Omletă cu dovlecel și brânză - retete pentru bebeluși
Omleta este cea mai iubită de copii, mari sau mici. În plus, oferă bebelușului proteine de înaltă calitate și alți nutrienți esențiali. Crește conținutul de proteine din omletă adăugând niște brânză!
- vei citi:
Când putem să introducem dovleceii în alimentația bebelușului?
Omleta cu dovlecel
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusulu
Când putem să introducem dovleceii în alimentația bebelușului?
Dovlecelul, cunoscut și sub numele de zucchini, este botanic un fruct. Cu toate acestea, din punct de vedere gastronomic, este o legumă din familia Cucurbitaceae. Această legumă face parte din alimentația întreagii lumi de secole.
Dar, în ultima vreme, s-a pretins că este un „superaliment”, în special pentru copii. Dovlecelul are proprietăți nutritive și medicinale valoroase. Dar înseamnă asta că poate fi o parte crucială în alimentația unui bebeluș? Citește mai departe...
Ingrediente pentru omletă cu dovlecei brânză:
1 ou (ou întreg după 1 an)
½ ceapă, tocată mărunt
½ cană dovlecel, ras
1/4 ardei verde, feliat subțire
2 linguri de parmezan, ras
2 linguri de ulei de măsline
sare, după 1 an
Mod de preparare:
Ia un castron și pune dovleceii cu sare peste ei. Se amestecă bine și se lasă vasul deoparte.
Între timp, mai ia un castron, pune oul spart și amestecă-l bine cu un tel. Acum adaugă brânza, sare și piper negru (opțional) și bate din nou. După ce ai terminat, pune bolul deoparte.
Acum ia dovleceii și stoarce-i ferm între palme. Asigură-te că i-ai scurs bine de toată apa.
Adaugă dovleceii peste amestecul de ouă și încorporează-i bine.
În cele din urmă, ia o tigaie plată, pune-o pe flacără medie și toarnă uleiul. Pe măsură ce uleiul se încălzește, pune ceapa și rumenește-o puțin.
Apoi se toarnă amestecul de ouă peste ceapă și se lasă omleta să se gătească cu capac.
Sfat: pentru a adăuga mai multă culoare și valoare nutrițională, poți adăuga porumb fiert.
Citeste si: Oul in alimentatia bebelusului - cum si cand
Ad-Extra3:
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca (cost 4,99 euro - one time)/.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
► In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII