Alaptarea in tandem. Iata cum stim ca lucrurile merg bine pentru ambii copii.

Alaptarea in tandem. Iata cum stim ca lucrurile merg bine pentru ambii copii.

Alaptarea in tandem. Iata cum stim ca lucrurile merg bine pentru ambii copii.

Deci, ce este alăptarea în tandem?

Alăptarea în tandem înseamnă alăptarea a doi sau mai mulți copii de vârste diferite în același timp. Unele mame vor alăpta ambii bebeluși împreună sau prin rotații -  pe tot parcursul zilei. Mamele cu gemeni sau tripleți pot, de asemenea, să alăpteze în tandem.

- vei citi:
Există avantaje pentru alăptarea în tandem?
Mamele pot continua să alăpteze în sarcină?
Nou-născutul meu va primi suficient lapte matern?
Pentru unele mame, alăptarea în tandem poate fi dificilă
Există riscuri ale alăptării în sarcină?
Importanța dietei și alăptarea în tandem

Există avantaje pentru alăptarea în tandem?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă mamelor din întreaga lume să-și alăpteze exclusiv sugarii în primele șase luni pentru o bună creștere, dezvoltare și sănătate. După aceea, ar trebui să li se administreze alimente complementare nutritive și să continue alăptarea până la vârsta de doi ani sau mai mult.

Ceea ce s-ar putea să nu știm în cultura noastră occidentală este că, dacă un bebeluș / copil nu este înțărcat activ de la alăptare, vârsta naturală pe care o are înțărcarea este oriunde între 2 și 6 ani.

Dar ce se întâmplă dacă este o altă sarcină la mijloc iar primul născut nu este gata de înțărcare? Răspunsul este alăptarea în tandem!

Laptele matern continuă să ofere nutriție, ajută sistemul imunitar, asigură microbiota intestinală, confortul, dezvoltarea socială și intelectuală atât timp cât relația de alăptare continuă, iar alimentația în tandem susține relația cu noul bebeluș și continuă relația de alăptare cu cei mai în vârstă.

Multe mame spun că alăptarea în tandem a unui copil mai mare și a unui nou-născut a ajutat la tranziția venirii pe lume a unui frate/soră - continuarea alăptării poate contribui la liniștirea copilului că mămica este încă acolo și că au aceeași legătură ca și înainte.

Alte mame raportează că i-a ajutat pe frați să dezvolte o legătură puternică, să se țină de mână și să se mângâie reciproc în timp ce se hrănesc. Alăptarea celor doi poate fi o adevărată bucurie în ceea ce privește interacțiunea dintre voi.

Acordați-vă câteva săptămâni pentru a vă stabili un nou model de alăptare în tandem. Noul bebeluș va avea nevoie de timp pentru a învăța să sugă, copilul tău mai mare va avea timp să se adapteze noului copil și tu vei experimenta cele mai confortabile poziții pentru toți.

Mamele pot continua să alăpteze în sarcină?

Da, este posibil să continui alăptarea pe tot parcursul sarcinii; cu toate acestea, există anumite lucruri importante de luat în considerare.

Adesea, la o sarcină nouă, o mamă poate suferi dureri ale mameloanelor (acesta poate fi adesea primul semn care le avertizează asupra sarcinii), iar unele mame au dureri atât de mari încât trebuie să înceteze alăptarea. Unii copii vor relua alăptarea odată ce durerea s-a redus, dar pentru alții, acest lucru ar putea însemna sfârșitul alăptării.

Aproximativ 50% din mamei spun că aportul lor de lapte scade cu o sarcină ulterioară. Acest lucru se datorează modificărilor hormonale și nu se poate face nimic pentru a preveni acest lucru.

Ad-Extra3:

Citeste si: Alaptarea in timpul sarcinii - intrebari si raspunsuri

Dacă primul copil are vârsta mai mică de un an, poate fi necesară o altă sursă de nutriție până după naștere. Încă de la 16 săptămâni de sarcină, laptele poate începe să se transforme înapoi în colostru și, odată cu asta, o schimbare a gustului.

Colostrul, în timp ce este plin de substanțe nutritive pentru orice bebeluș, are o aromă sărată și copiii mici pot refuza să-l bea. Colostrul acționează, de asemenea, ca un laxativ și ajută nou-născutul să aibă primul său scaun - meconiu. Deoarece are acest efect laxativ, copilul poate experimenta, de asemenea, o schimbare a scaunelor, așa că ai grijă!

Nou-născutul meu va primi suficient lapte matern?

Cu excepția primelor zile după naștere (singura dată când produci colostru), nu este necesar ca nou-născutul să fie alăptat primul. Atât cercetările, cât și dovezile anecdotice ne asigură că organismul tău va produce suficient lapte matern pentru ambii copii - dacă cererea crește, la fel și oferta.

Deoarece este eliminat mai mult lapte, alăptarea în tandem îți crește mai rapid producția de lapte. Alăptarea copilului poate ajuta, de asemenea, ca laptele "să vină" mai devreme și ajută la deblocarea eventualelor ducte.

Compoziția laptelui matern se va adapta la ceea ce are nevoie nou-născutul, iar copilul mai mare va beneficia de aceleași avantaje. Dar nu uita: dacă alăptezi în tandem un nou-născut și un copil mic, nou-născutul va avea întotdeauna prioritate - până la urmă, este singura sa sursă de hrană!

Permițând nou-născutului să se hrănească primul în primele zile, te vei asigura că primește tot colostrul de care are nevoie.

Știai că, dacă o mamă alăptează un copil de la un sân și celălalt copil de la celălalt sân - deoarece sânii lucrează independent unul de celălalt - laptele pe care îl primesc ambii bebeluși va fi perfect adaptat nevoilor lor?! Iată mai jos o imagine care arată cum o mamă poate produce două tipuri de lapte foarte diferite, în același timp.

Fii atentă la scutecele ude și creșterea în greutate - este o modalitate liniștitoare de a te asigura că nou-născutul primește suficient lapte matern.

Pentru unele mame, alăptarea în tandem poate fi dificilă

Cerințele de a avea grijă de un copil mic și de un nou-născut sunt uriașe.

Alăptarea în tandem nu este pentru toate mamele și este în regulă!
Unele mame spun că sentimentul de a fi atinse este prea mult, iar alte mame pot experimenta reacții mai puternice, cum ar fi aversiunea de alăptare. Este o idee bună să analizezi motivele pentru care vrei să continui alăptarea și dacă acest lucru este potrivit pentru tine.

Dacă în orice stadiu simți ceva greșit sau neplăcut, ai putea încerca să-ți alăptezi copilul mai puțin/rar sau să ai câteva zile în care faci o pauză de la alăptare și să vezi cum te simți atunci.

Cel mai important, vorbește cu cineva despre asta. Este în regulă și normal ceea ce simți!

Citeste si Alaptarea in tandem. Iata cum stim ca lucrurile merg bine pentru ambii copii.

Există riscuri ale alăptării în sarcină?

Nu poți fi niciodată prea precaut, mai ales când vine vorba de copiii tăi. În general, alăptarea în timpul sarcinii este în siguranță. Deși cantitățile de hormoni de sarcină pot fi prezente în laptele matern, acestea nu sunt dăunătoare pentru copil.

În plus, oxitocina este eliberată în cantități mici în timpul unei sesiuni de alăptare, deci nu este suficient pentru a induce travaliul prematur. Contracțiile cauzate de acest hormon sunt minore și cresc foarte rar șansa de a avea un avort.

Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care medicul poate recomanda înțărcarea copilului, precum:

Dacă sarcina este considerată a fi cu risc ridicat sau ai risc de avort;
Dacă ai gemeni sau multipli;
Dacă ai dureri uterine sau sângerări;
Dacă s-a recomandat evitarea contactului sexual în timpul sarcinii.

Importanța dietei și alăptarea în tandem

Până acum, știi că ceea ce consumă mama este important și pentru sănătatea copilului  - atât în ​​timpul dezvoltării sarcinii, cât și după naștere, dar și în timpul alăptarii. Cu toate acestea, consumul de calorii suplimentare este, de asemenea, crucial pentru tine, mami! Sarcina și alăptarea necesită multă energie, de aceea este important să te asiguri că iei suficiente calorii și vitamine.

O regulă generală este: 500 de calorii în plus necesare dacă copilul tău este diversificat sau 650 de calorii în plus necesare dacă are vârsta sub 6 luni.

Acestea este în plus față de cele extra 350 de calorii necesare dacă te afli în al doilea trimestru de sarcină sau de cele 450 de calorii suplimentare necesare dacă te afli în al treilea trimestru de sarcină.

Majoritatea medicilor sunt de acord că nu sunt necesare calorii suplimentare în primul trimestru de sarcină, ceea ce este adesea considerat pozitiv pentru mămicile care suferă greață sau stări de vomă.

12 - Ghid de alaptare

Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza

Contrar ideei ca alaptarea este o perioada idilica cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant Inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, pot trece onorabil peste greutatile alaptarii. Stind ca prin alaptare oferim un cadou de sanatate bebelusului. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni sa ii oferim o alaptare exclusiva.  Iata problemele ce pot apare in timpul alaptarii, o trecere in revista 

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII