Cum sustinem cat mai natural sistemul imunitar al copilului?
Pe scurt
Sistemul imunitar al unui copil nu este la fel de puternic precum cel al unui adult. Bebelușii se nasc cu un sistem imunitar imatur, iar pe măsură ce cresc, crește și nivelul lor de imunitate, atingând maturitatea la începutul adolescenței.
Dar cum ne protejăm copiii de vârstă școlară sau preșcolară? Deși ne dorim să îi putem proteja de orice virus, evident nu este posibil acest lucru. Deci, cum facem?
Un mod de acțiune mai realist de a consolida sistemul imunitar al copiilor
Un mod de acțiune mai realist este de a consolida sistemul imunitar, astfel încât corpul copilului să poată lupta singur împotriva acestor invadatori bacterieni și virali. De aceea, următoarele strategii, pe care le poți începe chiar acum, pot consolida sistemul imunitar al copilului, astfel încât să poată rezista provocărilor sezonului rece.
Evită antibioticele dacă nu este absolut necesar
Antibioticele sunt prescrise de peste 154 de milioane de ori pe an pentru orice, de la o rană la o infecție a urechii. Scopul antibioticelor este de a distruge bacteriile care cauzează infecții și, uneori, salvează viețile, cu siguranță. Cu toate acestea, CDC estimează că cel puțin 30% din prescripțiile de antibiotice sunt inutile. Acest lucru contează, deoarece antibioticele nu numai că elimină bacteriile patogene, dar epuizează bacteriile benefice din microbiomul intestinal. De ce să-i omoare pe băieții buni când nu este necesar?
Dacă un medic prescrie copilului (sau vouă) antibiotice, nu accepta doar rețeta fără a-i adresa câteva întrebări suplimentare. Cât de necesare sunt aceste antibiotice? Cât de probabil este ca imunitatea naturală a copilului să rezolve problema fără medicament? Există opțiuni naturale anti-bacteriene? Medicii care se concentrează pe sănătatea naturală recomandă uneori alternative în locul antibioticelor, pentru a consolida imunitatea fără a epuiza microbiomul.
Oferă-i copilului mai multe alimente bogate în probiotice
Construiește bacterii intestinale bune! O modalitate excelentă de a face acest lucru este de a servi alimente bogate în probiotice întregii familii, cum ar fi varza murată, chefirul sau iaurturi. Dacă ai un copil mai pretențios, adaugă fructe în iaurturi.
Asigură-i copilului odihna necesară
Știm cu toții ce luptă poate fi să duci un copil la culcare, dar a adormi devreme este o necesitate pentru un copil în creștere, mai ales atunci când are școală a doua zi. În medie, un copil are nevoie de 10 până la 14 ore de somn, de preferință într-o cameră întunecată și răcoroasă - și cu siguranță departe de distragerea atenției computerelor, tabletelor și telefoanelor mobile.
Rutina este la fel de importantă!
Copiii au nevoie de un mediu stabil, iar crearea unei bune rutine familiale va ajuta la securitatea emoțională. Mesele la ore fixe, baia, poveștile de seară și temele la ore precise, sunt lucruri extrem de benefice.
Exclude zahărul, dar adaugă mai multe fructe
Studiile au arătat că zahărul suprimă funcția imunitară. Nu există substanțe nutritive în zahăr. Când este în corp, acesta are nevoie de nutrienți pentru a se metaboliza, astfel folosește mineralele din corp. De asemenea, zahărul împiedică celulele albe din sânge să își facă treaba în mod corespunzător. S-a demonstrat că zahărul modifică microbiomul în unele moduri destul de extreme, hrănind bacteriile mai patogene iubitoare de zahăr, care pot elimina bacteriile benefice ce stimulează imunitatea. Dă-i un impuls microbiomului copilului, trimițându-l la școală cu fructe în loc de fursecuri și bomboane sau cel puțin dulciuri făcute cu îndulcitori naturali precum stevia (astfel încât să nu se simtă diferit de colegi). Acasă, oferă-i multe fructe bogate în vitamina C și antioxidanți la desert, cum ar fi portocalele, merele și afine.
Desigur, știm cu toții că ar trebui să ne mâncăm legumele, dar știi și de ce? Un motiv bun este metilarea. Metilarea este un proces biochimic (care are loc în tot corpul) cu multe funcții importante, inclusiv detoxifierea. Legumele bogate în sulf, cum ar fi varza de Bruxelles, broccoli și spanacul, sunt bogate în vitamina B, care alimentează metilarea și pot ajuta la creșterea capacității corpului de a procesa și elimina în siguranță totul, de la poluare la expunerea de substanțe chimice.
Ce suplimente alegem pentru copii, care să contribuie la consolidarea sistemului imunitar?
Pentru a oferi sistemului imunitar un pic de sprijin suplimentar, pentru a-l consolida, dar chiar și pentru a reduce durata și severitatea infecțiilor de tract respirator, FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este suplimentul alimentar ideal pentru copii.
FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe, care contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.
FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.
BENEFICII
Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator
Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii
Contribuie la consolidarea sistemului imunitar
Tonifică organismul în perioadele de convalescență
Reduce oboseala și extenuarea
Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase
Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor
Perioada de convalescență
Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară
Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 53.00 lei
Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.
Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese
Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese
Recomandări de administrare
Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.
Faza acută: 7-10 zile.
Faza de consolidare: 10-14 zile.
Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.
betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.
FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.
Betaglucanul
Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.
Lactoferina
Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.
Resveratrolul
Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.
Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)
Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII