Bronșita - o cauza frecventă a tusei copiilor

Bronsita - o cauza frecventa a tusei copiilor

Bronșita - o cauza frecventă a tusei copiilor

Pe scurt

  • Bronșita este o infecție a plămânilor și reprezintă inflamarea traheei și a părții superioare a bronhiilor. Aceste căi respiratorii, numite tuburi bronșice, conectează traheea la plămâni. Interiorul fiecărui pasaj bronșic este căptușit cu o mucoasa umedă, ale cărei celule sunt ciliate, însă inflamația și producerea de substanță mucoasa în exces pot distruge cilii responsabili de curățarea căilor respiratorii. 

    Bronșita poate îngreuna circulația aerului în plămâni, consecința fiind o tuse productivă.

Care sunt tipurile de bronșită la copii?

Bronșita poate fi acută sau cronică:

Bronșita acută apare rapid și poate provoca simptome severe. Dar nu durează mai mult de câteva săptămâni. Virușii provoacă cele mai multe cazuri de bronșită care pot ataca și infecta tractul respirator. Infecția cauzată de unele bacterii poate provoca, de asemenea, bronșită acută. Majoritatea oamenilor au bronșită acută la un moment dat în viața lor.

Bronșita cronică este rară la copii. Poate fi ușoară până la severă și durează mai mult (de la câteva luni la ani). Cea mai frecventă cauză a bronșitei cronice este fumatul. Tuburile bronșice rămân inflamate și iritate și produc mult mucus în timp. Persoanele care au bronșită cronică au un risc mai mare de infecții bacteriene ale căilor respiratorii și ale plămânilor, cum ar fi pneumonia.

Care sunt semnele și simptomele bronșitei la copii?

Bronșita acută începe adesea cu o tuse uscată, declanșată de inflamația mucoasei tuburilor bronșice.

Alte simptome pot include:

tuse cu mucus gros alb, galben sau verzui;
senzație de respirație scurtă;
durere sau senzație de strângere în piept;
respirație șuierătoare (un șuierat la respirație);
durere de cap;
stare generală de rău;
febră;
frisoane.

Bronșita cronică poate dura mai mult decât de obicei. Respirația este șuierătoare, poate exista o dificultate în respiraţie, iar tusea poate avea loc în fiecare zi.

Ce cauzează bronșita la copii?

Bronșita acută este de obicei cauzată de un virus. Poate avea loc împreună cu sau după o răceală sau altă infecție respiratorie. Virușii se pot răspândi:

când o persoană cu bronșită tușește și elimină picături infectate în aer;
când cineva își atinge gura, ochii sau nasul după contactul cu fluide respiratorii de la o persoană infectată.

Lucrurile care pun oamenii în pericol de bronșită cronică includ:

a sta în preajma fumului de tutun (sau fumatul);
expunerea la vapori chimici și la alți poluanți atmosferici pentru perioade lungi de timp.

Cum este diagnosticată bronșita la copii?

Când medicii suspectează o bronșită, vor face un examen și vor asculta pieptul unui copil cu un stetoscop pentru a verifica dacă există respirație șuierătoare și congestie.

Nu sunt necesare teste pentru diagnosticarea bronșitei. Dar medicul poate recomanda o radiografie toracică pentru a exclude o afecțiune precum pneumonia. Uneori medicii fac un test de respirație (numit spirometrie) pentru a verifica astmul. Unii copii care par să facă bronșită des - cu tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație - pot avea astm.

Cum se tratează bronșita la copii?

Medicii nu vor prescrie un antibiotic pentru bronșita cauzată de un virus. Antibioticele funcționează numai împotriva bacteriilor, nu și împotriva virusurilor.

Îngrijirea la domiciliu îi ajută pe majoritatea copiilor cu bronșită să se simtă mai bine. Medicul va recomanda copiilor și adolescenților multe lichide și odihnă din plin.

Pentru unii copii mai mari sau adolescenți, medicii ar putea spune că este în regulă să se ofere un medicament pentru tuse fără prescripție medicală sau cu prescripție medicală pentru a ușura tusea. De asemenea, uneori prescriu un bronhodilatator sau alte medicamente care tratează astmul. Acestea ajută la relaxarea și deschiderea tuburilor bronșice și la eliminarea mucusului, astfel încât să respire mai ușor. Copiii primesc de obicei aceste medicamente prin inhalatoare sau aparate de nebulizare.

Tratamentul bronșitei include în principal hidratarea și antitermicele în caz de febră, dar acesta se stabilește în mod normal în funcție de factorul declanșator, deoarece în cazul unei bronșite virale cel mai adesea nu este nevoie decât de o bună hidratare, odihnă și un sirop de tuse din fitoextracte standardizate și nutraceutice care poate avea un efect benefic în tratarea bronșitei.

Însă în cazul bronșitei cronice, medicul va recomanda un tratament exact în urma unor analize care adesea poate include folosirea medicamentelor prin intermediul aerosolilor sau terapia cu ajutorul unui nebulizator. Hidratarea și odihna rămân totuși la fel de importante. Un copil sau un adolescent cu bronșită cronică ar trebui să evite să fie aproape de orice le irită tuburile bronșice. 

Se poate preveni bronșita?

Spălarea mâinilor în mod corect poate ajuta la prevenirea răspândirii multor germeni care provoacă bronșită, în special în timpul sezonului rece și gripal.

De asemenea, protejează copiii - cu sau fără bronșită - de fumul pasiv. Îi poate pune în pericol de infecții virale și creșterea congestiei căilor respiratorii.

TUSSODEP® sirop - o combinație de fitoextracte standardizate și nutraceutice, eficient în afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare

Cu TUSSODEP® sirop copilul scapă natural și rapid de tusea chinuitoare! Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, siropul TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea fără a-i inhiba rolul fiziologic si asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului, făcându-l mai ușor de eliminat.

Tusea este un mecanism de apărare al organismului, prin care încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să nu fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră, echinacea protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea. Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit. Indicat în: tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare, tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 46.90 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII