Cerealele pentru bebeluși: care sunt cele mai bune, avantaje și riscuri - recomandările pediatrilor

Cerealele pentru bebelusi -  care sunt cele mai bune, avantaje si riscuri - recomandarile pediatrilor

Cerealele pentru bebeluși: care sunt cele mai bune, avantaje și riscuri - recomandările pediatrilor

Cerealele, în special cerealele din orez, au fost un prim aliment preferat în diversificarea bebelușului, deoarece sunt ușor de digerat și puțin probabil să provoace o reacție alergică. Dar cerealele erau recomandate și pentru că părinții obișnuiau să înceapă diversificarea mult mai devreme - înainte ca bebelușii să fie cu adevărat pregătiți și înainte să poată digera alte alimente.

Sfaturile despre cerealele pentru bebeluși s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Iată cele mai recente informații pe care trebuie să le cunoști.

- vei citi:
Cele mai recente informații pe care trebuie să le cunoști
Avantajele cerealelor pentru copii
Dar arsenicul?
Cerealele sunt sigure pentru bebeluși?
Cum să alegi cerealele potrivite pentru bebeluși

Cele mai recente informații pe care trebuie să le cunoști despre diversificare

De ani de zile, cerealele de orez au fost considerate primul aliment standard în diversificarea bebelușului. Academia Americana de Pediatrie ne spune ca NU mai este așa. Cele mai noi sfaturi ale Academiei  spun că poți începe diversificarea cu o mulțime de alimente diferite - de la fructe și legume, la piureuri de carne și iaurt. Deci, cum rămâne cu cerealele?

Cerealele, în special cerealele din orez, au fost un prim aliment preferat în diversificarea bebelușului, deoarece sunt ușor de digerat și puțin probabil să provoace o reacție alergică. Dar cerealele au fost recomandate și pentru că părinții obișnuiau să înceapă diversificarea mult mai devreme - înainte ca bebelușii să fie cu adevărat pregătiți și înainte să poată manipula alte alimente, spune dieticianul pediatric Jessica Gust, R.D - de la Academia Americana de Pediatrie.

Acum se stie că bebelușii ar trebui să înceapă diversificarea la șase luni și că servirea unei varietăți mai largi de alimente în acel moment este ok. „Îmi place să văd că părinții încep diversificarea cu legume, fructe, grăsimi sănătoase precum avocado și alte alimente bogate în fier, precum mazărea, fasolea și leguminoasele sau carnea”, spune Gust. "Cerealele pentru bebeluși pot fi în continuare o opțiune bună, dar pur și simplu nu trebuie să fie singurul prim aliment."

Avantajele cerealelor pentru copii

Cerealele pentru copii îmbogățite oferă beneficii bebelușului, și anume fierul, un mineral esențial pentru creștere și dezvoltare. Depozitele de fier natural ale bebelușului se epuizează la șase luni, așa că obținerea fierului din alimente este o necesitate. Cerealele pentru copii, cum ar fi ovăzul și quinoa, sunt și surse de cereale integrale. Cerealele integrale furnizează, în general, fibre și niveluri mai ridicate de nutrienți, cum ar fi proteinele și mineralele, decât cerealele rafinate.

Cerealele pentru bebeluși sunt, de asemenea, o modalitate bună de a adăuga puțină greutate la piureurile de legume și fructe pentru bebelușii care sunt pregătiți pentru texturi mai bogate.

Citeste si: Introducerea cerealelor in alimentatia bebelusului: cand, cum si ce fel de variante

Exista arsenic in cereale?

Este posibil să fi auzit că cerealele de orez conțin arsenic, un metal greu toxic. Este adevărat că arsenicul, prezent în aer, apă și sol, este o problemă la orez. Acest lucru se datorează faptului că orezul tinde să absoarbă mai mult arsenic decât alte cereale, potrivit Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere corpurile mici ale bebelușilor.

si aici studii despre arsenic in cereale si aici

Dar asta nu înseamnă că cerealele de orez sunt periculoase pentru copii. Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă celor mici o varietate de cereale, inclusiv orz și ovăz, pentru a reduce expunerea bebelușului la arsenic. „Produsele din orez sunt sigure în doze mici, dar nu-mi place să văd părinții oferind cereale din orez, biscuiți de orez și alte alimente pe bază de orez în fiecare zi / de mai multe ori pe zi”, recomandă Gust.

Ad-Extra3:

Cerealele sunt sigure pentru bebeluși?

Există adulți care nu cred că alimentele din cereale sunt sănătoase și le elimină complet - chiar există câteva postări care susțin că bebelușii nu ar trebui să mănânce cereale, deoarece nu le pot digera. Dar acest lucru pur și simplu nu este adevărat, spune dieteticianul pediatric Jennifer House, R.D. Bebelușii sunt capabili să digere boabe, care oferă nutrienți valoroși. De fapt, nu există dovezi că așteptarea introducerii sau limitării glutenului (o proteină care se găsește în grâu, orz și secară) dincolo de vârsta de 6 luni previne alergia alimentară sau apariția bolii celiace, potrivit medicilor pediatri AAP.

Cum să alegi cerealele potrivite pentru bebeluși

Gust recomandă cerealele îmbogățită cu fier, în special cerealele pe bază de ovăz sau quinoa. Dacă optezi pentru cereale din orez, Gust recomandă să te limitezi la doar câteva mese pe săptămână și să le servești cu o varietate de alte alimente.

Gust recomandă, de asemenea, să-ți faci propriile cereale. Iată cum: Pulsează fulgi de ovăz obișnuiți în robotul de bucătărie sau într-o râșniță de cafea (curată!) pentru a obține o textură fină. Nu uita că ovăzul simplu nu conține aproape la fel de mult fier ca cerealele îmbogățite, deci asigură-te că-l servești cu alte alimente bogate în fier (cum ar fi carnea sau fasolea).

Retete cu cereale pentru bebelusi: 10 retete cu fulgi de ovaz, pentru bebelusi 

Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.

La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)

Citeste mai departe <<AICI>>

Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi. Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce - vezi GHIDUL introducerii legumelor in alimentatia BEBELUSULUI aici. 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.


Material realizat cu sfaturile dnei Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2024
referinte : Academia Americana de Pediatrie 2018, Revista Pediatrics 2020
https://www.babycenter.com/404_when-can-my-baby-eat-meat_1368509.bc
https://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-baby_1400680.bc
FDA limits on arsenic levels in infant rice cereals don't adequately protect children, critics say

High levels of arsenic have been found in baby cereal made with rice. Here's why you shouldn't panic.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII