Cum gestionam recurentele infectiilor respiratorii la copii si cum le putem preveni?

Cum gestionam recurentele infectiilor respiratorii la copii si cum le putem preveni?

Cum gestionam recurentele infectiilor respiratorii la copii si cum le putem preveni?

Pe scurt

  • Copilul tău este bolnav. Din nou. Dar și săptămâna trecută a fost bolnav... Și la fel cu câteva săptămâni înainte! De fapt, probabil că ai petrecut atât de mult timp îngrijindu-ți micul bolnav, încât te gândești să-ți faci un abonament la farmacie....

    De ce copilul tău are patru infecții ale urechii, în timp ce copilul vecinului scapă doar cu una? De ce un copil vomită în mod regulat, în timp ce altul deloc? Este o simplă coincidență sau unii copii sunt deosebit de vulnerabili la boli specifice?

    Este important să înțelegem dacă ceea ce are copilul este normal sau dacă este un semnal de alarmă. Șansele sunt mari să fie ceva normal, dar nu strică să fii sigur de asta.

De ce copiii sunt întotdeauna bolnavi?

Copiii trebuie să crească în realitățile dure ale lumii. În timp ce corpul tău are o imunitate echivalentă cu un batalion de soldați din al doilea război mondial care a văzut totul, sistemul imunitar al copilului tău este destul de "crud", încă este la început. Pur și simplu nu este echipat pentru războiul germenilor. Această vulnerabilitate este practic integrată în ei până când sunt adulți.

Simptome recurente la copii

Chiar dacă simptomele copilului tău dispar rapid de fiecare dată când se îmbolnăvește și nu sunt cronice, poate fi îngrijorător dacă acestea revin. De exemplu, dacă copilul tău are o tuse mai mult de trei ori pe an și ajunge de fiecare dată la urgență, atunci acesta ar putea fi un semn că are astm. Sau dacă copilul tău are un virus stomacal cu vărsături în fiecare lună, poate că are sindromul vărsăturilor ciclice.

În plus față de înțelegerea tiparului simptomelor copilului, dacă oferi cât mai multe informații posibile, acestea pot ajuta medicul pediatru să-și dea seama ce este în neregulă cu copilul. Ce face ca simptomele să dispară și ce le înrăutățește? În plus față de simptomele primare, poți descrie orice simptome secundare, cum ar fi oboseala sau pierderea în greutate.

Medicul pediatru va dori, de asemenea, să știe despre orice schimbări alimentare au loc, trecerea la un nou aliment și chiar alte lucruri, cum ar fi mușcătura de căpușă, o zgârietură de la un pisoi sau o vizită la grădina zoologică. Și, în cele din urmă, copilul are antecedente familiale de alergii, astm, boli inflamatorii intestinale, dureri de cap sau alte afecțiuni cronice?

Reține că poate fi dificil să diagnostichezi cauza multor dintre aceste simptome cronice, în special tusea cronică. Deși ai crede că ar fi ușor să diagnostichezi un copil cu astm, unii copii au astm nu respiră șuierător și, prin urmare, este mai greu de recunoscut. Un test de astm este, de asemenea, dificil de făcut la copiii mai mici, deși un pneumolog pediatru poate face teste de funcție pulmonară la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Cel mai bun mod de a urmări simptomele copilului este să acorzi o atenție deosebită și să fii consecvent în ceea ce privește urmărirea simptomelor. Cu cât îi poți oferi mai multe informații medicului pediatru, cu atât va fi mai capabil să-și dea seama dacă copilul are o boală cronică sau este doar predispus la răceli și tuse.

De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală , datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și la tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Ce este normal când vine vorba de recurențele infecțiilor respiratorii la copii

Copiii se îmbolnăvesc foarte des - este șocant uneori. Dar este bine să știi asta, pentru că ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să fii îngrijorată constant la fiecare tuse. Iată la ce să te aștepți:

Infecții ale urechii: cel puțin de 2 ori pe an
Crupa: o dată înainte de vârsta de 3 ani
Diaree: până la 3 ori pe an este normal
Vărsături: din nou, de până la 3 ori pe an. Sperăm nu cu diaree.
Răceală: până la 10 ori pe an  - este într-un interval normal.
Streptococ: Cam o dată pe an

Ce nu este normal când vine vorba de recurențele infecțiilor respiratorii la copii

Când apariția oricăreia dintre aceste boli crește la numar și trece de normal, înseamnă că au devenit cronice și ar putea fi un semn că se întâmplă ceva mai rău. De multe ori poate fi greu să-ți dai seama, mai ales atunci când consideri că boli precum răceala pot dura până la 2 săptămâni și se confundă ușor cu alergiile.

Cel mai bun mod de a afla ce se întâmplă este să păstrezi un jurnal de boală. Urmărirea simptomelor și a apariției lor pe tot parcursul anului te poate ajuta să observi dacă copilul a avut cu adevărat o infecție a căilor respiratorii superioare timp de 3 luni (care ar putea fi un semn de astm) sau dacă a fost pur și simplu o serie devastatoare de răceli.

Și dacă depășesc rata normală - în orice boală - asigură-te că implici medicul pediatru.
Acest lucru este valabil mai ales dacă există febră sau durere persistentă, dificultăți de respirație sau deshidratare. Toate acestea sunt semne că se poate întâmpla ceva mai grav.

Răceala - Ce nu este normal

O răceală cu febră care durează mai mult de 5 zile; dificultăți de respirație (dincolo de nasul congestionat); o răceală care durează mai mult de 10 zile.

De ce copilul poate fi vulnerabil: deoarece există mai mult de 100 de viruși care declanșează răceala obișnuită.

Unii copii predispuși la răceală pot avea, de asemenea, un sistem imunitar activ genetic, care reacționează mai puternic la viruși. Alții încă pot avea un sistem imunitar care a fost codat de o casă hipercurată.

Sistemele imune ale copiilor sunt concepute pentru a învăța din expunerea la tot felul de lucruri. Dar cercetătorii cred din ce în ce mai mult că mediul nostru modern poate fi prea curat. Ca urmare, copiii nu-și construiesc imunitatea necesară pentru a rezista anumitor boli.

Copiii cu alergii ale căilor respiratorii superioare pot avea, de asemenea, mai multe răceli decât în ​​mod normal, adaugă el. Motivul? O inflamație a sistemului respirator superior poate face un copil mai susceptibil la germenii răcelii sau poate face simptomele de răceală mai pronunțate.

Sfaturi pentru părinți: asigură-te că puiul tcău doarme mult. Dacă mănâncă alimente solide, include o mulțime de fructe și legume în preparate. La adulți, nivelurile scăzute de vitamina C au fost legate de răceli mai dure.

Crupa - Ce nu este normal

Atunci când respirația devine o luptă serioasă pentru copilul tău.

De ce copilul poate fi vulnerabil: Până la jumătate din toți copiii care au avut un singur episod de crupă - o infecție virală care duce la inflamarea căilor respiratorii, o „tuse latrătoare” care sună înfricoșător - îl vor face din nou, estimează cercetătorii. De ce? Motivele variază de la anatomia fizică, rasă, genetică și prematuritate. Experții nu sunt siguri de ce, dar ratele de crupă sunt cu 43% mai mari la băieți decât la fete și cu 85% mai mici la copiii afro-americani decât la copiii caucazieni. Astmul și antecedentele familiale de alergii sporesc, de asemenea, riscul.

Pentru unii copii, o tuse recurentă nu este nici măcar determinată de o infecție virală: spasmele musculare încep procesul.

Sfaturi pentru părinți: Cel mai bun tratament la domiciliu? Timpul petrecut într-o baie cu aburi (cu dușul fierbinte pornit). Sau dacă asta nu funcționează, încearcă aerul umed și rece. Sună medicul pediatru - sau 112 - dacă respirația copilului te îngrijorează.

Infecții ale urechii - Ce nu este normal

Febră și dureri de urechi care persistă mai mult de două zile.

De ce copilul poate fi vulnerabil: copiii mici sunt mai predispuși la infecții ale urechii medii - cunoscute și sub denumirea de otită medie acută (AOM), deoarece trompele eustachiene (care drenează urechile) sunt mai scurte, mai subțiri și mai orizontale. În timpul răcelii, aceste tuburi se inflamează, captând fluidul în urechea medie, care devine un teren de reproducere perfect pentru bacterii și viruși.

Copiii care au tuburi extra-scurte sau extra-subțiri prezintă un risc și mai mare de a face otită. Copiii cu un anumit tip de structură osoasă pot avea, de asemenea, probleme.

Una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe din ultimele decenii a fost apariția rezistenței la antibiotice în rândul celor „trei mari” bacterii care cauzează majoritatea otitelor. Cercetătorii au descoperit că între 25% și 95% dintre acești germeni sunt în prezent rezistenți la penicilină, iar unii sunt rezistenți și la alte antibiotice.

Sfaturi pentru părinți: dacă medicul pediatru sugerează o așteptare atentă - un calmant pentru durere și febră, dar fără antibiotice timp de 48 până la 72 de ore - ia în considerare această abordare. Majoritatea copiilor își revin fără antibiotice. Unii copii au nevoie de ele. Dar utilizarea excesivă a antibioticelor duce la probleme grave.

Dacă copilul tău a avut trei infecții ale urechii într-o perioadă de șase luni sau patru într-un an (cu cea mai recentă din ultima lună), discută cu medicul pediatru.

Streptococ - Ce nu este normal

Salivarea sau dificultate mare la înghițire.

De ce copilul poate fi vulnerabil: 1 din 10 copii cu streptococ - o infecție bacteriană a amigdalelor cauzată de bug-urile Streptococcus pyogenes foarte contagioase - nu răspund la primul curs de antibiotice prescris de un medic.

Deci, chiar dacă acești copii au fost tratați, infecția nu este niciodată eliminată. Unii copii au nevoie de tratament mai îndelungat pentru a scăpa de bacteriile streptococice; alții, de un alt antibiotic.

Uneori, copiii intră în contact strâns cu un purtător care nu prezintă simptome, dar care poate transmite infecția. Și dacă copilul tău are prima infecție în timpul sezonului de vârf al streptococului (primăvară și toamnă), este mai probabil să se reinfecteze, deoarece bacteriile prosperă în acele luni, determinând infecțiile să fie de trei ori mai răspândite decât iarna sau vara.

Părinții pot contribui la repetarea infecțiilor, deoarece simptomele trec rapid prin tratament, determinând mulți părinți să nu termine administrarea tratamentul complet: un studiu a constatat că, în timp ce 80% din familii au susținut că au administrat fiecare doză de antibiotic, 50% s-au oprit după doar trei zile de tratament. Este necesar un tratament complet pentru a elimina toate bacteriile streptococice.

Sfaturi pentru părinți: Părinții pot contribui la repetarea infecțiilor, deoarece simptomele trec rapid prin tratament, determinând mulți părinți să nu termine administrarea tratamentul complet: un studiu a constatat că, în timp ce 80% din familii au susținut că au administrat fiecare doză de antibiotic, 50% s-au oprit după doar trei zile de tratament. Este necesar un tratament complet pentru a elimina toate bacteriile streptococice.

Cum putem preveni recurențele infecțiilor respiratorii la copii?

VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietati antioxidante, antiinflamatoare si protectoare la nivelul mucoasei cailor respiratorii, plus o actiune antibacteriana si mucoreglatoare.

Măceșul din compoziția VIRODEP® este bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator.

Alături de măceș, echinacea crește capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, inhibând replicarea virusului în celule.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.


VIRODEP® - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficiile picăturilor orale VIRODEP®:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picaturi orala 30 ml | 35.00 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6-12 ani: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare

Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII