Incepe consolidarea imunitatii cand copilul este sanatos, nu cand este bolnav! Pregateste-i intrarea in colectivitate!

Incepe consolidarea imunitatii cand copilul este sanatos, nu cand este bolnav! Pregateste-i intrarea in colectivitate!

Incepe consolidarea imunitatii cand copilul este sanatos, nu cand este bolnav! Pregateste-i intrarea in colectivitate!

Pe scurt

  • Este acea perioadă a anului când ne pregătim copiii pentru școală. Indiferent dacă copiii tăi vor merge la grădiniță sau la școală, există câteva lucruri importante pe care le poți face pentru a preveni apariția bolilor - precum banala răceală - și a reduce riscul îmbolnăvirii.


    Secretul este prevenția și o bună consolidare a sistemului imunitar încă dinainte de intrarea în colectivitate - dar cum facem asta?

Ca cei mici să se poată concentra la grădiniță și la școală, trebuie să se simtă bine

Un copil răcit trebuie să se odihnească și să se refacă complet înainte de a se întoarce în comunitate. Iar dacă un copil răcește foarte des, nu este un semn al unui sistem imunitar slab. Înseamnă doar că a fost expus la mulți viruși. Sistemul imunitar este o rețea de celule, proteine ​​și organe care combat infecția pentru a ne menține bine. Având în vedere că școala va începe curând, este un moment deosebit de important ca sistemul imunitar al copilului să fie pregătit pentru asta.

De ce răcesc copiii atât de des o dată cu începerea noului an școlar?

"Răceala comună" este cauzată de viruși care infectează nasul, gâtul și sinusurile.

Copiii mici răcesc foarte des, de cca 8 - 10 ori în fiecare an, înainte de împlinirea vârstei de 2 ani. Răcelile tind să fie mai frecvente toamna și iarna când copiii sunt în interior și în contact mai strâns unul cu celălalt, astfel încât poate părea că micuțul trece dintr-o răceală în alta, asta pentru că nu își are construită imunitatea (de apărare) la cei peste 100 de viruși care sunt în jur.

Cum se răspândesc răcelile în școli și grădinițe?

Virușii se găsesc în nas și în gât. Deoarece copiii își ating adesea nasul, ochii și gura, pun lucruri în gură și se ating în mod frecvent în timpul jocului, germenii se răspândesc ușor.

Copiii răciți iau contact cu virușii atunci când își ating nasul, gura sau când tușesc sau strănută. Iar acele mici picături de salivă împrăștiate în aer pot ajunge la nasul sau gura altui copil. Când ating mai departe alți copii, jucării sau diferite obiecte, ei transmit și virușii.

Îngrijitorii pot lua contact cu virusurile pe mâini și îi pot răspândi între copii prin atingere.

Pregătește-ți dulapul medicinal cu soluții fitoterapeutice delicate și eficiente!

Fii pregătit la primul semn de tuse sau nas congestionat. Iată 6 soluții fitoterapeutice delicate și eficiente, de primă intenție, care nu ar trebui să ne lipsească din casă:

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor - FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene) - VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

Rinită alergică și nonalergică - RINODEP® spray nazal soluție conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA).

Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian - LARIDEP® spray oral conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian (faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite).

Tuse iritativă, productivă, acută și persistentă - TUSSODEP® sirop este o  combinație de fitoextracte standardizate și nutraceutice, este eficient în afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, calmând tusea iritativă și productivă.

Prevenirea deficiențelor de vitamine - VITADEP® picături este folosit de primă intenție în prevenirea deficiențelor de vitamine în cazurile de carențe nutriționale mari, aport nutrițional insuficient sau când dieta nu este suficient de variată pentru a corespunde nevoilor nutriționale. Vitaminele D și K contribuie la menținerea oaselor sănătoase, vitaminele A și C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar., vitamina C contribuie la reducerea slăbiciunii și oboselii, iar vitaminele B contribuie la metabolismul energetic normal.

Regula celor 5 "S"

Recomandările și sfaturile medicului specialist pediatru, dna. Dr. Iulia Țincu - cum prevenim răspândirea, îmbolnăvirea și agravarea infecțiilor o dată cu începerea școlii? Urmăriți mai jos filmulețul și aflați lucruri utile, interesante dar mai ales sfaturi la obiect care să ne ajute o dată cu începerea noului an școlar:

Cum reducem riscul îmbolnăvirilor o dată cu începerea noului an școlar?

Cea mai importantă modalitate de a reduce riscul copilului de a se îmbolnăvi și de a transmite boala tuturor membrilor familiei este prin spălarea mâinilor: după folosirea băii, după ștergerea nasului sau după ce a avut contact cu cineva bolnav, înainte și după ce ai mâncat. De asemenea, trebuie să se evite atingerea feței cu mâinile nespălate. Exersează cu copilul spălarea corectă a mâinilor și igiena - astfel îi vei consolida sistemului imunitar și opri răspândirea germenilor! Învață-ți copilul cum să se spele corect pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde, folosind apă curată și săpun.

O mulțime de boli pot fi tratate la domiciliu cu multă odihnă și lichide. Cu toate acestea, există circumstanțe în care este necesar ajutor medical. Semnele de avertizare includ febra persistența, respirația dificilă, imposibilitatea de a menține lichidele, răceli care durează mai mult de 10 zile sau se înrăutățesc.

Dacă răcești și tu alături de copilul tău? Atunci este imperios necesar să rămâneți acasă, să evitați să va îmbrățișați, împărțiți prosoape, ustensile, căni, etc.

În cazul în care copilul obișnuiește să se îmbolnăvească des, poți lua în calcul câteva sfaturi pentru consolidarea imunității. Dar trebuie să ții cont că aceasta nu se produce de pe o zi pe alta. Prin urmare, este un moment bun să începi de acum.

Prevenția este un principiu important care stă la baza unei vieți sănătoase

Este mult mai ușor să previi îmbolnăvirea decât să ajungi să petreci mult timp în cabinete medicale, parcurgând, apoi, un cerc vicios al tratamentelor repetate.

Pentru a fi sănătoși tot anul, cei mici au nevoie de o alimentație echilibrată, de multă dragoste, joacă și activități care să îi facă fericiți.

În colectivitate bolile se transmit rapid, mai ales la copii, al căror sistem imunitar este incomplet dezvoltat. Știm că momentul intrării în colectiviate este special pentru întreaga familie, fiind un pas important în dezvoltarea celui mic. Însă nu trebuie să omitem faptul ca acum cel mic este mai expus riscului de a contracta anumite boli infecțioase.

Învață-ți copilul cum să aibă obiceiuri dar și un stil de viață sănătos

A te asigura că copilul tău doarme suficient este o parte crucială a stării sale generale de sănătate. Somnul este o parte importantă a sănătății fizice și emoționale, dar joacă un rol important și în cât de bine se va descurca copilul la școală.

Oferă-i un mic dejun care ii va stimula creierul. Micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei când vine vorba de copii. Un mic dejun echilibrat, cu proteine și carbohidrați complecși s-a dovedit a fi important pentru funcționarea creierului, precum și pentru menținerea unui nivel constant de energie pe tot parcursul zilei.

Copilul trebuie să cunoască importanța obiceiurilor sănătoase pentru prevenirea răcelii, gripei și a altor infecții. Obiceiurile sănătoase includ a nu-și atinge ochii, nasul sau gura cu mâinile nespălate și a nu împărtăși obiectele personale cu prietenii/colegii.

Este important, de asemenea, să învețe să strănute și să tușească corect, în interiorul cotului sau într-un șervețel ce va fi aruncat imediat la coșul de gunoi, iar apoi să evite atingerea feței sau a oricărui alt obiect înainte de a se spăla pe mâini.

Acest tip de comportament preventiv poate fi foarte eficient în reducerea sau încetinirea răspândirii virușilor.

Consolidează imunitatea copilului cu ajutorul fitoterapiei

VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice, dar și în consolidarea sistemului imunitar.

VIRODEP® picături orale crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii, plus o acțiune antibacteriană și mucoreglatoare.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picături orale 30 ml | 35.00 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6 ani+: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ - Supliment alimentar pe bază de betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și îndulcitori naturali

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență
 Reduce oboseala și extenuarea
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 49.51 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII