Putem reduce severitatea infecțiilor respiratorii la copii prin consolidarea sistemului imunitar?
Pe scurt
La fel ca o armată, sistemul imunitar este o rețea complicată de unități care acționează împreună pentru a combate invadatorii, în acest caz bacteriile, virusurile și alți „inamici”.
Deoarece este un sistem format din mai multe părți, nu o singură unitate, nu poate fi stimulat din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, sistemul imunitar poate fi întărit pentru a funcționa eficient în combaterea bolilor. Dacă păstrăm soldățeii corpului în formă cu un stil de viață sănătos, putem reduce recurențele și severitatea infecțiilor respiratorii la copii.
Cum putem consolida sistemul imunitar al copiilor?
În ansamblu, sistemul imunitar face o treabă remarcabilă de a ne apăra de microorganismele cauzatoare de boli. Dar uneori eșuează: un germen invadează cu succes și ne îmbolnăvește.
Infecțiile tractului respirator la copii
Infecțiile tractului respirator pot afecta sinusurile, gâtul, căile respiratorii sau plămânii. Majoritatea trec fără tratament, dar uneori este posibil să fie nevoie de o vizită la medicul pediatru.
Infecția căilor respiratorii superioare reprezintă cea mai frecventă boală acută evaluată în ambulatoriu. Aceasta variază de la răceala obișnuită - de obicei un sindrom catarhal ușor, autolimitat al nazofaringelui - la boli care pun viața în pericol, cum ar fi epiglotita. Simptomele includ:
tuse cu mucus (flegmă);
strănut;
nas congestionat sau care curge;
durere în gât;
dureri de cap;
dureri musculare;
greutate la respirație sau respirație șuierătoare;
temperatură ridicată (febră);
senzație generală de rău.
Lucruri pe care le poți face pentru copilul bolnav:
Cele mai multe infecții ale tractului respirator trec în decurs de 1-2 săptămâni. De obicei, simptomele se pot trata acasă.
Ce poți face pentru copil - asigură-te că:
se odihnește-te din plin;
bea multă apă;
bea o băutură caldă cu lămâie și miere pentru a ajuta la calmarea tusei (nu este recomandat pentru bebeluși);
are capul ridicat în timp ce doarme - pentru ușurarea respirației;
utilizezi analgezice pentru a reduce febra și pentru a ușura durerile de gât, durerile de cap și durerile musculare doar la recomandarea medicului pediatru.
Ce nu ar trebui sa faci:
nu lăsa copilul să respire abur dintr-un vas cu apă fierbinte, deoarece există riscul de opărire;
nu administra aspirină copilului sub 16 ani;
nu fuma în preajma copilului - îi poate agrava simptomele.
Un sistem imunitar echilibrat este secretul pentru a proteja corpul de boli
Exercițiile fizice regulate sunt unul dintre pilonii unei vieți sănătoase. Acestea îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, scad tensiunea arterială, ajută la controlul greutății corporale și protejează împotriva unei varietăți de boli. Dar pot ajuta la consolidarea sistemului imunitar în mod natural? La fel ca o alimentație sănătoasă, exercițiile fizice pot contribui la o sănătate generală bună și, prin urmare, la un sistem imunitar sănătos. Pot contribui și mai direct prin promovarea unei bune circulații, care permite celulelor și substanțelor sistemului imunitar să se deplaseze liber prin corp și să își facă treaba eficient.
Studiile indică faptul că somnul joacă, de asemenea, un rol crucial în funcționarea sistemului imunitar. Respirația și activitatea musculară încetinesc, eliberând energie pentru ca organismul copilului să lupte împotriva bolilor. Somnul este important pentru îmbunătățirea funcționării celulelor T. Celulele T răspund la infecții virale și stimulează funcția imună a altor celule. Citokinele, un tip de proteine din sistemul imunitar care vizează infecțiile, sunt, de asemenea, produse și eliberate în timpul somnului. Studiile au arătat, de asemenea, că somnul îmbunătățește chiar și efectele vaccinurilor.
O alimentație sănătoasă poate sprijini sistemul imunitar al copilului, poate ajuta la pregătirea organismului pentru a combate mai bine bolile. Alimentele sunt compuse din o multitudine de nutrienți și vitamine într-un pachet complet. Asigură-te că incluzi în alimentația zilnică a copilului multe fructe și legume proaspete. Dar nu uita de cerealele integrale și nuci.
Studiile au mai arătat că și compușii din usturoi pot stimula răspunsul de combatere a bolilor, a unor tipuri de celule albe din sânge în organism atunci când întâlnesc viruși. Consumul acestuia în perioada în care copilul este bolnav poate ajuta la scăderea duratei și la reducerea severității simptomelor. Usturoiul poate reduce riscul de îmbolnăvire.
Bacteriile care promovează sănătatea în colon sunt, de asemenea, o parte importantă a sistemului imunitar. Concentrează-te pe alimentele bogate în fibre și, în special, pe alimentele care conțin tipul de fibre numite inulină. Sursele bune de inulină includ anghinarea, sparanghelul și rădăcina de cicoare. Iaurtul conține culturi vii și active sau probiotice.
Vitamina C poate stimula producția de celule albe din sânge, care sunt secretul pentru combaterea infecțiilor. Citricele, căpșunile, ardeiul gras roșu și kiwi sunt bogate în vitamina C. Cu o astfel de varietate din care poți alege, este ușor să adaugi alimente bogate în acest nutrient la orice masă a copilului. Cu toate acestea, dozele mari de vitamine pot fi toxice, mai ales atunci când sunt luate în mod regulat. Alimente recomandate: citrice, căpșuni, ardei gras roșu și kiwi.
De asemenea, vitamina A este cunoscută sub numele de vitamină antiinflamatoare datorită rolului său în îmbunătățirea funcției imune. Alimente recomandate: produse lactate, ficat, pește și cereale fortificate.
Betacarotenul funcționează ca un antioxidant, un compus care ajută la apărarea celulele de daunele cauzate de molecule potențial dăunătoare numite radicali liberi. O alimentație bogată în antioxidanți poate contribui la reducerea riscului de boli cronice și la consolidarea sănătății. Morcovii, cartofii dulci, spanacul și broccoli conțin cantități mari de betacaroten. Vitamina A, pe care organismul o creează din betacaroten, ajută plămânii să funcționeze corect, pe lângă alte beneficii. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.
Lactoferina are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării acestuia de membrana celulei.
Resveratrolul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.
Betaglucanul este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.
Putem alege suplimente pentru copii, care să contribuie la consolidarea sistemului imunitar?
Pentru a oferi sistemului imunitar un pic de sprijin suplimentar, pentru a-l consolida, dar chiar și pentru a reduce durata și severitatea infecțiilor de tract respirator, FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este suplimentul alimentar ideal pentru copii.
FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe, care contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.
FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.
BENEFICII
Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator
Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii
Contribuie la consolidarea sistemului imunitar
Tonifică organismul în perioadele de convalescență
Reduce oboseala și extenuarea
Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase
Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor
Perioada de convalescență
Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară
Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 58.90lei
Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.
Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese
Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese
Recomandări de administrare
Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.
Faza acută: 7-10 zile.
Faza de consolidare: 10-14 zile.
Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.
betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.
FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.
Betaglucanul
Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.
Lactoferina
Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.
Resveratrolul
Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.
Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)
Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII