Relațiile sexuale frecvente scad numarul de spermatozoizi al unui bărbat? Iată ce e de stiut.

Relatiile sexuale frecvente scad numarul de spermatozoizi al unui barbat? Iata ce e de stiut.

Relațiile sexuale frecvente scad numarul de spermatozoizi al unui bărbat? Iată ce e de stiut.

Relațiile sexuale frecvente sunt oare un motiv pentru care nu ai reușit să devii tată?

Citește mai departe pentru a afla adevărul...

- vei citi:
Relațiile sexuale frecvente pot să scadă numărul de spermatozoizi al unui bărbat?
Ejaculare și calitatea spermei

Relațiile sexuale frecvente pot să scadă numărul de spermatozoizi al unui bărbat?

Un răspuns direct la această întrebare este: nu. Relațiile sexuale frecvente nu au efect asupra numărului de spermatozoizi, cu excepția cazului în care bărbatul are probleme de fertilitate. Există diverse studii care spun că sexul regulat poate spori sănătatea spermei și poate crește șansele de sarcină. Însă pentru toți bărbații care iau acest sfat în serios, iată un sfat: dacă ai un număr scăzut de spermatozoizi, ejacularea frecventă poate afecta șansele de concepție!

Dacă tu și partenerul încercați să aveți un copil de ceva vreme și analizele sugerează un număr scăzut de spermatozoizi, șansele sunt ca relațiile sexuale frecvente să întârzie o sarcină. De fiecare dată când un bărbat face sex și ejaculează, numărul său de spermatozoizi va scădea. Este nevoie de ceva timp pentru ca organismul să completeze acest număr. Această perioadă de timp depinde de la o persoană la alta. Poate dura între 24 și 48 de ore pentru ca spermatozoizii să se formeze și să crească la număr. Se sugerează o perioadă de așteptare de 36 de ore între două relații sexuale pentru a crește șansele de concepție.

Dacă numărul de spermatozoizi este deja în intervalul scăzut, relațiile sexuale frecvente înainte de ovulație pot duce la o scădere suplimentară și pot împiedica șansele de concepție. Un sfat care este de obicei dat bărbaților care au un număr scăzut de spermatozoizi, este să nu întrețină prea multe relații sexuale înainte de zilele de ovulație. Iată cum poți urmări zilele de ovulație <<aici>>.

Ejaculare și calitatea spermei

Există diverse studii în care cercetătorii au încercat să exploreze relația dintre ejaculare frecventă, numărul de spermatozoizi și calitatea acestora. Un studiu publicat în revista Reproductive Biology and Endocrinology în anul 2015 a colectat probe de material seminal de la bărbații cărora li s-a cerut să ejaculeze pentru o perioadă de două săptămâni în fiecare zi. S-a văzut că numărul total de spermatozoizi și volumul seminal pe ejaculare au scăzut și au rămas scăzute pe durata perioadei de ejaculare zilnice. Cu toate acestea, parametrii convenționali, cum ar fi concentrația spermei, motilitatea, motilitatea progresivă, morfologia, vitalitatea și parametrii funcționali, cum ar fi integritatea membranei plasmatice a spermei, potențialul membranei mitocondriale și fragmentarea ADN-ului, nu au fost afectate în mod semnificativ și au rămas similare cu măsurarea inițială pe toată perioada de ejaculare zilnică. Studiul a concluzionat astfel, că nu a existat un efect clinic major asupra parametrilor spermatozoizilor, chiar dacă numărul total de spermatozoizi a scăzut constant [1].

Un alt studiu publicat în revista Translational Andrology and Urology a luat în considerare 20 de bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani și li s-a cerut să ejaculeze 14 zile consecutive după o perioadă de abstinență de 3 până la 5 zile. Probele de material seminal au fost colectate la începutul studiului (ziua 1) și apoi în zilele 3, 7 și 14. S-a observat că a existat o scădere semnificativă a volumului mediu de material seminal, a numărului total de motili (TMC) și a concentrației spermei în timpul studiului fără modificări semnificative în motilitate sau morfologie, ceea ce înseamnă că nu a existat nicio modificare în structura ADN a spermatozoizilor. Acest studiu a concluzionat că o perioadă scurtă de abstinență, urmată de copulație zilnică în jurul ovulației, a maximizat numărul de spermatozoizi disponibili pentru a optimiza concepția.

În timp ce acest studiu nu a luat în considerare bărbații care au un număr scăzut de spermatozoizi, a arătat clar că abstinența înainte de ovulație ajută la creșterea șanselor de concepție. Acest lucru este valabil mai ales dacă bărbatul are un număr scăzut de spermatozoizi.

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite „supraincalzirea“ propriei sperme. Numarul spermatozoizilor a crescut cu pana la 491% la 5 din 11 barbati cu probleme de fertilitate, dupa ce timp de cateva luni au renuntat sa mai faca bai fierbinti in cada.

Iata mai multe informatii despre problemele de fertilitate ale barbatilor.

Ad-Extra3:

Tot despre infertilitatea la barbati cititi:

Infertilitatea la barbati: 10 cauze care o pot provoca, iar unele din ele sunt foarte comune
Disfunctia erectila masculina
Radiatiile produse de conexiunile WiFi pot influenta calitatea spermei
Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor
Infertilitatea masculina, noi frontiere depasite
Alimente care maresc calitatea spermei
Laptopul poate afecta calitatea spermei!
Spermograma

Citeste Ceasul biologic al barbatilor ticaie dupa 41 de ani

Autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

Referinţe:
[1] Mayorga-Torres, B. J. M., Camargo, M., Agarwal, A., Du Plessis, S. S., Cadavid, . P., & Maya, W. D. C. (2015). Influence of ejaculation frequency on seminal parameters. Reproductive Biology and Endocrinology, 13(1), 47.
Welliver, C., Benson, A. D., Frederick, L., Leader, B., Tirado, E., Feustel, P., … & K hler, T. S. (2016). Analysis of semen parameters during 2 weeks of daily ejaculation: a first in humans study. Translational andrology and urology, 5(5), 749.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII