adesea de observator. Comportamentul care pare excesiv pentru o persoană poate să nu pară la fel pentru o alta. Dar unii copii, în comparație cu alții, sunt în mod clar mult mai activi. Acest lucru poate deveni o problemă dacă interferează cu școala sau cu prietenii.

Hiperactivitatea este adesea considerată mai mult o problemă pentru școli și părinți decât pentru copil. Dar mulți copii hiperactivi sunt nefericiți sau chiar deprimați. Comportamentul hiperactiv poate face un copil o țintă pentru agresiune sau poate face mai dificilă legătura cu alți copii. Școlala poate fi mai dificilă, iar copiii hiperactivi sunt pedepsiți frecvent pentru comportamentul lor.

Mișcarea excesivă (comportamentul hiperkinetic) scade adesea pe măsură ce copilul crește. Poate dispărea în întregime până la adolescență.

Sfaturi pentru a face față unui copil hiperactiv

Un copil hiperactiv nu este un „copil rău”. Hiperactivitatea este cauzată de o tulburare psihologică cunoscută sub numele de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție - o problemă legată de chimia creierului care afectează capacitatea acestuia de a transmite informații între celulele creierului. Prin urmare, nu este vorba doar de a face copilul să vadă rațiunea. A trăi în limitele vieții de zi cu zi va fi o luptă pentru copil, așa că, axează-te asupra problemelor care contează cu adevărat.

Insistă ca al tău copil să te privească în ochi atunci când îi explici ceva și prezintă-i informațiile în fragmente mici, ușor de "digerat". Pune copilul să repete fiecare pas înapoi. Scrierea instrucțiunilor poate ajuta, de asemenea, copilul să le urmeze. O listă scrisă, pas cu pas, permite unui copil hiperactiv să se concentreze mai bine.

Redu la minimum distragerea atenției

Sarcinile care necesită concentrare, precum temele, ar trebui să fie efectuate într-o zonă care oferă distrageri minime. Pune-l pe copil să stea confortabil într-o zonă care este departe de ferestre și uși. Permite-i să se miște, dar nu-i permite să facă alte lucruri. Asigură-te că înțelege că nu este pedepsit. Crează un spațiu de lucru cald și primitor. Spune-i copilului că spațiul de lucru este pentru a-l ajuta să se concentreze și încurajează-l să participe la proiectarea unui astfel de spațiu în care să se simtă confortabil.

Utilizează laudele și recompensele

Lauda și recompensa ori de câte ori copilul îndeplinește cu succes o sarcină poate fi utilă. De asemenea, permite-i să se recompenseze prin atribuirea de sarcini care duc la un premiu, cum ar fi coptul unor prăjituri. Dar nu te îngrijora că vei „mitui” copilul, nu este cazul.

Ajută copilul să creeze o listă de sarcini

A avea o listă de responsabilități îl poate ajuta pe copil să își construiască independența. O listă scrisă oferă, de asemenea, copilului o referință vizuală  atunci când devine distras sau uită ce ar trebui să facă. Învață copilul să uite la listă ori de câte ori este plictisit sau nu știe ce să facă. Nu pedepsi copilul pentru că nu a completat lista de sarcini într-o perioadă de timp stabilită! Lasă-i copilului libertatea de a finaliza sarcinile în orice ordine.

Oferă-i copilului o mulțime de timp nestructurat

Copiii au nevoie să alerge și să se joace pur și simplu, într-un cadru nestructurat. Pe măsură ce părinții și profesorii devin din ce în ce mai ocupați, programele copiilor devin mai ordonate ca niciodată. Asigură-te că orice copil, în special cel care prezintă semne de hiperactivitate, are timp să se joace afară în fiecare zi.

Cauze de hiperactivitate non-ADHD

Nu toți copiii hiperactivi și agitați au ADHD! Uneori, alte cauze stau la baza nivelului ridicat de activitate al copilului.

Stresul - Fie că este vorba de stres permanent sau de o modificare a programului pe termen scurt, copiii devin adesea hiperactivi când se confruntă cu un eveniment de viață stresant. Chiar și schimbările pozitive, cum ar fi un nou membru al familiei (un bebe) sau mutarea într-un cartier nou, pot crea mult stres pentru un copil.

Nu uita: copiii preiau stresul părinților lor. Dacă ești stresat, există șanse mari ca și copilul tău să fie stresat. Asigură-te că copilul tău are o rutină consecventă și previzibilă. Dacă te confrunți cu evenimente stresante din viață, oferă-i copilului tău liniște și sprijin suplimentar.

Probleme emoționale sau de sănătate mintală - Problemele emoționale arată adesea ca tulburări de comportament la copii. Un copil cu o tulburare de anxietate poate avea dificultăți în a sta liniștit. Sau cel care a fost traumatizat de un eveniment înfricoșător s-ar putea să nu se poată concentra. Dacă bănui că hiperactivitatea copilului poate proveni dintr-o problemă emoțională, solicită ajutor profesional.

Condiții medicale - Există unele probleme de sănătate fizică care provoacă hiperactivitate. O tiroidă hiperactivă, de exemplu, poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv anxietate și hiperactivitate. Există, de asemenea, alte probleme genetice care pot duce la creșterea activității. Discută cu medicul pediatru despre simptomele copilului.

Lipsa mișcării și a somnului - Copiii trebuie să fie activi și energici, fără suficient exercițiu fizic, nu vor putea sta liniștiți. Încurajează copilul să facă exerciții fizice, sport, în fiecare zi. Joaca afară, mersul pe bicicletă și alergatul îi oferă copilului posibilitatea de a-și canaliza energia în activități productive.

În timp ce adulții au tendința de a adormi repede atunci când sunt obosiți, copiii devin adesea hiperactivi. Fie că este un pui de somn ratat la amiază sau o oră de culcare târzie, un copil somnoros poate părea mai agitat ca niciodată. Asigură-te că doarme suficient.

Deși este normal ca cei mici să aibă multă energie, hiperactivitatea poate interfera cu viața lor. De exemplu, copiii trebuie să poată sta pe un scaun suficient de mult timp pentru a învăța. Dar este important să te asiguri că ai așteptări realiste față de propriul copilul. A crede că puiul tău ar trebui să se joace în liniște în camera sa în timp ce tu lucrezi de acasă te-ar putea face să crezi că copilul tău este hiperactiv atunci când comportamentul său este de fapt adecvat din punct de vedere al dezvoltării.

Soluția naturală și delicată pentru puiul tău agitat

Pentru micuții hiperactivi, Dr. Phyto a creat siropul ANSIODEP®, care conține extracte din plante standardizate din tei, mușețel, mac californian și floarea pasiunii cu acțiune demonstrată în stări de agitație și tulburări de somn.

Siropul ANSIODEP® este soluția naturală și delicată pentru puiul agitat. Acesta este indicat în: tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, tratamentul stărilor de agitație, tratamentul tulburărilor de somn.

De primă intenție pentru calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi


BENEFICII

 Reduce stările de agitație la copii, favorizând somnul;

 Scade nivelul de agitație și hiperactivitate;

 Susține somnul natural, fără a genera somnolență;

 Nu creează dependență.

 

Tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, la copii

Tratamentul stărilor de agitație

Tratamentul tulburărilor de somn

Cumpara ANSIODEP ® sirop 150 ml| 46.20 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la nevoie

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la nevoie

Adulți: 10-20 ml pe zi, la nevoie

Ca adjuvant în tratamentul tulburărilor de somn se recomandă a se administra cu 30 de minute înainte de culcare.

Recomandări de administrare

Se recomandă administrarea pe o perioadă de 3 luni, sau la nevoie până la remiterea simptomatologiei.

suc concentrat de prune (Prunus domestica), tei (Tilia platyphyllos)/(2:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), mac californian (Eschscholtzia californica)/(3-4:1), floarea pasiunii (Passiflora incarnata)/(5-6:1), portocală dulce (Citrus sinensis).

* extracte standardizate

ANSIODEP® sirop nu conține zahăr și gluten.

Teiul

Are acțiune calmantă și relaxantă și susține somnul natural. Este folosit cu succes în cazuri de agitație, anxietate și hiperexcitabilitate sau la pacienți cu simptome de somatizare a anxietății. Este foarte utilizat în pediatrie întrucât nu are efecte adverse tipice anxioliticelor de sinteză, cum ar fi dependența, somnolența pe timpul zilei.

Mușețelul

Are acțiune anxiolitică, sedativă și spasmolitică datorită apigeninei, favorizând somnul, la copii. Noaptea induce un somn restaurator, iar în timpul zilei contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate și nervozitate.

Macul californian

Acțiunea sedativă și analgezică este datorată protopinei, principalul alcaloid, în timp ce fitocomplexul din macul californian inhibă parțial activitatea enzimelor care degradează endorfinele, stimulând astfel acțiunea biologică a enkefalinelor și beta-endorfinelor. Studiile clinice au mai demonstrat că extractele hidroalcoolice ale acestuia inhibă degradarea enzimatică a catecolaminelor și sinteza adrenalinei, ca și activitatea dopamin-betahidroxilazei, monoaminoxidazei B și diaminoxidazei, menținându-se un nivel crescut al catecolaminelor în creier, fără a cauza senzație de oboseală la trezire.

Florarea pasiunii

Este eficientă în tratamentul stărilor de agitație. Datorită flavonoidelor și alcaloizilor, are proprietăți sedative, anxiolitice și antispastice. Studiile indică faptul că poate influența receptorii acidului gamma-aminobutiric (GABA) de la nivelul creierului.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII