Ai inceput diversificarea si bebelusul are probleme digestive? Iata cum le poti ameliora

Ai inceput diversificarea si bebelusul are probleme digestive? Iata cum le poti ameliora

Ai inceput diversificarea si bebelusul are probleme digestive? Iata cum le poti ameliora

Pe scurt

  • Efectuarea tranziției de la formulă sau lapte matern la consumul de alimente solide este o etapă importantă atât pentru bebeluș, cât și pentru părinții săi.


    Sistemul digestiv al unui bebeluș trebuie să se adapteze la noile alimente și poate face ca bebelușul să se simtă inconfortabil. Introducerea primelor alimente solide ar trebui să înceapă când bebelușul împlinește 6 luni și nu mai devreme, doarece pot provoca crampe stomacale și gaze. Și pentru că bebelușul trebuie încurajat să mănânce alimente solide, este important ca părinții să poată trata ușor crampele stomacale sau alte probleme digestive care pot apărea.

Evită problemele digestive ale bebelușului cu regula de 4 zile

Evită problemele digestive ale bebelușului și identifică alimentele cu probleme. Regula de patru zile este o strategie simplă pentru a ajuta la detectarea problemelor digestive ale bebelușului sau a potențialelor alergii și identificarea cu ușurință a alimentelor cu probleme.

Regula este ușor de respectat ...

De fiecare dată când introduci un aliment nou bebelușului tău, trebuie să continui să-l hrănești cu același aliment timp de patru zile (fără a introduce alt aliment nou în aceste 4 zile).
Poți continua să-i oferi alte alimente pe care le-ai introdus deja, dar să nu introduceți 2 sau mai multe alimente noi în același timp.
Reacțiile alergice apar de obicei rapid - uneori în jumătate de oră de consumarea alimentului, dar poate dura până la 3 sau 4 zile pentru a avea loc o reacție. De asemenea, problemele digestive ale bebelușilor au tendința să apară la câteva zile.
Limitarea la un singur aliment nou - observăm mai ușor ce aliment provoacă reacția sau problema digestivă. Poți apoi elimina acest aliment din dieta bebelușului, deși poate fi posibil să îl reintroduci mai târziu.
Identificarea rapidă a problemei înseamnă că nu va trebui să „experimentezi” pentru a-i găsi cauza... și nu vei risca să provoci din nou aceeași reacție.
Un sfat util este să încerci să introduci alimentele noi dimineața sau la ora prânzului. Astfel, dacă bebelușul tău suferă o reacție alergică severă, va fi mai ușor să obții ajutor medical.

Ajută bebelușul să elimine aerul ingerat

Crampele stomacale sunt în general cauzate de acumularea de gaze. Ajutând bebelușul să elimine aerul ingerat, poate duce la ameliorarea crampelor. Sprijină bebelușul pe un umăr și bate-l ușor, dar ferm, cu palma pe spate. În câteva minute, bebelușul ar trebui să elimine aerul.

Lasă bebelușul să se odihnească timp de 30 până la 60 de minute după ce a mâncat

În special în stadiile incipiente, stomacul bebelusului are nevoie de timp pentru a digera alimentele. Este important să nu forțezi copilul să mănânce porția completă de mâncare, recomandă Universitatea de Stat din New Mexico. Oferă-i timp stomacului pentru a completa digestia.

Oferă-i bebelușului un masaj pentru confort și ca ajutor în digestie

Sprijină copilul pe un umăr și freacă-i ușor spatele într-o mișcare lentă, circulară, cu palma. Astfel, bebelușul poate elimina aerul ingerat. Odată ce bebelușul se simte confortabil, dă-l jos și freacă-i stomacul în aceeași mișcare circulară.

Ajută copilul să facă exerciții fizice pentru a preveni constipația și a ajuta tranzitul intestinal

În timp ce bebelușul este calm, pune-l pe spate și fă „bicicleta” cu picioarele. Asta presupune ținerea picioarelor bebelușului îndoite pe rând și împingerea lor, astfel încât mișcarea să fie una ritmică, exact ca și cum acesta ar pedala.

Oferă bebelușului lichide odată ce simptomele par să fie mai puțin severe

Constipația poate provoca și crampe stomacale. Asigurarea că bebelușul a consumat suficiente lichide ajută alimentele să fie digerate corect.

Monitorizează evoluția oricăror simptome suplimentare

Gazele excesive, vărsăturile sau diareea pot semnala o alergie alimentară sau o altă afecțiune. Părinții trebuie să anunțe medicul pediatru și să ofere detalii despre alimentele consumate. Dacă mâncarea îi provoacă probleme digestive bebelușului, acesta poate prezenta diaree, gaze sau alt tip de disconfort.

Oferirea bebelușului de alimente noi este un proces interesant, dar nu grăbi lucrurile - trebuie să ai răbdare și să aplici această regulă de 4 zile. Vei controla dieta bebelușului tău și vei putea identifica cauza problemelor. Iar rezultatul final - un copil fericit, sănătos, care se bucură de alimentele care sunt potrivite pentru el.

Cum ameliorăm durerile și crampele abdominale în perioada diversificării alimentației?

SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ 30ML este un supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori naturali. Acesta contribuie la ameliorarea simptomelor datorate dispepsiei funcționale, hiperacidității gastrice, refluxului gastroesofagian și sindromului de colon iritabil. Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate în flavonoide și polizaharide au efect în reglarea motilității intestinale și eliminarea gazelor.

SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ: Citeste despre produs | Cumpara online


BENEFICII SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ

Este eficient în ameliorarea durerilor și crampelor abdominale.
Susține funcționarea normală a sistemului digestiv.
Diminuează refluxul gastroesofagian.
Are rol important în protecția și refacerea mucoasei gastrice.

 

Tratamentul dispepsiei funcționale;

Tratamentul tulburărilor digestive însoțite de meteorism și flatulență;

Tratamentul sindromului de intestin iritabil.

Cumpara SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ | 39.00 lei

6 luni – 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulți: 4.5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de mușețel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenină, extract uscat din frunze de roiniță (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalbă de pădure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din rădăcini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de gălbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanți), gumă xantan (agent de îngroșare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII